cześć dziewczyny

aleeee naskrobalyscie przez te dwa tygodnie, chybba jestem bez szans w nadrobieniu, 100 stron!!

sorki ze sie nie udzielalam, ale mialam taki sajgon ostatnio ze malo na cokolwiek czasu mialam... u nas wykanczanie naszej czesci domu do konca, urzadzalismy pokoj dla malego i teraz jestesmy w polowie salonu a do awiat chcemy ze wszystkim zdarzyc, tak wiec, wstaje, nakarmie malego, maluje sciany z przerwami na karmienie i zabawe, sprzatam w mwblach, gotuje, piore, prasuje i inne i brakuje mi doby, maz zajmuje sie rzeczami przy remoncie ktorych ja nie zrobie, pomaga mi ile sie da a ja jemu, ale jestesmy pomeczeni i jak wojtus zje wieczsorne mleko po kapieli czyli miedzy 20-22 to idziemy razem znim spac, a wczesniej to on szedl spac a my do 2 w nocy docieranie scian, malowanie, ukladanie podlog

ale jak sie chce cos miec ladnego to sie trzeba narobic;/
tk wiec podczytywalam was ale zawsze brakowalo czasu na naskrobanie

tyle ile na fejsie podczas karmienia przez komorke wylookalalm to wiem a reszta mi umknela, dlatego jak u ktorejs z was cos waznego bylo to sorki za przegapienie;/
maly nasz wsuwa kaszke tylko mu sie uszy trzesa

wprowadzilam mu juz 1 marca kaszke ryzowa bananowa, a dwa dni temu malinowa, i tak mu daje jedno mleko dziennie z kaszka, razbanan, raz malina.. nie bylo zadnych rewolucji brzuszkowych, jedynie na poczatku nieco twardsza kupcia byla niz zwykle ale szybko wrocilo do normy

maly sie tak podrywa do siadania ze ho ho, bylismy ost na kontroli u naszego pediatry to nam pow ze to bardzo dobrze bo juz wlasnie w 4 miesiacu powinno dziecko sie tak lekko do siadania samo dzwigac
malutkiemu cwiczenia pomagaja, cwicze z nim sama w domu ale nie metoda vojty tylko tak jak pisalam na koniec lutego tymi sposobami co nam ta druga fizjo dala

zaczal sie pieknie opierac na lokciach/przedramionach, nie krzywi sie juz na bok lezac na brzuszkju

raczka lewa coraz bardziej ruchliwa

ostatnio zaczal mi sie na prawy bok sam odrwracac a z boku na brzuch i jak juz to uczyni to podnosi glowke, rozglada sie i smieje sie w glos cwaniaczek maly

u was dzieciaczki tez juz takie cuda wyczyniaja?

lapie sie za brzuch i sie szczypie normalnie

albo ostatnio zakumal ze mozna sie zlapac za stope

haha^^
szczepienia kolejne mamy 26 na 12.40.. teraz p[olio bedzie.. dopiero bo my mamy opoznienie w szczepieniach przez niedokrwistosc, ponoc po polio sie goraczkuje, a jak bylo u was?
po swietach jedziemy na echo serduszka z wizyta do kardiloga bo u nas po urodzeniu wykryli ten drozny otwor owalny z przepluwem lewo prawym wiec musimy echo zrobic, potem jedziemy na morfologie sprawdzic czy jest poprawa od 8 lutego po tym szpikowaniu zelazem i pod koniec kwietnia powtorne usg glowk ze wzgledu na te poszerzenia a po tym do neurologa bo to juz trzy miesiace od ost wizyty beda.. kurcze tyle tego...ech i wszystko prywatnie;/
maly rosnie jak na drozdzach, 7,2 kg i 66 cm

juz bodziaki i spodenki na 68 sa za male

musze znowu po swietach zakupy zrobic ubraniowe

wczoraj dostalismy za smieszne pieniadze wozek spacerowy skladany jak parasolka ale taki porzadny, nie takie chucherko jak to czasem s TE SKLADANE TAK TYLKO TAKI KONKRET, ALE ZAWSZE MNIEJ MIEJSCA ZAJMIE W AUCIE NIZ ZWYKLY STELAZ ZE SPACEROWKA...o jak ja pisze, sorki

150zl za niego dalismy a normalnie takie porzadniejsze w sklepach to kolo 600zl:O moja siostra ma korepetycje z angielskiego i ta jej nauczycielka nam przywiozla po swoim synku

aaaa no i wlasnie.. bo ja od lat pieke ciasta i tosrty, do domu, dla znajomch, czasem dalej na zamowienie

i ona wlasnie pow ze mi zalatwi wystawianie moich ciast do jednej cukierni i ze zalatwi mi zamowienia

bo jak tak pracuje z roznymi dziecmi to trafia na takie bogate domy gdzie nikt nie piecze i nie gotuje tylko zamawiane wszystko, no i zqwzze klaudia-moja siostra kawe jej robi i jakis kawalek mojego ciasta sie zawsze znajdzie bo ja pieke na weekendy a angielski w poniedzielek i ona tak zawsze zachwala ze az mi glupio haha

oglosilam sie ponowie z korkami zrosyjskiego, moze mi sie trafi jakis uczen przed maturami i koncem roku, rok temu mialam az 5 uczniow

chetnie bym kogos pouczyla bo bym sie oderwala troche od codziennosci

sorki ze tak o sobie ale staram sie mniej wiecej opisac co u mnie a was nie nadrobie ale teraz postaram sie byc w miare na biezaco

wojtek w ciagu dnia to tak malo spi ze nie wiem, moze razem calego snu miedzy 6 a 20 to dwie trzy godziny

a jakie spiewy sobie urzadza--oooouuulllaaa i tak w kolo

a jak wyjde z pomieszcZenia w ktorym on akurat jest to tak zawodzi ej ej ej ej

haha
fiolka co tam u was? jak maly? nadal tak placze?
viv, 4madlen, jak dzieciaki? tez takie rozrabiaki jak nasz? w podobnym wieku sa dlatego pytam
wszystkie juz robilysci chrzciny? my to jakos latem dopiero.. czeriwc lipiec albo sierpien..
ostatnio jadlam jablko i ukroilam plasterek a maly tak te raczki ciagle pcha do buzi to mu dalam zeby pocokal haha jak ssal

az sie suche zrobilo

ale zadnej wysypki nie bylo ani nic wiec moze pomalu od jutra bede mu wprowadzac jablko i marchew, my juz jutro 4 miesiace mamy, losie, ale czas leci

:O