reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
A rączki takie gołe zostawiacie? ja to bym najchętniej małego całego owinęła bo mi się wydaje że wtedy ma milutko :sorry2:
idę zobaczeć co zostało z zabawek wyprałam w pralce :sorry2:

Te Wasze dzieciaczki to szybko probuja siadac mojemu to nawet na mysl ne przychodzi. Jak lezy to se nie probuje unesc. Glowe ma ieszcze ciezka. Ktoras tu pisala ze cwiczy z dzeckiem podnoszene glowki jak lezy na plecach - jak to sie robi?nie skrobcie tyle bo nie nadarzam a maly dzis sam nie chce zasypiac ani bawic tylko mamy potrzebuje.fiolka - gdzie kupilas swoja chuste?

My dostaliśmy dla Lenki takie cudo i leży w szafie ;-/ nie stosowałam przy starszych i teraz jakoś też nie
Eni ale zima u Was , wózek jak dla mnie za drogi
viev tak, teraz one już nie chcą grzecznie leżeć, ja dziś po ćwiczeniu poszłam wziąć prysznic wzięłam ja ze sobą oczywiście, i wróciłam się po rzeczy do przebrania jak ona krzyczała za mną !!!szok normalnie :szok:jak tylko weszłam do łazienki spokój i rogal na buzi . Lenka też ma katar i kaszel ale bez gorączki więc póki co nie pcham się do lekarza
aurelka trzydniówkę trzeba przetrwać dużo dzieci ja ma , spokojnie ;-)

eni to ladnie ci mala pospala ;)
neska jak dziecko lezy na pleckach ,to chwytasz za raczki i ono wtedy probuje glowke brac do gory,ale nie ciagniesz na sile..dziecko musi samo i tak kazdego dnia po kilka razy :))

Neska my ćwiczymy w ten sposób, że mała się chwyta o nasze palce i jak chce to się podnosi. Ale miny wtedy robi i cała czerwona z wysiłku. Nic oczywiście na siłę, sama się ciągnie, a nie my ją. A w leżaczku to sama konkretnie już tą głowę podnosi, aż jestem w szoku. Niby to tylko parę sekund, ale przecież ta głowa strasznie ciężka w stosunku do reszty ciała
Cinamona ja wiem, że dziecko powinno pospać rano i koło południa dłużej, ale nasza w ciągu dnia to śpi góra godzinę. Parę razy po pół godziny się uda, a wczoraj chyba miała jakiegoś śpiocha czy co... Albo wizyta u dziadka ją tak zmęczyła, on ponoć ma jakieś bioprądy :-p

Mamusie, a jak u was z chwytaniem zabawek przez dzieci? Mnie się wydaje, że coraz więcej ruchów jest świadomych, żeby zabawkę trącić, ale żeby złapać to muszę sama młodej podawać

reklama
Widze nowe mamuśki, witam serdecznie;-)
eni
u mnie podobnie, zaspy do pasa a czasem nawet większe :dry:
goko ja tyle samo księdzu dawałam za chrzciny, a imprezke miałaś urodzajną :tak:,
Aisha mój synek też na boku nie leży, nawet jak go wyoptulam żeby na plecki się nie przewrócił to i tak się przewróci, a na brzuch go położyć to kara dla niego
lolcia a już myślałam że nikogo z podkarpacia nie ma oprucz mnie
naska ja leży dzieciaczek na pleckach podaj mu palce żeby cię chwycił i go ciągnij do góry, mój już bez palców się podnosi ale na boczek go znosi :sorry2:, a jak go za roczki ciągnę to czasem już na nóżki staje, główki w ogóle mu juz nie podtrzymuje

Sorki dziewczyny nie nadrobiłam wszystkiego bo bąbel wstał :dry:

Do góry