reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
A rączki takie gołe zostawiacie? ja to bym najchętniej małego całego owinęła bo mi się wydaje że wtedy ma milutko :sorry2:
idę zobaczeć co zostało z zabawek wyprałam w pralce :sorry2:

Te Wasze dzieciaczki to szybko probuja siadac mojemu to nawet na mysl ne przychodzi. Jak lezy to se nie probuje unesc. Glowe ma ieszcze ciezka. Ktoras tu pisala ze cwiczy z dzeckiem podnoszene glowki jak lezy na plecach - jak to sie robi?nie skrobcie tyle bo nie nadarzam a maly dzis sam nie chce zasypiac ani bawic tylko mamy potrzebuje.fiolka - gdzie kupilas swoja chuste?

My dostaliśmy dla Lenki takie cudo i leży w szafie ;-/ nie stosowałam przy starszych i teraz jakoś też nie
Eni ale zima u Was , wózek jak dla mnie za drogi
viev tak, teraz one już nie chcą grzecznie leżeć, ja dziś po ćwiczeniu poszłam wziąć prysznic wzięłam ja ze sobą oczywiście, i wróciłam się po rzeczy do przebrania jak ona krzyczała za mną !!!szok normalnie :szok:jak tylko weszłam do łazienki spokój i rogal na buzi . Lenka też ma katar i kaszel ale bez gorączki więc póki co nie pcham się do lekarza
aurelka trzydniówkę trzeba przetrwać dużo dzieci ja ma , spokojnie ;-)

eni to ladnie ci mala pospala ;)
neska jak dziecko lezy na pleckach ,to chwytasz za raczki i ono wtedy probuje glowke brac do gory,ale nie ciagniesz na sile..dziecko musi samo i tak kazdego dnia po kilka razy :))

Neska my ćwiczymy w ten sposób, że mała się chwyta o nasze palce i jak chce to się podnosi. Ale miny wtedy robi i cała czerwona z wysiłku. Nic oczywiście na siłę, sama się ciągnie, a nie my ją. A w leżaczku to sama konkretnie już tą głowę podnosi, aż jestem w szoku. Niby to tylko parę sekund, ale przecież ta głowa strasznie ciężka w stosunku do reszty ciała
Cinamona ja wiem, że dziecko powinno pospać rano i koło południa dłużej, ale nasza w ciągu dnia to śpi góra godzinę. Parę razy po pół godziny się uda, a wczoraj chyba miała jakiegoś śpiocha czy co... Albo wizyta u dziadka ją tak zmęczyła, on ponoć ma jakieś bioprądy :-p

Mamusie, a jak u was z chwytaniem zabawek przez dzieci? Mnie się wydaje, że coraz więcej ruchów jest świadomych, żeby zabawkę trącić, ale żeby złapać to muszę sama młodej podawać

reklama
Widze nowe mamuśki, witam serdecznie;-)
eni
u mnie podobnie, zaspy do pasa a czasem nawet większe :dry:
goko ja tyle samo księdzu dawałam za chrzciny, a imprezke miałaś urodzajną :tak:,
Aisha mój synek też na boku nie leży, nawet jak go wyoptulam żeby na plecki się nie przewrócił to i tak się przewróci, a na brzuch go położyć to kara dla niego
lolcia a już myślałam że nikogo z podkarpacia nie ma oprucz mnie
naska ja leży dzieciaczek na pleckach podaj mu palce żeby cię chwycił i go ciągnij do góry, mój już bez palców się podnosi ale na boczek go znosi :sorry2:, a jak go za roczki ciągnę to czasem już na nóżki staje, główki w ogóle mu juz nie podtrzymuje

Sorki dziewczyny nie nadrobiłam wszystkiego bo bąbel wstał :dry:

Do góry