reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Moje dziecię dziś tak się rozwrzeszczało na poł godziny, myślałam że wyjde z siebie i stane obok, nic mu nie pomagąlo, dopatrzyłam się na dolnych dziąsełkach takie białawe dwa ślady no ale sama nie wiem czy to możliwe że to już ząbki by rosły. Czytałam co prawda ze już od 3 miesiąca moga ale nie spodziewałam się ich tak wcześnie. W każdym razie innego wytłumaczenia na jego wrzaski nie mam... może brzuszek ale raczej nie wyglądało to na brzuszek... Teraz śpi biedaczek, zmęczony tym płaczem, bidulek :( Dobrze że odwiedziła nas teściowa to poleciałam po zakupy i kupiłam mu żel na dziąsełka i przeciwbólowy nurofen na wszelki wypadek ;/

viv moj maluch też jakiś taki leniwy, ale neurolog nam powiedział że przez to że synek jest długi i duży może zacząć wolniej siadać itp kazał się nie martwić i tak jak powiedziała madlen każde dziecko jest inne i w swoim czasie zaczyna robić różne rzeczy. Mój synek przed ukończeniem drugiego miesiąca pięknie trzymał szyjke w górze jak leżał na brzuszku a teraz prawie w ogóle jej nie chce dzwigać :no::no::no:

reklama
Anka moja też nie chwyta sama. Muszę jej pod same paluchy podstawić :-p chociaż nie, chwyta książeczke i szmaciankę, bo to w miare latwe do chwycenia i pcha do buzi :-p ale juz gryzak czy grzechotke musze jej wlozyc.

Ale chyba w końcu odessałam wszystkie glutki, jakies suche babole głęboko siedziały, na razie nic nie furczy :sorry2:

Jeju ale produkujecie! Kobiety.:-D
troche nadrobilam, ale nie pamietam co komu, jedynie:
madlen79 u nas piekne slonce i nawet cieplo. Czekam tylko az zrobi sie cieplej. Dzieki tej pogodzie moj synek codziennie spi na dworzu 3h:-)
Aurelko moja corka tez miala niedawno 3-dniowke. Tylko, ze u nas Maja miala wlasnie goraczke przez 3 dni taka 39 stopni, a potem dostala wysypki, ktora zeszla jakos po 2-3ch dniach.

Wczoraj moj synek zjadl o 17:40 potem byla kapiel i zasnal. Obudzil sie na jedzinko dopiero po 3ciej rano:szok:

Dzis od rana zalatwialismy sprawy, dzieci na szczescie grzeczne byly, ale Maja pokazuje zlosc gdy jej sie cos zabroni.
Nie bylo mnie kilka godzin i czytania mialam chyba z 5 stron!! Narazie wam nie odpisze wszystkim, bo musze isc robic obiadek, postaram sie puzniej.

Clodi clo do podnoszenia to czy oby na pewno ciagjac do gory za raczki?
ankaa nasz to juz zaskakujaco dawno je lapie. Za to podnosic mu sie ne chce ni troche.
a dzis jest piszczek na krok mnie nie odstepuje. Jak mnie nie widzi to placz.

moj ostatnio spi dobrze i długo tylko przy cycu wiec pisze was z cycem na wierzchu i tylko prawa reka wiec bedzie krotko
magdzik_w - witam , w koncu jakis krakus grudniowy:)
basia - cork podobno jest to miasto dla matek z dziecmi , tak twierdzi jedna znajoma matka coo tam mieszka. ja mam tajny plan wolnego weekendu w listopadzie i wypadu do ire, i wtedy albo wycieczka do cork albo wlasnie do galway na klify. chyba ze skonczy sie jak zwykle pijanstwem w dublinie :) nie wiem co to miasto ma w sobie ale nigdy na trzezwo nie dotarlam na lotnisko , raz zapłacilam 200 euro za nadbagaz o wartosci 30 euro - co moze swiadczyc w jakim stanie wracalam.
teraz mam zamiar zostac do poniedzialku i może poroznosić troche cv.

aurelka - jak tam zuzka> moze wy mieliście tylko trzydniówkę bez zapalenia ucha

clodi - kiedy bedziecie miec wyniki badań

echh i tyle bo mały chyba się najadl i teraz męczą go bączki wiec czas nosić

aurelka - jak tam zuzka> moze wy mieliście tylko trzydniówkę bez zapalenia ucha

No też mi się wydaje, że to tylko trzydniówka. No bo nie możliwe, że dostała zapalenia ucha jak ja tak dbam o te jej uszka. :no:

Dziewczyny jak myjecie głowę dzieciaczką i ogólnie jak je kąpiecie to moczycie uszka? Bo właśnie ponoć nie można.

elak wyniki już są, wszystko w idealnym porządku, więc dalej nie wiem dlaczego od urodzenia ma katar i dlaczego uszka mu nie wychodzą :confused:
naska a jak mu podajesz palce to Cie chwyta? mój jak miał miesiąc to się chciał za palce podciągać, wtedy mu jeszcze tak główka do tyłu leciała a teraz to głowe sztywno trzyma

clodi mojemu tuz po urodzeniu uszy tez nie wyszly, w szpitalu powiedzieli by do ukonczenia miesiaca isc zrobic to przesiewowe badanie, poszlam i wyszło tylko jedno ucho, babka ktora to robiła powiedziala mi ze jak nie wyjda uszy po urodzeniu to zeby zaczekac z kolejnym badaniem do 3 miesiaca bo baaardzo czesto takim maluchom nie wychodza i mam isc z nowu z tym jednym uszkiem w kwietniu.

reklama
Clodi - tak za palce mnie lapie ale nie ma odruchu zeby sie podciagnac i glowa leci do tylu. To mam zlapac jego raczki i ciagnac pomimo ze ta glowa leci do tylu? Bo nie chce zeby sobie krzywde zrobil. Adlugo cwiczylas ze swoim?

Do góry