reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Fiolka ja kładę młodą na brzuszku, lubi tą pozycję, na dodatek wtedy najdłużej śpi. Przykrywam kołderką, bo w tej pozycji się nie rozkopie. Aczkolwiek czasami znajduję ją w innej części łóżeczka, bo jakoś przepełza przez sen ;-)

Oj chyba dzisiaj będzie nieciekawa nocka. Marta zasnęła koło 17tej i ciężko ją było dobudzić na kąpanie :no: Trochę pocycała, ale zasnąć nie miała zamiaru już potem. Dałam jej pohasać chwilkę, chyba się zmęczyła, popiła dwa łyki i zasnęła. Ale po takiej ilości jedzenia i fajnym wyspaniu po południu pewnie w nocy spać już nie będzie jak zwykle :baffled:

Witam się wieczornie

Lenka śpi od 7, pewnie o 5 będzie pobudka, kurczę nie umiem jej przestawić, wieczorem gdy przychodzi 19 jest tak padnięta, że nie da jej się dłużej przetrzymać

Aurelka ta druga ładniejsza ale pierwsza będzie łatwiejsza w układaniu

Przyszła mi dzisiaj spacerówka, jest super, teraz szukam na all jakiś pajaców bo mała mi prawie ze wszystkich wyrosła

Witam sie wieczornie weekend miałam zajęty nie byłow kiedy wejść wczoraj bylismy u m siostry na chrzcinach było gorzej niż średnio.... dziś też cały dzień coś i przedtem starałam sie poczytać ale nawet dobrze nie zaczełam i musiałam kończyć,u mnie mała zasypia o 20 i śpi do 4 rano czasem do 2 wstaje zje i śpi do 6 albo koło 7 znowu je i idzie spać:-) uciekam będę jutro dobranoc

Dzień dobry ;-) Dawno u Was nie byłam ale czasem "podpatruję" ;-) Cieszę się, że dzieciaczki w większości przypadków grzeczne, że zdrowe i ładnie się rozwijają :tak: My nie śpimy od 4.40 już drugą noc z rzędu - Kacpuś od miesiąca budził się tylko raz na jedzonko a teraz chyba się będzie bez mleczka obchodził i stąd nieregularne pobudki :-D Waży 6,2kg ciuszki na 68 maławe i 74 mu zakładam jest śmiejącym ale też wrzeszczącym dzieckiem :tak: Z Mikim znowu zaczęło się łażenie po lekarzach :dry: ale jest cudny i pomaga przy braciszku :-)
Fiolka mój mały też na początku był taki rozwrzeszczany ale dość szybko wyczaiłam kiedy jest mu naprawde źle a kiedy wymusza i sam się "poprawił" mam nadzieję, że Wiktorek już niebawem unormuje się i będziesz mogła się cieszyć z samych pięknych chwil :tak:
Ankka02 kiedyś doczytałam o Twojej mamie. Wyrazy współczucia z powodu straty. Tulę mocno bo wiem przez co przechodzisz - moja mama zmarła 9 dni przed narodzinami Kacperka
Vivienne 6 rano? - zazdroszczę :-D
Próbowałam troszkę nadgonić ale chyba nie jestem w stanie za dużo mnie nie było :sorry2:
Idę małego ponosić bo już mu leżenie i gadanie nie wystarcza. Trzymajcie się cieplutko ;-)

reklama
Lolcia i dla Ciebie wyrazy współczucia :-( Moja mama zdążyła chociaż zobaczyć Martę, nawet parę razy jej na rękach zasnęła.

Tak jak przewidywałam u nas nocka nie była ciekawa. Młoda chyba stwierdziła, że za dobrze miałam jak mi dawała spać fajnie i dzisiaj najdłuższe spanie 2,5 godziny... A tak to 30 minut do 1,5 godziny... Teraz jeszcze się ją udało zlądować do łóżeczka, jem śniadanko i czytam bb. Dzisiaj jej nie dam tyle spać przed kąpielą, zazwyczaj nie śpi wcale, a wczoraj miała jakiś taki dzień, że spała ponad 2 godziny i gdyby jej nie budzić na kąpanie to pewnie by jeszcze spała ;-) Zasypało nas śniegiem...

Do góry