reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

wow :szok::szok:
eni piekna zime macie tej wiosny :-D:szok:
u mnie zimy nie ma,ale za to leje,wieje...normalnie jesien wrrr
moja gdyby nie spiworek to tez moze jeszcze pojezdzilaby troszke w gondolce,ale robi sie troche ciasno wiec trza przelozyc na sprtowke :tak:

reklama
Jeny ale naskrobałyście :szok: poczytałam Was ale nie pamiętam, co której..

U nas nocka tak:
do północy spała nam pięknie w dużym pokoju, a ja pisałam pracę, potem chciałam ją wziąć do łóżeczka na noc i oczywiście musiała się przebudzić, no ale to czas był na karmienie, więc się nie dziwię. Potem było ok do ok. 4, a potem się chyba męczyłyśmy do 6, znowu mi się coś śniło i widziało, gadałam przez sen :baffled: ostateczna pobudka o 7, po 8 kolejna drzemka.

My chrzcimy 1.04, mam nadzieję, że jednak będzie wiosna, bo mam wiosenny zestaw ubrań dla siebie... dla Małej bez problemu, bo zawsze można dołożyć kocyk, ale w taki śnieg w płaszczyku wiosennym po prostu nie wypada :baffled:

Moja zrobiła się mega gaduła, ale dalej nieco leniuszek. Girki silne, z plecków na brzuszek idą, ale reszta to maksymalnie na bok. Wierzga girkami niesamowicie, zwłaszcza w kąpieli, stopy widzi i się śmieje, parę razy złapała się za kolano czy stopę to miała ubaw.

W czwartek mamy szczepienie, o ile katar to tylko katar. Trochę mnie jej łapki martwią, jak półśiedzi albo leży to jej się czasem trzęsą :baffled: ładnie trzyma rzeczy ale jak jej się poda, bo sama to raczej przypadkiem coś bierze... a chyba już czas? I też lubi siedzieć, podrywa się do góry jak złapie nas za ręce, a jak jest w leżaczku to opiera się na stopach i tyłek podnosi.

Na spacerówkę przerzucimy się jak tylko śnieg sobie pójdzie, tak myślę, bo gondolę to już prawie całą wypełnia ;-) no chyba, że śnieg nie pójdzie a przestanie się mieścić, no to wtedy niezwłocznie.

Aurelka a jaka wysypka, bo chyba nie doczytałam? Ja znowu na bezmlecznej a buźka dalej w krosteczkach. Mi to się wydaje że u nas prędzej alergia kurzowa, roztocza jakieś czy co. No ale mogę się mylić :sorry2:

Siostra przelała mi kasę na łóżeczko turystyczne, muszę więc zamówić, ale chyba poczekam jak Maria zaśnie, żeby głupot nie powysyłać czy coś :-Dtak się Bąbel uwagi domaga, że szok, biadoli i biadoli jak stara :-D

Ostatnia edycja:
Witajcie!

U mnie noc taka sobie bo Maja spala bardzo niespokojnie i halasowala przez sen a ja co chwile sie ponosilam i zagladalam do lozeczka co z nia. O 5 mialam juz dosc tego wstawania i wzielam ja do nas do lozka.

Fiolka Moja mala spi w spiworku ale w nocy jej go nie zdejmuje. Niby po co?
Ja klade na boku ale juz niczym nie podpieram. Ona i tak nawet jak lezy na plecach to glowke obraca na boczek.

Ankka02 wspolczuje nocki. Ja gdzies czytalam ze lepiej kiedydzieci maja dluzsza drzemke z rana niz po poludniu czy pd wieczor, bo jak spia dluzej po poludniu to moga spac gorzej w nocy.

Basia powodzenia w spalaniu kalorii

Eni ale piekna zima u was

viv a twoja ma katar ??
jesli tak to przelozylabym szczep.
i nie czytaj za duzo poradnikow dla mlodych mam,bo kazde dziecko rozwijasie swoim rytmem
u mnie cala trojka jest inna :)))

Aurelka a jaka wysypka, bo chyba nie doczytałam? Ja znowu na bezmlecznej a buźka dalej w krosteczkach. Mi to się wydaje że u nas prędzej alergia kurzowa, roztocza jakieś czy co. No ale mogę się mylić :sorry2:

Najprawdopodobniej to alergia na antybiotyk. Ale lekarka nazwała to 3 -dniówką. (Ponoć występuje to u dzieci między 2-6 miesiącem. Tak mówiła doktor. :confused:) Najgorszej wygląda brzuszek, potem zrobię zdjęcie to wam pokaże, koszmar.
A najgorsze, że nie mogę tego niczym smarować.
Jak nie zejdzie po 3-4 dniach to do szpitala nas wyśla, buu..
Ale tyle dobrego, że antybiotyk nam odstawiła.

I tak pójdziemy do przychodni to ją przebada od razu. Ja właśnie nie wiem czy to przeziębieniowe czy uczuleniowe, bo jak ściągamy fridą to nic nie leci, katarek wyciąga jakąś wydzielinę ale i tak jej coś głeboko furczy, samo z siebie nic nie spływa :baffled:

Wiem, że moje dziecię to leń generalnie :blink: mi wystarczy, że poczytam o waszych, to moja daleko w tyle :-p

U nas cięzka nocka :/ znów.
Wiktor obudził się o 11, 2, 4 i od tej godziny już nie chciał spać :/
i to budził się z krzykiem nie sposób go było za nic uspokoić jedynie cyc. 2 razu się chyba walnął główką w łóżeczko. Ja nie wiem już jak go kłaść daje go jak najniżej a i tak główkę zawsze przetransportuje do tego calutki rozkopany :dry:

Dziś spał rano pół godzinki potem cyrki jak zwykle nawet przy piersi w sumie za często znów go karmie herbatka go uspokoiła.
Teraz zawiązałam go w chustę prawie w ogóle się nie denerwował a i zasnął od razu :D
Beznadziejna pogoda tak to bym na spacer go jeszcze wzięła ...

Lolcia witaj :) zdrówka dla synka
Też mam nadzieję że mu to kiedyś przejdzie ale lepiej nie jest :-( ma więcej fajnych chwil kiedy się bawi.. bardziej go rozumiemy ale gdy zaczyna się jego krzyk nic już nie działa .
Tak więc często płacze z nim.
Muszę jeszcze do tego neurologa nas umówić :(

Anka mój tez przed kąpielą spał 2.5 h ze mną ale potem ładnie zasnął no ale noc kiepsko
ale tak już ma od kilku dni :/ a tak łądnie spał

Gogo sporo maluchów ma katar

Naty powodzenia w remoncie :tak:
no i u lekarzy bo Wam się nieźle nazbierało :/

My tez jeszcze chrzcin nie mieliśmy planujemy na kwiecień ale do księdza trzeba najpierw iść:dry:

Wszystkiego dobrego dla Rozalki :)

Ania gratulacje dla cór :) i naj;epszego dla starszej :-p

Cinamona no wyjąć ze śpiworka aby go nakarmić :p ja bym musiała to kilka razu robić

ech i już mi się odechciało pisać.

Przyszła mata oby małemu sie spodobała bo z leżaczka chce wychodzić :/

U nas mały też rozgadał się na całego a jak głośno i piszczy i krzyczy (pozytywnie) no szok :)
dziś bawił się z zabawką. Jednak jeszcze nie chwyta...
Wczoraj przed kąpielą zainteresowały go swoje stópki bo miał kolorowe skarpety :p
Główkę już trzyma sztywno.

Kurcze 3 miesiąc zdałam sobię sprawę że czeka nas badanie na TSH oraz cystografia :(

Ostatnia edycja:
viv jakby kazde dziecko bylo takie same,to bylo by nudno :-D
pamietam jak moje pierworodne w wieku Vicky pzrekrecalo sie z boku na bok,a ta....jak jej sie pomyli :-D
ale ciekawa swiata jak jej rodzenstwo ,no i mala zlosnica....wszystko musi byc tu i teraz i na jej..takie male a juz pokazuje charakterek :-D
ciekawe z tym katarkiem,no ale jak lekarz zbada ,to sam zadecyduje :tak:
my mamy szczep.za tydzien ;-)

reklama
Fiolka ja w nocy do karmienia ze spiworka nie wyciagam. Maja je na spiocha albo na polspiaco, i zawsze na lezaco przy moim cycku tak wiec nie ma po co jej wyciagac.

my mate juz mamy ale narazie sredno jest nia zainteresowana. Czasem polezy i sie pousmiecha do zabawek ale dlugo nie wytrzyma. Moze z czasem bedzie bardziej zainteresowana.

teraz walczy z ksiazeczka :-D

Do góry