reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się zimowo!!!!!!!!!! Ta pogoda to jakaś masakra :wściekła/y: u nas dzisiaj 15cm śniegu.... :szok: Agatka spała do 6 od 20 z jedną pobudką na karmienie około 2.30... o 8 znów zasnęła... ja mam full domowych zajęć ale przez tą pogodę nie mam w ogóle mocy...

aurelka mi również bardziej się podoba druga fryzurka :tak:

lolcia / annka wiem co przeżywacie bo ja niecałe dwa lata temu również straciłam mamę... współczuję ogromnie bo to olbrzymia strata

cinamona zazdroszczę ładnej pogody... bo u nas totalna porażka... autem nie da rady ujechać a co dopiero wózkiem

i oczywiście nie wiem komu co dalej odpisać :zawstydzona/y:

A! Agatka ma katar... byłam u pediatry ale wszystko jest OK... osłuchowo czysta, gardło czyste tylko ten paskudny katar... musiałam w końcu użyć gluto-osysacza (frida)... ble.... ale pomogło i to najważniejsze...

reklama
Witajcie, u nas nocka piekna z jedna pobudka o 3.
Goscie byli wczoraj maja sie pobawila, mamy sie ciasta objadly a teraz trzeba bedzie spalac kalorie bo caly wysilek poszedl na marne heheh

Fiolka moj mateuszek spi pod koldra, narazie sie nie rozkopuje. Klade go na pleckach z glowa na bok bo na boczku on nie lubi.
U nas zabki chyba jeszcze sie nienspiesza i dobrze.
Jestem zaspana strasznie trzeba wstawac i rodzine ogarnac.

cześć dziewczyny:)
aleeee naskrobalyscie przez te dwa tygodnie, chybba jestem bez szans w nadrobieniu, 100 stron!!:szok:
sorki ze sie nie udzielalam, ale mialam taki sajgon ostatnio ze malo na cokolwiek czasu mialam... u nas wykanczanie naszej czesci domu do konca, urzadzalismy pokoj dla malego i teraz jestesmy w polowie salonu a do awiat chcemy ze wszystkim zdarzyc, tak wiec, wstaje, nakarmie malego, maluje sciany z przerwami na karmienie i zabawe, sprzatam w mwblach, gotuje, piore, prasuje i inne i brakuje mi doby, maz zajmuje sie rzeczami przy remoncie ktorych ja nie zrobie, pomaga mi ile sie da a ja jemu, ale jestesmy pomeczeni i jak wojtus zje wieczsorne mleko po kapieli czyli miedzy 20-22 to idziemy razem znim spac, a wczesniej to on szedl spac a my do 2 w nocy docieranie scian, malowanie, ukladanie podlog:angry: ale jak sie chce cos miec ladnego to sie trzeba narobic;/
tk wiec podczytywalam was ale zawsze brakowalo czasu na naskrobanie:( tyle ile na fejsie podczas karmienia przez komorke wylookalalm to wiem a reszta mi umknela, dlatego jak u ktorejs z was cos waznego bylo to sorki za przegapienie;/
maly nasz wsuwa kaszke tylko mu sie uszy trzesa:D wprowadzilam mu juz 1 marca kaszke ryzowa bananowa, a dwa dni temu malinowa, i tak mu daje jedno mleko dziennie z kaszka, razbanan, raz malina.. nie bylo zadnych rewolucji brzuszkowych, jedynie na poczatku nieco twardsza kupcia byla niz zwykle ale szybko wrocilo do normy:)
maly sie tak podrywa do siadania ze ho ho, bylismy ost na kontroli u naszego pediatry to nam pow ze to bardzo dobrze bo juz wlasnie w 4 miesiacu powinno dziecko sie tak lekko do siadania samo dzwigac:)
malutkiemu cwiczenia pomagaja, cwicze z nim sama w domu ale nie metoda vojty tylko tak jak pisalam na koniec lutego tymi sposobami co nam ta druga fizjo dala:) zaczal sie pieknie opierac na lokciach/przedramionach, nie krzywi sie juz na bok lezac na brzuszkju:) raczka lewa coraz bardziej ruchliwa:) ostatnio zaczal mi sie na prawy bok sam odrwracac a z boku na brzuch i jak juz to uczyni to podnosi glowke, rozglada sie i smieje sie w glos cwaniaczek maly:D
u was dzieciaczki tez juz takie cuda wyczyniaja?:) lapie sie za brzuch i sie szczypie normalnie:D albo ostatnio zakumal ze mozna sie zlapac za stope:Dhaha^^
szczepienia kolejne mamy 26 na 12.40.. teraz p[olio bedzie.. dopiero bo my mamy opoznienie w szczepieniach przez niedokrwistosc, ponoc po polio sie goraczkuje, a jak bylo u was?
po swietach jedziemy na echo serduszka z wizyta do kardiloga bo u nas po urodzeniu wykryli ten drozny otwor owalny z przepluwem lewo prawym wiec musimy echo zrobic, potem jedziemy na morfologie sprawdzic czy jest poprawa od 8 lutego po tym szpikowaniu zelazem i pod koniec kwietnia powtorne usg glowk ze wzgledu na te poszerzenia a po tym do neurologa bo to juz trzy miesiace od ost wizyty beda.. kurcze tyle tego...ech i wszystko prywatnie;/
maly rosnie jak na drozdzach, 7,2 kg i 66 cm:p juz bodziaki i spodenki na 68 sa za male:( musze znowu po swietach zakupy zrobic ubraniowe:D
wczoraj dostalismy za smieszne pieniadze wozek spacerowy skladany jak parasolka ale taki porzadny, nie takie chucherko jak to czasem s TE SKLADANE TAK TYLKO TAKI KONKRET, ALE ZAWSZE MNIEJ MIEJSCA ZAJMIE W AUCIE NIZ ZWYKLY STELAZ ZE SPACEROWKA...o jak ja pisze, sorki:D
150zl za niego dalismy a normalnie takie porzadniejsze w sklepach to kolo 600zl:O moja siostra ma korepetycje z angielskiego i ta jej nauczycielka nam przywiozla po swoim synku:) aaaa no i wlasnie.. bo ja od lat pieke ciasta i tosrty, do domu, dla znajomch, czasem dalej na zamowienie:) i ona wlasnie pow ze mi zalatwi wystawianie moich ciast do jednej cukierni i ze zalatwi mi zamowienia:) bo jak tak pracuje z roznymi dziecmi to trafia na takie bogate domy gdzie nikt nie piecze i nie gotuje tylko zamawiane wszystko, no i zqwzze klaudia-moja siostra kawe jej robi i jakis kawalek mojego ciasta sie zawsze znajdzie bo ja pieke na weekendy a angielski w poniedzielek i ona tak zawsze zachwala ze az mi glupio haha:D
oglosilam sie ponowie z korkami zrosyjskiego, moze mi sie trafi jakis uczen przed maturami i koncem roku, rok temu mialam az 5 uczniow:) chetnie bym kogos pouczyla bo bym sie oderwala troche od codziennosci:p
sorki ze tak o sobie ale staram sie mniej wiecej opisac co u mnie a was nie nadrobie ale teraz postaram sie byc w miare na biezaco:)
wojtek w ciagu dnia to tak malo spi ze nie wiem, moze razem calego snu miedzy 6 a 20 to dwie trzy godziny:angry::szok:
a jakie spiewy sobie urzadza--oooouuulllaaa i tak w kolo:p a jak wyjde z pomieszcZenia w ktorym on akurat jest to tak zawodzi ej ej ej ej:D haha

fiolka co tam u was? jak maly? nadal tak placze?

viv, 4madlen, jak dzieciaki? tez takie rozrabiaki jak nasz? w podobnym wieku sa dlatego pytam:)

wszystkie juz robilysci chrzciny? my to jakos latem dopiero.. czeriwc lipiec albo sierpien..
ostatnio jadlam jablko i ukroilam plasterek a maly tak te raczki ciagle pcha do buzi to mu dalam zeby pocokal haha jak ssal:) az sie suche zrobilo:p ale zadnej wysypki nie bylo ani nic wiec moze pomalu od jutra bede mu wprowadzac jablko i marchew, my juz jutro 4 miesiace mamy, losie, ale czas leci:D:O:szok:

Naty my przed chrzcinami , zamierzamy to uczynić 2.06 :-) Mam nadzieję że mi dziecko z ubranka nie wyrośnie bo mam 68 , ale nawet jeśli to będzie miała nie sukienkę nie do kostek tylko do kolan :-D Teraz załatwiam formalności powoli. Mam pytanie ile wyście dawały kasiorki na chrzest?
U nas też gadanie całą parą , Mała coraz mniej śpi tylko gada i gada. Podobnie jaku Ciebie jak wyjdę z pokoju to woła i woła...Z Braciszkiem ma super kontakt , jak tylko Starszak się nachyli nad jej łóżkiem czy podejdzie do leżaczka to od razu się uśmiecha do niego i zagaduje. A Rozalka dzisiaj 3 m-ce a jeszcze przed chwilą w brzuszku była.
Ja zaraz poranną kawkę i lecę na 11:20 do lekarza z Malutką. brzydko u nas wieje i śnieg pada no i gdzie ta wiosna ...:confused:

Lolcia - Widze, że mieszkasz w miejscowości Jasło, mam tam znajomego. :)
jejku 4.40? :szok::szok: Ja bym nie wytrzymała. Cierpliwości życzę. :tak:

Liwus - Gratuluję 3 miesięcy! :-)

Natty1990 - Ja jeszcze chrzcin nie robiłam. I nie wiem kiedy będziemy robić. Dzisiaj chceliśmy iść załatwiać termin, ale przez @ nie mam sił.
Fajnie, że Twój maluszek już takie fajne rzeczy robi, ja nie mogę się doczekać jak Zuzka się w głos zaśmieje. :-p:-p
Cierpliwości przy remoncie życzę, no i powodzenia. :tak:

My nie śpimy od 7. Teraz Zuza leży w bujaczku, a ja wcinam śniadanie na szybko i piję herbatkę z sokiem malinowym, mniam. :-D
Mooże pójdziemy dzisiaj załatwić termin chrzcin, ale nie wiem. Brzuch mi pęka.
I może jak wpłyną te 2 becikowe to pojadę na jakieś zakupy dla Zuzi, zobaczę.
U nas śniegu po kostki i jeszcze sypie, ja pierdziele. :angry:

co za pogoda bleee
naty witaj, też szukam wózka ;-)
fiolka nasza śpi pod kołdrą, ta co my no bo śpi z nami w łożu małżeńskim :-poczywiście rozkopuje się jak nie wiem
lolcia ściskam
goko Lenka tez katar i kaszelek ale bez gorączki, rano odciągnęłam gruszka i jest dobrze;-)
aurelka u nas tez sypie

Witajcie :-)
Witam Mamusie, które wróciły do nas :-) I Nowe mamy :-)
Nie nadrobie Was niestety, bo mnie troche nie było...
Pochwale się tylko, że Dziewczynki już same w pokoju śpią :-) Starsza jeszcze zasypia u nas, ale Lenka świetnie sobie sama radzi :-)
W sobote impreza... 3 latka Laury... kiedy to zleciało? Eh... Ma szał na scooby-doo. A znależć coś ze scoobim szczerze powiem, że graniczy z cudem. Szukaliśmy dla niej pościeli (40x60 poduszka i 100x135 kołdra). W biedronce były, ale co z tego jak standardowe 70x80 i 160x200. A przecież nie będziemy co roku kupować nowej pościeli. Na all też nie ma małych z licencją. Firmowy salon mi nie zamówi, bo jak to? Tylko jedną? Więc zamówiliśmy firanke ze scoobim :-p
Ide, bo Laski moje domagają sie uwagi :-p
Trzymajcie się cieplutko w te zimne przedwiośnie :-p I miłego dnia :-)

naty my chrzcimy 14.04... a Antoś robi sie urwiskiem ale jeszcze sie nie przekręca. Próbuje ale mu nie wychodzi... za to świetnie chwyta zabawki, przekłada sobie z rączki do rączki, bawi sie swoimi rączkami i obseruje stopy ale nie może ich dostać i się wkurza :)

Hej
LIWUS MOJ TEZ ZABKUJE widac delikatnie dwie dolne jedynki.
Troche nadrobilam co wczoraj naskrobalyscie. Ale juz ne pamietam co ktorej.
My wczoraj bylismy u lekaza z wynikami watroby malego. Sa lekko pdwyzszone ale do roku ma prawo tak byc. Pobrali mu krew na badania dodatkowe i w kwietniu mamy nastepna wizyte. Narazie dr kazala mi sie nie martwic.
MALY niechetnie je - wczorsj tylko 5 razy po 120. Od dluzszego czassu tak skromnie je. Jal budzil se raz w nocy to budzi sie znowu po 23

reklama
Aniu u na scooby'ego pelno ..od wyboru do koloru :-D czas leci...moje pierworodne za niedlugo bedzie mialo 11scie...wow,juz tak dlugo jestem mama..a tez nie wiem,kiedy to zlecialo :szok: Lenka oby na wizycie kontr.bylo wsio dobrze ;)) a wlasnie mialam pyt.ile wasze smyki jedza ,bo tak se mysle,ze trafil mi sie duzy glodomorek :-D,moja wypija 180ml ale czasami jej malo ,wiec za niedlugo bedzie 210ml ,do tego na sniadanie kaszka lyzeczka ,obiadek i derek tez...jeden sloik wciaga w mgnieniu oka...i cos czuje,ze za chwile beda 2sloiczki :tak: a im wiecej Pysiowata je tym wiecje mamy kupek :-D 4madlen moja tez nie przekreca sie..,za to swietnie podnosi glowke do gory jak lezy na pleckach,z pozycji pol-lezacej potrafi usiasc na prosto....zastanawiam sie,czy juz opuscic jej lozeczko...i po malu chyba trza to zrobic :tak:

Do góry