reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
A rączki takie gołe zostawiacie? ja to bym najchętniej małego całego owinęła bo mi się wydaje że wtedy ma milutko :sorry2:
idę zobaczeć co zostało z zabawek wyprałam w pralce :sorry2:

Raczki gole to fakt jak masz cieplo w domu to napewno zimno mu w raczki nie bedzie, ale wiesz u nas nie ma ogrzewania i srednia temp. w nocy w sypialni to ok 17 st wiec ja jeszcze mala nakrywam kocykiem, i czasem na dlonie zakladam skarpetki zeby takich zimnych nie miala, bo ona zazyczaj spi z raczkami do gory. Jak bysmy mieli cieplej w domu to pewnie w samym spiworku by spala, juz bez kocyka i skarpetek, a tak to trzeba sobie radzic i wydziwiac.

Aurelka - u nas moczymy uszy całe kompletnie i się tym nie przejmujemy- tak zarządził tatuś!! po kąpieli wycieram uszy z zewnątrz i tyle - jedynie co trzymamy go w czapce przez jakieś 1, 5 godziny.

elak, my podobnie. Czesto moczymy, bo tatus ja bierze i zanurza w wodzie, tak jakby plywala na pleckach, poziej wycieram tak jak ty z wierzchu i wsio. No i czapeczke zakladam ale gdzies na 30 min.

Ankka02 moja tez jeszcze sama nie chwyta, chociaz wydaje mi sie ze czasem probuje sama chwycic jednak jak narazie jej to nie wychodzi

Aurelka mi sie podoba pierwszy, mmm smakowicie wygladaja te torciki

Clodi skoro tak lubisz prasowac to zapraszam do mnie, mam gooore prasowania

my własnie wrócili od lekarza :) mały generalnie jest zdrowy ma tylko katar .
mam pytanko do mam walczących z katarem wczesiej co robiłyscie ?
kobieta zaproponowała zakupić nam coś do inhalacji - jakiś inhalartor i robić inhalacje z soli fizjologicznej - ktoś coś robił takiego ?

elak23, urządzenie do inhalacji to nebulizator, ja kupiłam za około 150 zł, nie pamiętam dokładnie, ale może można znaleźć taniej. Robiliśmy inhalacje z soli kilka razy dziennie. To pomaga przy gęstej wydzielinie, w sytuacji, gdy już zaczyna pojawiać się kaszel

A dla mam Maluszków Leniuszków, które nie dźwigają głowy z pozycji na plecach wklejam:
Re: ujemna próba trakcji - Opieka i pielęgnacja a rozwój dziecka - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Dziewczyny prasowanie sprawia mi przyjemność, nie wiem z czego to wynika :sorry2::confused:, z resztą pranie ubrań, wieszanie ich na wietrze takich świeżych, uwielbiam to robić, no i jeszcze odkurzać lubie, lubie patrzeć jak wciąga śmieci :sorry2:. Jestem pedantką i może to dlatego.

heja.pije kawkę, Lenka śpi fajny czas, korzystam bo po powrocie do pracy już tak nie posiedzę ;-(
clodi wow przyjedz do mnie ja nie cierpię prasować.

Dzień doberek. :laugh2:

No to Zuzka zasnęła wczoraj o 21. Ja jeszcze posiedziałam na internecie, zamówiłam sobie spodnie, upatrzyłam 2 torebki (nie wiem na którą się zdecydować) no i pooglądałam sobie portfele i też muszę się na jakiś zdecydować. :-p Położyłam się koło 22.30 no i jedzonko o 1.30 (akurat jak M. do pracy wychodził) a potem o 6 i kooniec spania! :confused2:
Teraz Zuzia sobie drzema w wózeczku, ja się ogarnęłam i piję herbatkę. :tak: Zaraz poprasuje póki śpi i może uda mi się zeszyty przepisać. Niedługo egzaminy, a ja puste zeszyty prawie mam, ech. :crazy:

Clodi mój niestety smoczka nie chce :baffled:

Moja też nie. :cool: Jedynie czasem jak jej namocze w słodkiej herbacie, soku czy coś to sobie pociumcia. Ale to bardziej, żeby ją uspokoić i nie trwa to dłużej niż 2 minuty. :-p

Dziewczyny prasowanie sprawia mi przyjemność, nie wiem z czego to wynika :sorry2::confused:, z resztą pranie ubrań, wieszanie ich na wietrze takich świeżych, uwielbiam to robić, no i jeszcze odkurzać lubie, lubie patrzeć jak wciąga śmieci :sorry2:. Jestem pedantką i może to dlatego.

Hehe, odkurzać, wkładać pranie do pralki, patrzeć jak się pierze i potem rozwieszać też lubię. :) Gorzej z prasowaniem. :-p
Ale jak mam dobry dzień, to potrafię nawet z 4 h postać przy żelazku. A u nas w domu jest co prasować. :tak::tak:

Witam się z rana :-)
Agatka obudziła się o 6 (spała od 19.30 z jednym karmieniem o 1.30) i teraz znów śpi... zobaczymy jak długo ;-) a ja jem śniadanko i piję kawkę zbożową... dzisiaj też mam lenia ale muszę prasować (clodi zapraszam do Poznania bo ja niecierpię prasować ) bo już mi się niezła kupka uzbierała....

jeśli chodzi o moczenie uszek podczas kąpieli to my moczymy całe i później tylko grubym patyczkiem obcieram z wierzchu... od zawsze tak było i małej nic nie jest...

natomiast jeśli chodzi o nebulizator to super sprawa... używam do chłopców od kilku lat i bardzo pomaga... przy mniejszych infekcjach robię inhalacje tylko z soli fizjologicznej a przy większych dodaję Mucosolvan inhalacje... hmmm w sumie mogłabym użyć go teraz przy katarze Agatki bo mam taką specjalną końcówkę ze smoczkiem.... dzisiaj to wypróbuję...

miłego dnia Mamusie :-)

Witam się
Młoda rozmawia z karuzelką. U nas przepiękna pogoda, takie ostre słońce, że aż rolety trzeba spuszczać. My dzisiaj szczepienie, już trzęsę portkami
Aurelka pochwal się potem zakupami

reklama
Do góry