reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie ludziska

U mnie byla dzisiaj piekna pogoda i bylam dwa razy z Maja na spacerze a teraz padam.
Caly dzien Maja byla grzeczna ale teraz jakas taka marudna sie zrobila i nie chce sama spac tylko w ramionach, jak ja odkladam to ryk wiec pisze do was teraz jedna reka bo druga sluzy za poduszke.

Basia_one mmm ale mi smaka zrobilas. Bardzo lubie cider u nas tez jest i sie nazywa sidra. Pomalu przestawiam mala na mm wiec jak juz nie bede cyca dawac to skosztuje sobie.

4madlen, kurcze co godzine ci sie Antos budzil, wspolczuje.

Fiolka nasz tez api zazwyczaj od ok 6 rano razem z nami. Nie wiem czemu ale po karmieniu kolo 6 ma jakis niespokojny sen i dlatego spi z nami bo latwiej mi ja kontrolowac. A ty dlaczego bierzesz go do waszego lozka?

Goko pozdrowionka!

Aurelka mi sie podoba ta pierwsza

reklama
Dobry wieczor:) W koncu znalazlam chwilke zeby zajrzec wczesniej nie bylo mozliwosci maluszki daly dzis mamusi popalic;) a teraz grzecznie spia wiec wygospodarowalam troche czasu dla siebie a pozniej bierzemy sie ostro za cwiczenia zeby zgubic ostatnie 5kilo ktore zostalo po ciazy;)

Synuś śpi :)
Tak jak pisałam w południe spał w chuście w sumie 2 godziny
potem już było za późno na spacer zresztą wieje jak nie wiem.
Położyłam się z nim i spaliśmy chyba z 2.5 h. ;)
Potem kąpiel i w ogóle bez żadnych problemów nam to poszło Wikuś zasnął od razu bałam się że będzie za bardzo może wyspany ale jednak było ok :)
mam nadzieje że nie obudzi się no i że noc będzie może wreszcie taka jak kiedyś a nie to co wyrabia ostatnimi czasy :baffled:

Aurelka ta pierwsza bomba aż sobie zapisałam :tak: na razie zapuszczam włosy (całe życie :sorry2:) ale jak mnie weźmie ochota to zetnę ile wlezie :-p

Anka super że zabawka udana :tak:

też miałam pisać że mój chce wstawać :szok: kładę go sobie czasem na kolanach siedzi jak w leżaczku i jak trzymam za łapki podnosi się
a w leżaczku opiera się na nóżkach i podnosi dupkę mam stracha go teraz w tym zostawiać

Liwus oby ząbki poszły bez problemów.
A po co byliście w poradni ?

Mój tez powoli zaczyna śmiać się głośno tzn. na razie piszczy :-p a jak zacznie swoje "aa guu..." to jak nakręcony :-D

Vivienne ja też nie wiem jak zajrzec do paszczy małego :sorry2:

Cinamona mój budzi się 5-6 i on juz spać nie chce :baffled: dla mnie to jakaś godzina nienormalna :sorry2:
więc daję go do łóżka on sobie gada do lampy albo my go zabawiamy i jak marudzi cycek w pyszczek i spimy dalej.
Kiedyś od razu dawałam jeść a teraz niestety trzeba go zmęczyć a i nie zawsze działa bo niedawno wypluwał pierś :szok:

Mam do Was kilka pytań :tak:

Czym przykrywacie dzieciaczki Wasze?
mój do niedawna spał w rożku bo często się budził i w tym najlepiej się usypia można łatwo odłożyć.
Teraz śpi w kocyku bo ma tak milutko mam takie wrażenie.
Mam też śpiworek ale trochę bez sensu bo bym musiała go rozbierać z tego w nocy.

Jak układacie maluchy? Na boczkach plecach ? Dajecie jeszcze z tyłu podpórkę?
Ja mojego kładę na boczku choć już dawno temu zaczął czasem się na plecki obracać
z tyłu mam zrolowaną kołderkę a z przodu rożek zrolowany aby miał tak ciasno bo lubi :sorry2:

coś miałam jeszcze pytać ale zapomniałam :dry:

Fiolka ja jak zdążę wcześniej małą w śpiworku zapiąć to śpi w śpiworku, jak nie zdąży to pod kołderkę idzie. Kładę ją na boczku i z tyłu podkładam poduchę, bo jak się przekręca na plecki to się budzi czasem. Choć teraz śpi ponad godzinę na plecach i jest ok. Ale Ci ładnie Wiki w chuście śpi :-) Chyba nie żałujesz, że spróbowałaś, co?
Moja też już się budzi po 6 i pada na drzemkę dopiero koło 8... a ja potem biegam jak zombie, bo dla mnie wstanie przed 7-8 to masakra :baffled:

Ale Ci ładnie Wiki w chuście śpi :-) Chyba nie żałujesz, że spróbowałaś, co?
jasne że nie :tak:ja nie moge się doczekać jak będzie trzymał ładnie plecki bo teraz trochę się wkurza bo nie może obserwować wszystkiego ale wiążemy się jak wiem że będzie chciał spać to po wkurza się i zasypia. najgorzej że jak się budzi to z wrzaskiem i nieźle się spieszę aby to rozwiązać:sorry2:

Fiolka idziemy do poradni kontrolnie bo Mała się urodziła z 7 punktami oraz ze stwierdzonym stanem po wylewie wenątrzkomorowym i dostałyśmy od razu skierowanie do poradni neonatologicznej = ocena rozwoju ryzyka dziecka , miała mała USG przezciemięczkowe . Byłyśmy już 2 razy ostatnio miesiąc temu ale p.doktor chciała jeszcze małą ujrzeć po m-cu. I miejmy nadzieję że to ostatnia nasz wizyta.

Co do układania to ja kładę na wznak , na brzuchu , na biodrach staram się nie kłaść bo ortopeda stwierdził że można zdeformować panewki więc lepiej nie kłaść. Niech mu tam będzie aczkolwiek w to nie wierzę, ale lepiej chuchać na zimne.
A śpi pod kołderką i kocykiem , ale od paru dni się rozkopuje także muszę coś innego wymyślić bo śpiworek mam , ale za duży jeszcze :confused:

Viv z tym zaglądaniem do buzi to się zawsze nagimnastykuje. Ale wiem że idzie na dole bo jak wkładam palec i przejeżdżam po dolnych dziąsłach to ma wypukłość poza tym jak ssie pierś to od 2 tyg.mniej więcej jak zassie to aż boli jakby mnie gryzła normalnie . Kupiłam jej gryzaka w kształcie smoczka to jak pojeździłam nim jej po dziąsłach to lepiej było.

Ostatnia edycja:
jasne że nie :tak:ja nie moge się doczekać jak będzie trzymał ładnie plecki bo teraz trochę się wkurza bo nie może obserwować wszystkiego ale wiążemy się jak wiem że będzie chciał spać to po wkurza się i zasypia. najgorzej że jak się budzi to z wrzaskiem i nieźle się spieszę aby to rozwiązać:sorry2:

Znam i to :-D jak Maria długo śpi to budzi ją mega głód, i wtedy ojoj, chusta sru na podłogę :-p ja czekam na wiosnę, lato, jak nie trzeba będzie wkładać na siebie polaru :sorry2: i na zarzucanie Maryśki na plecy :-D

reklama
proponuję napisać petycję do Pana Boga o zwrot wiosny ;-)
Antonio śpi pod kołderką i na plecach tylko. jak zostaje ze mną w łóżku to go czasem przekręcę na boki tak śpi. ale generalnie musi sobie głową odpowiednią pozycje znaleźć to wtedy reszta nie ma dla niego znaczenia. nosem, czołem lub policzkiem musi czegoś delikatnie dotykać, ale tylko w nocy bo w dzień w wózeczku wręcz się wkurza jak mu przytulankę podłożę... idę się kąpnąć i obejrzę lekarzy a później lulu. Dobranoc :-)

Do góry