reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

elak23 pierwsze slysze, ze Cork to miasto matek z dziecmi. Choc duuuzo tu dzieci. Jesli chodzi o wycieczki to ja sie nie znam, zjezdzilismy troche dolu irlandii, ale moj maz nigdy nie byl skory do wycieczek, takze ring of kerry pobieznie, na dinglu bylismy dwa razy tylko, moherow nie widzialam w galway tez nie bylam ani razu, a w dublinie tylko na lotnisku :-D
Wkurzam sie troche bo siedze tu na tym zadupiu, no ale dzieci teraz sa male i nie widze sie na wycieczkach z nimi poki co, chyba ze wypady nad morze lub jezioro jak bedzie cieplo.

My juz po obiedzie.
Aurelka ja staram sie nie moczyc uszu, ale jak sie zamocza bo moj maly kreci glowa ciaglemprzy kapieli to nie robie tragedii, wycieram patyczkiem do uszu takim dla dzieci ze stoperem i zakladam czapeczke cienka, ale tylko jesli biore go na dol, bo jak klade od razu do lozeczka to nie. W pokoju zawsze nagrzewamy takze jest ok.
Choc moj maz hartuje nasze dzieci kiedy tylko moze, dzis jak wracalismy z socjala to tylko czapke mu zalozyl na glowe i okryl kocykiem, kurtki juz nie zakladal. Zreszta Maja tez tak na wpol zimno chowana i zdrowa caly czas.

reklama
Witajcie Laseczki:-) U nas pogoda do bani, w ciagu dnia 4 pory roku mozna zaliczyć. W pracy tez mam mały sajgonik więc jakos tak bez humorku.
Dzisiaj Dorianek dał nam popalic w nocy, pobudka co 1,5-2h z wielkim płaczem, był nakarmiony, przewiniety, tulony,noszony i nic nie pomagało. Usnął tak dobrze po 6 a mi budzik dzwonił na pobudkę:angry: Zaliczylismy też druga turę szczepienia i nastepna ostatnia za 4 tyg. Jutro idziemy sie ważyć. Ciekawe czy cos przytył ten mój Książe:-)
My chrzcimy 28 lipca dopiero bo wtedy bedziemy w pl i chcrzesny będzie dostęony.
Dorianek tez już sobie gaworzy i uwielbia wpychać piąstki do buzi a slini sie przy tym strasznie:-)
Co do kąpieli to my uszy mamy zawsze zamoczone ale potem zawsze dobrze je wycieram. Zresztą Mału kocha być w wodzie, kopie nóżkami az z wanienki sie wylewa:tak:
Idę cosik zjeść.

Aurelka my też uszu nie moczymy, choć raz tak się wierciła młoda, że trochę zamoczyła, wytarło się i problemu nie było. Ale z drugiej strony patrzeć, to przecież już z 3 miesięcznymi dziećmi chodzi się na pływanie szkrabów i głowę się moczy, więc zapalenie ucha to niekoniecznie wina zamoczonych uszu

naska właściwie ja z nim nie ćwiczyłam tylko, on sam chciał siadać, ja go kładłam tak na leżąco ale tak że głowe i plecki miał wyżej i jak widziałam że marudzi i nie chce leżeć podawałam mu kciuki a resztą dłoni łapałam za jego nadgarstki. Na początku jak mu tak główka leciała do tyłu to nie podnosiłam go całkowicie tylko tak troszeczke. Teraz to już tak trzyma głowe że jak posadze go na kolanach to siedzi twardo bez opierania się . Troszke się bałam na początku że to niedobrze że on tak chce siedzieć bo chyba kręgosłup jeszcze ma słaby, no ale jak sam chce to co mam zrobić :sorry2:

mój dzisiaj obrażony na butelkę - jest głodny a jak tylko daję mu jeść to płacze - może go gardło boli - zobaczymy mamy lekarza wieczorem.

Basia - ja jak bylam tam pół roku to wyjechalam z dublina raz do bray (jeździ tam kolej podmiejska) i tyle - teraz jak odwiedzam znajomych , 1-2 razy do roku to oni organizują jakieś objazdowki

neska - mój ani na kawalunie nie podniesie glowy jak leży na pleckach, ale on dopiero nie dawno zacząl podnosić na brzuszku wiec jest leniuszkiem, nawet w brzuchu byl taki - to na pewno po tatusiu

Aurelka - u nas moczymy uszy całe kompletnie i się tym nie przejmujemy- tak zarządził tatuś!! po kąpieli wycieram uszy z zewnątrz i tyle - jedynie co trzymamy go w czapce przez jakieś 1, 5 godziny.

Dziś mam doła - moje nie dzieciate kolażnki robią "wolną sobotę' - to jest wieczór bez facetów i ogollnie robi się wtedy co się chce czyli albo się wychodzi na miasto albo siedzi w domu i ogląda komedie romantyczne - ja wymyśliłam wolne soboty a teraz mnie już nie zapraszają

Laseczki, który ładniejszy?
Tylko, że u mnie będzie wszystko różowe, bo dla Zuzi :D
Zastanawiam się, żeby zamówić ten na chrzest :-D :
https://picasaweb.google.com/114250178450423629950/DlaDzieci#5843371113347470434

lub ten

https://picasaweb.google.com/114250178450423629950/DlaDzieci#5843371163018242226

albo

https://picasaweb.google.com/114250178450423629950/DlaDzieci#5718594944367829810

zobaczcie jakie ta kobieta w ogóle piekne torty robi

https://picasaweb.google.com/114250178450423629950/DlaDzieci#

Nie wiem który zamówić na chrzest, doradźcie.

Ostatnia edycja:
Aurelka jak dla mnie pierwszy, ew. drugi, trzeci minie podchodzi :sorry2:

My uszek celowo nie moczymy, ale jak sie zamoczy to wycieramy i tyle.

Łóżeczko zamówione, mam nadzieję, że będzie ok...

reklama
Do góry