reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Agatka leniuch nawet na brzuszku jeszcze nie bardzo podnosi głowę... trochę zaczyna mnie to niepokoić ale za tydzień mamy kolejne szczepienie więc zapytam pediatry...

My już po chrzcinach (9.03) całe szczęście... dwa tygodnie przygotowań... 40 osób dorosłych i 11 dzieci :szok:.... mamy już to za sobą... a jeśli chodzi o "koszt" to księdzu daliśmy 100zł.

reklama
Witam ja już od dłuższego czasu nie kłade małego na bokach bo się po prostu nie da tak się kręci że szok, od paru dni budzi mi się tak przekręcony o niecałe 90stopni w łóżeczku :-D przykrywam go kocykiem takim duuużym złożonym na pare razy milusim i lekkim bo jak sie rozkopuje to go nie zsuwa z siebie, natomiast jak przykryłam go takim gubszym i cięzszym to raz dwa go z siebie zsunął. Ortopeda mi mówił że dla dobra bioderek jak najmniej kłaść na bokach za to rehabilitanta polecała kłaść ze względu na mięśnie brzucha :no: i bądz tu człowieku mądry...
Mój maluch znowu pięknie spał w nocy od 20 do 7 z jedną pobudką po 3 na cycka, jak mam taaakie długie przerwy w nocy to mi nie zaniknie mleko w cyckach :confused: ???? Ale przecież nie będę go budzić żeby jadł, a szczerze z laktatorem to mi sie nie chce cudować. Dziś w nocy to ja się nudziłam w nocy więcej niż moje dziecko :no: po prostu organizm sie przyzwyczaił do wstawania co 3h średnio a tu taka niespodzianka dziecko ślicznie śpi :-)

Pogoda jest straszna dzis to nawet nigdzie nie wyjdziemy bo tak sypie i wieje, a nic prawie na obiad nie mamy, wczoraj wieczorem miałam iść do sklepu ale mysle sobie że wyjde na spacerek w ciagu dnia to się coś kupi, ale chyba nic z tego, trudno będziemy czekać na tate do 16 ale zamrożonego coś mamy więc nie będziemy głodować :tak:

Ja mam dzis wychodne, mam iść na mały shopping :-)

Witam,
u nas pół metra śniegu, masakra i ani trochę nie przesadzam, dobrze nie mam nigdzie do lekarza, bo nie wiem jakbym się dostała, jak to wszystko stopnieje to będzie niezła powódź,

Naty cierpliwości przy remoncie, my też planujemy ale pod koniec czerwca, nie lubię czasu remontu ale po to co innego

Nathani Naty ja też już kupiłam spacerówkę

Nathani zerknij na tą, jest świetna jak dla mnie, chociaż mam ją od wczoraj, Wózek Spacerowy Coletto Aveo Quattro Częstochowa (3079819316) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , a szukałam jej na necie chyba ze 2 tygodnie, ile ja sie opini naczytałam, przed kupnem nie widziałam jej na żywo ale nie żałuje i nie jest taka błyszcąca jak na zdjęciu, ja mam niby spacerówkę z tego wózka 3w1, ale jest bardzo duża i beznadziejna, może na póżną wiosnę zacznę już używać tej spacerówki

Livus my dawaliśmy na chrzciny 100 zł, ksiądz nam sam tyle powiedział a dokładnie to brzmiało tak "taka przyjemność kosztuje 100 zł", fest, co nie, gratulacje dla Rozalki na te 3 miesiące, ale ten czas leci, a dopiero każda nas z brzuszkiem chodziła, całuski od forumowej "cioci"

Viv i jak tam dzisiaj, o której pobudka, moja obudziła sie po 4, pogadała chwilę, później przebrałam pampka i dałam butlę, o 5 mi usnęła i spaliśmy do 8, więc nawet się wyspałam, a teraz mi zasnęła o 9,30 i śpi już półtora godziny:szok:

Aisha nie ciesz się na zapas ;-) Moja mała też ładnie spała i to już dobry miesiąc, a dzisiejszej nocy jej się odwidziało, pobudki co chwilę :baffled: A nic wczoraj nowego nie jadłam, szczepienie jutro, więc nie wiem z czego tak. Co do zanikania pokarmu to myślę, że nie, bo skoro mi już przez ten miesiąc nie zanikł to chyba to nie jest takie proste. Też mi się z laktatorem nie chce cudować, jedynie jak chcę mieć wychodne albo iść do kościoła w niedzielę to zawsze ściągam. Parę kubeczków zamroziłam, a na niedzielę ściągam świeże mleczko :-D

A ja nie wiem ile moje dzieciątko je, bo szabruje cyca ale czasami jak ja wychodze i zostaje z babcia to jak dostaje zamiast cyca mm to zje ze 100ml i mu wystarcza także też nie je za dużo, ale się nie martwie bo dobrze przybiera, jest radosny także sie tym nie zamartwiam.

madlen straszni dużo je 180ml :D no ale masz o miesiąc starsze dziecko takze nie ma się co dziwic

anka własnie masz racje ja już jestem cicho nie chwale się bo zaraz przechwale i będę miała nocne pobudki także jestem już ciii:tak:

Aurelka ja bym pewnie też nie wytrzymała jakbym nie musiała :-D W dodatku mój ślubny mnie zdenerwował to miałam dodatkową mobilizację :-) Jak malutka? A śniegu to i u nas dużo :dry:
My chrzciliśmy 3.02 ciężko było dobrze zgrać bo chrześni z anglii i musieli oboje się dopasować. Księdzu jeszcze nie zapłaciłam bo nas zdenerwował Chcieliśmy chrzcić w sobotę ale on nie bo to bo tamto więc ok niech będzie niedziela. Na całe szczęścia szwagierka poszła zanieść karteczkę to sobie przypomnieli o chrzcie bo tak pewnie stalibyśmy przy drzwiach i czekali, czekali, czekali...
Dziewczyny wy już przesiadacie się na spacerówki??

Lolcia ty zgubo ,znalazlas sie :-D
gdzie ty bylas jak cie nie bylo ??
a temat ksiezy zostawie bez komentarza...............:angry:
Aisha no m-c to duzo roznicy :tak:

lolcia86 - No malutka dobrze. Byliśmy dzisiaj u lekarza, bo Zuzia dostała strasznej wysypki. Okazało się, że to 3 -dniówka. Pani doktor odstawiła antybiotyk i dała jakieś kropelki do uszka.
Potem wstawie wam zdjęcie wysypki jak chcecie. Nie wygląda za kolorowo. :-D

Lolcia moja jeszcze w glebokim,ale mysle,ze max za 2tyg bedzie jezdzila w sportowce :)
Basia czy u was tez tak jesiennie za oknem,czy to tylko u mnie taka ''piekna jesien'' ??

reklama
Moja jeszcze trochę pojeźdżi w gondoli
Madlen a u nas wygląda tak:

Załączniki

• P3190067.jpg
    P3190067.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 23
  • P3190069.jpg
    P3190069.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 23
Do góry