reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się zimowo!!!!!!!!!! Ta pogoda to jakaś masakra :wściekła/y: u nas dzisiaj 15cm śniegu.... :szok: Agatka spała do 6 od 20 z jedną pobudką na karmienie około 2.30... o 8 znów zasnęła... ja mam full domowych zajęć ale przez tą pogodę nie mam w ogóle mocy...

aurelka mi również bardziej się podoba druga fryzurka :tak:

lolcia / annka wiem co przeżywacie bo ja niecałe dwa lata temu również straciłam mamę... współczuję ogromnie bo to olbrzymia strata

cinamona zazdroszczę ładnej pogody... bo u nas totalna porażka... autem nie da rady ujechać a co dopiero wózkiem

i oczywiście nie wiem komu co dalej odpisać :zawstydzona/y:

A! Agatka ma katar... byłam u pediatry ale wszystko jest OK... osłuchowo czysta, gardło czyste tylko ten paskudny katar... musiałam w końcu użyć gluto-osysacza (frida)... ble.... ale pomogło i to najważniejsze...

reklama
Witajcie, u nas nocka piekna z jedna pobudka o 3.
Goscie byli wczoraj maja sie pobawila, mamy sie ciasta objadly a teraz trzeba bedzie spalac kalorie bo caly wysilek poszedl na marne heheh

Fiolka moj mateuszek spi pod koldra, narazie sie nie rozkopuje. Klade go na pleckach z glowa na bok bo na boczku on nie lubi.
U nas zabki chyba jeszcze sie nienspiesza i dobrze.
Jestem zaspana strasznie trzeba wstawac i rodzine ogarnac.

cześć dziewczyny:)
aleeee naskrobalyscie przez te dwa tygodnie, chybba jestem bez szans w nadrobieniu, 100 stron!!:szok:
sorki ze sie nie udzielalam, ale mialam taki sajgon ostatnio ze malo na cokolwiek czasu mialam... u nas wykanczanie naszej czesci domu do konca, urzadzalismy pokoj dla malego i teraz jestesmy w polowie salonu a do awiat chcemy ze wszystkim zdarzyc, tak wiec, wstaje, nakarmie malego, maluje sciany z przerwami na karmienie i zabawe, sprzatam w mwblach, gotuje, piore, prasuje i inne i brakuje mi doby, maz zajmuje sie rzeczami przy remoncie ktorych ja nie zrobie, pomaga mi ile sie da a ja jemu, ale jestesmy pomeczeni i jak wojtus zje wieczsorne mleko po kapieli czyli miedzy 20-22 to idziemy razem znim spac, a wczesniej to on szedl spac a my do 2 w nocy docieranie scian, malowanie, ukladanie podlog:angry: ale jak sie chce cos miec ladnego to sie trzeba narobic;/
tk wiec podczytywalam was ale zawsze brakowalo czasu na naskrobanie:( tyle ile na fejsie podczas karmienia przez komorke wylookalalm to wiem a reszta mi umknela, dlatego jak u ktorejs z was cos waznego bylo to sorki za przegapienie;/
maly nasz wsuwa kaszke tylko mu sie uszy trzesa:D wprowadzilam mu juz 1 marca kaszke ryzowa bananowa, a dwa dni temu malinowa, i tak mu daje jedno mleko dziennie z kaszka, razbanan, raz malina.. nie bylo zadnych rewolucji brzuszkowych, jedynie na poczatku nieco twardsza kupcia byla niz zwykle ale szybko wrocilo do normy:)
maly sie tak podrywa do siadania ze ho ho, bylismy ost na kontroli u naszego pediatry to nam pow ze to bardzo dobrze bo juz wlasnie w 4 miesiacu powinno dziecko sie tak lekko do siadania samo dzwigac:)
malutkiemu cwiczenia pomagaja, cwicze z nim sama w domu ale nie metoda vojty tylko tak jak pisalam na koniec lutego tymi sposobami co nam ta druga fizjo dala:) zaczal sie pieknie opierac na lokciach/przedramionach, nie krzywi sie juz na bok lezac na brzuszkju:) raczka lewa coraz bardziej ruchliwa:) ostatnio zaczal mi sie na prawy bok sam odrwracac a z boku na brzuch i jak juz to uczyni to podnosi glowke, rozglada sie i smieje sie w glos cwaniaczek maly:D
u was dzieciaczki tez juz takie cuda wyczyniaja?:) lapie sie za brzuch i sie szczypie normalnie:D albo ostatnio zakumal ze mozna sie zlapac za stope:Dhaha^^
szczepienia kolejne mamy 26 na 12.40.. teraz p[olio bedzie.. dopiero bo my mamy opoznienie w szczepieniach przez niedokrwistosc, ponoc po polio sie goraczkuje, a jak bylo u was?
po swietach jedziemy na echo serduszka z wizyta do kardiloga bo u nas po urodzeniu wykryli ten drozny otwor owalny z przepluwem lewo prawym wiec musimy echo zrobic, potem jedziemy na morfologie sprawdzic czy jest poprawa od 8 lutego po tym szpikowaniu zelazem i pod koniec kwietnia powtorne usg glowk ze wzgledu na te poszerzenia a po tym do neurologa bo to juz trzy miesiace od ost wizyty beda.. kurcze tyle tego...ech i wszystko prywatnie;/
maly rosnie jak na drozdzach, 7,2 kg i 66 cm:p juz bodziaki i spodenki na 68 sa za male:( musze znowu po swietach zakupy zrobic ubraniowe:D
wczoraj dostalismy za smieszne pieniadze wozek spacerowy skladany jak parasolka ale taki porzadny, nie takie chucherko jak to czasem s TE SKLADANE TAK TYLKO TAKI KONKRET, ALE ZAWSZE MNIEJ MIEJSCA ZAJMIE W AUCIE NIZ ZWYKLY STELAZ ZE SPACEROWKA...o jak ja pisze, sorki:D
150zl za niego dalismy a normalnie takie porzadniejsze w sklepach to kolo 600zl:O moja siostra ma korepetycje z angielskiego i ta jej nauczycielka nam przywiozla po swoim synku:) aaaa no i wlasnie.. bo ja od lat pieke ciasta i tosrty, do domu, dla znajomch, czasem dalej na zamowienie:) i ona wlasnie pow ze mi zalatwi wystawianie moich ciast do jednej cukierni i ze zalatwi mi zamowienia:) bo jak tak pracuje z roznymi dziecmi to trafia na takie bogate domy gdzie nikt nie piecze i nie gotuje tylko zamawiane wszystko, no i zqwzze klaudia-moja siostra kawe jej robi i jakis kawalek mojego ciasta sie zawsze znajdzie bo ja pieke na weekendy a angielski w poniedzielek i ona tak zawsze zachwala ze az mi glupio haha:D
oglosilam sie ponowie z korkami zrosyjskiego, moze mi sie trafi jakis uczen przed maturami i koncem roku, rok temu mialam az 5 uczniow:) chetnie bym kogos pouczyla bo bym sie oderwala troche od codziennosci:p
sorki ze tak o sobie ale staram sie mniej wiecej opisac co u mnie a was nie nadrobie ale teraz postaram sie byc w miare na biezaco:)
wojtek w ciagu dnia to tak malo spi ze nie wiem, moze razem calego snu miedzy 6 a 20 to dwie trzy godziny:angry::szok:
a jakie spiewy sobie urzadza--oooouuulllaaa i tak w kolo:p a jak wyjde z pomieszcZenia w ktorym on akurat jest to tak zawodzi ej ej ej ej:D haha

fiolka co tam u was? jak maly? nadal tak placze?

viv, 4madlen, jak dzieciaki? tez takie rozrabiaki jak nasz? w podobnym wieku sa dlatego pytam:)

wszystkie juz robilysci chrzciny? my to jakos latem dopiero.. czeriwc lipiec albo sierpien..
ostatnio jadlam jablko i ukroilam plasterek a maly tak te raczki ciagle pcha do buzi to mu dalam zeby pocokal haha jak ssal:) az sie suche zrobilo:p ale zadnej wysypki nie bylo ani nic wiec moze pomalu od jutra bede mu wprowadzac jablko i marchew, my juz jutro 4 miesiace mamy, losie, ale czas leci:D:O:szok:

Naty my przed chrzcinami , zamierzamy to uczynić 2.06 :-) Mam nadzieję że mi dziecko z ubranka nie wyrośnie bo mam 68 , ale nawet jeśli to będzie miała nie sukienkę nie do kostek tylko do kolan :-D Teraz załatwiam formalności powoli. Mam pytanie ile wyście dawały kasiorki na chrzest?
U nas też gadanie całą parą , Mała coraz mniej śpi tylko gada i gada. Podobnie jaku Ciebie jak wyjdę z pokoju to woła i woła...Z Braciszkiem ma super kontakt , jak tylko Starszak się nachyli nad jej łóżkiem czy podejdzie do leżaczka to od razu się uśmiecha do niego i zagaduje. A Rozalka dzisiaj 3 m-ce a jeszcze przed chwilą w brzuszku była.
Ja zaraz poranną kawkę i lecę na 11:20 do lekarza z Malutką. brzydko u nas wieje i śnieg pada no i gdzie ta wiosna ...:confused:

Lolcia - Widze, że mieszkasz w miejscowości Jasło, mam tam znajomego. :)
jejku 4.40? :szok::szok: Ja bym nie wytrzymała. Cierpliwości życzę. :tak:

Liwus - Gratuluję 3 miesięcy! :-)

Natty1990 - Ja jeszcze chrzcin nie robiłam. I nie wiem kiedy będziemy robić. Dzisiaj chceliśmy iść załatwiać termin, ale przez @ nie mam sił.
Fajnie, że Twój maluszek już takie fajne rzeczy robi, ja nie mogę się doczekać jak Zuzka się w głos zaśmieje. :-p:-p
Cierpliwości przy remoncie życzę, no i powodzenia. :tak:

My nie śpimy od 7. Teraz Zuza leży w bujaczku, a ja wcinam śniadanie na szybko i piję herbatkę z sokiem malinowym, mniam. :-D
Mooże pójdziemy dzisiaj załatwić termin chrzcin, ale nie wiem. Brzuch mi pęka.
I może jak wpłyną te 2 becikowe to pojadę na jakieś zakupy dla Zuzi, zobaczę.
U nas śniegu po kostki i jeszcze sypie, ja pierdziele. :angry:

co za pogoda bleee
naty witaj, też szukam wózka ;-)
fiolka nasza śpi pod kołdrą, ta co my no bo śpi z nami w łożu małżeńskim :-poczywiście rozkopuje się jak nie wiem
lolcia ściskam
goko Lenka tez katar i kaszelek ale bez gorączki, rano odciągnęłam gruszka i jest dobrze;-)
aurelka u nas tez sypie

Witajcie :-)
Witam Mamusie, które wróciły do nas :-) I Nowe mamy :-)
Nie nadrobie Was niestety, bo mnie troche nie było...
Pochwale się tylko, że Dziewczynki już same w pokoju śpią :-) Starsza jeszcze zasypia u nas, ale Lenka świetnie sobie sama radzi :-)
W sobote impreza... 3 latka Laury... kiedy to zleciało? Eh... Ma szał na scooby-doo. A znależć coś ze scoobim szczerze powiem, że graniczy z cudem. Szukaliśmy dla niej pościeli (40x60 poduszka i 100x135 kołdra). W biedronce były, ale co z tego jak standardowe 70x80 i 160x200. A przecież nie będziemy co roku kupować nowej pościeli. Na all też nie ma małych z licencją. Firmowy salon mi nie zamówi, bo jak to? Tylko jedną? Więc zamówiliśmy firanke ze scoobim :-p
Ide, bo Laski moje domagają sie uwagi :-p
Trzymajcie się cieplutko w te zimne przedwiośnie :-p I miłego dnia :-)

naty my chrzcimy 14.04... a Antoś robi sie urwiskiem ale jeszcze sie nie przekręca. Próbuje ale mu nie wychodzi... za to świetnie chwyta zabawki, przekłada sobie z rączki do rączki, bawi sie swoimi rączkami i obseruje stopy ale nie może ich dostać i się wkurza :)

Hej
LIWUS MOJ TEZ ZABKUJE widac delikatnie dwie dolne jedynki.
Troche nadrobilam co wczoraj naskrobalyscie. Ale juz ne pamietam co ktorej.
My wczoraj bylismy u lekaza z wynikami watroby malego. Sa lekko pdwyzszone ale do roku ma prawo tak byc. Pobrali mu krew na badania dodatkowe i w kwietniu mamy nastepna wizyte. Narazie dr kazala mi sie nie martwic.
MALY niechetnie je - wczorsj tylko 5 razy po 120. Od dluzszego czassu tak skromnie je. Jal budzil se raz w nocy to budzi sie znowu po 23

reklama
Aniu u na scooby'ego pelno ..od wyboru do koloru :-D czas leci...moje pierworodne za niedlugo bedzie mialo 11scie...wow,juz tak dlugo jestem mama..a tez nie wiem,kiedy to zlecialo :szok: Lenka oby na wizycie kontr.bylo wsio dobrze ;)) a wlasnie mialam pyt.ile wasze smyki jedza ,bo tak se mysle,ze trafil mi sie duzy glodomorek :-D,moja wypija 180ml ale czasami jej malo ,wiec za niedlugo bedzie 210ml ,do tego na sniadanie kaszka lyzeczka ,obiadek i derek tez...jeden sloik wciaga w mgnieniu oka...i cos czuje,ze za chwile beda 2sloiczki :tak: a im wiecej Pysiowata je tym wiecje mamy kupek :-D 4madlen moja tez nie przekreca sie..,za to swietnie podnosi glowke do gory jak lezy na pleckach,z pozycji pol-lezacej potrafi usiasc na prosto....zastanawiam sie,czy juz opuscic jej lozeczko...i po malu chyba trza to zrobic :tak:

Do góry