reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

witajcie :)
ewelina gratuluję bliźniąt i podziwiam że dajesz radę. Mi się marzyły bliźnięta ale teraz nie wyobrażam sobie ogarniac dwójki na raz :-D
magdzik rozgość się :)
aurelka jejku ale się Zuzulka nacierpi... ja miałąm problemy z uszami jak byłam mała i do dziś mam po tym traumę (fakt - byłam starsza niż Zuzia bo miałam kilka lat, ale własnie przez to pamiętam ten ból)
ankka super zabawki... a w gryzak też zainwestuję :)
fiolka ja kupuje cycniki z kostara MAMMA MIA :: Kostar dla mnie rewelacja. mam dwa: jeden udało mi się kupić w promocji a drugi niestety za 90zł ale i tak warto było bo tylko w tych chodzę i nic sie z nimi nie dzieje. piorę w pralce i są ok. jedyne co to muszę kupić sobie obwod mniejszy bo mi spadł a jakos cycnik sie nie chce skurczyć :p

u nas piękne słońce. Jedziemy dziś na obiad do rodziców moich i pewnie zrobimy rundkę wokół zalewu. rozmaswoałam ten zastój i na razie jest ok. mam nadzieje ze juz nie wróci...
wiolka gdzie jestes? wszytsko ok? czekam na odpowiedź co do jabłuszka :)

reklama
Witam,
Aurelka współczuje zapalania, a czy twój szkrab ulewa, bo słyszałam że jak dziecko ulewa to jest właśnie większe prawdopodobieństwo zapalanie ucha, a moja Lenka mocno ulewa i cały czas o to drżę żeby się nie porobiło coś w tym uszku, pewnie ją te uszka bolą, biedna:shocked2:

No właśnie bardzo dużo ulewa. Zgłaszałam to wiele razy, ale kazali do 3 miesiąca się przemęczyć. Jak to nie minie lub się nie zmniejszy to wtedy będą coś z tym robić.

Witajcie, nie mam za bardzo czasu dzis, postaram sie zajrzec pozniej.

Magdzik ja tez nie mialam ochoty i niewyobrazalam sobie przenosic sie na styczen. Termin mialam na 31.12 a syn urodzil sie 8 stycznia.

do pozniej!

Wiktora dziś opętało :dry:ale wczoraj też miał zły dzień.
Dziś to samo może za dużo sobie pozwoliłam i go brzuszek boli :/
Teraz śpi w chuście :) a wcześniej parę razy w łóżeczku i na chwile w wózku, jeszcze na spacer chcemy.

Eni mój od jakiegoś czasu już nawet nie ulewa a wymiotuje odrobinę :confused: bo czuć taki specyficzny zapach.
Mój też coraz dłuższe przerwy w nocy jedna po kąpieli 5 godzin potem czasem 4 :)
w dzień karmiłam do tej pory co2.5-3 godziny czasem częściej jak chciał ale teraz często nie ejst jeszcze głodny nie domaga się.
Mój gotowy do wstawania o 5:eek:

Aurelka może i lepiej że w domu jesteście. W szpitalach pełno chorych dzieci zawsze

Vivienne ja dawałam wit.C bez dodatków:-p krzywił się ale pił hehe :tak:
a witaminki wyciskam z tej kapsułki prosto do pyszczka
u nas też brewki czerwone czasem takie plamki miał też na nich ciemieniuche :/
Strasznie wrażliwą ma skórę w przeciwieństwie do mnie

A jeszcze nosicie staniki też na noc? Mi tak położna poradziła ale nie wiem

Madlen dobrze że nie boli :)
Ja miałam taki zastój że czułam zgrubienia i normalnie cycek ciągle nabrzmiały mimo opróżnienia.
Na dodatek przez tą opuchliznę mały nie umiał dobrze chwycić a mnie ta otoczka tak bolała że wyłam normalnie. Jeszcze problem był z tym cycem którego nie lubiał. Do tego gorączka i objawy grypowe :/
Jak mi położna rozmasowała przeszło :-)

A one są całe miseczki odpinane czy jak?
ja używam takich http://www.intima.pl/media/catalog/...eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/2/22829huge.jpg

Ostatnia edycja:
No wrocilam, witam was niedzielnie.
U nas jest cyrk i wesole miasteczko z okazji dni Patryka, chyba wezme jutro Majcie na karuzele, bo dzis po poludniu nie dam rady, a taz polozylam ja na drzemke.
Ja mam wit D z zyrafka wlasnie i fajnie sie podaje.

Juz mi sie humor troche poprawil, ale moj D. dalej mnie denerwuje, ide ugotowac jakis obiad dla Majci.

WitamMilo widziec nowe mamuski grudniowe :)my znowu kolejna noc na boku - nigdy maly sie tak nie zachowywal przbudza sie poplakuje pojekuje nie wiem co mu jest to juz 4 taka noc - widac troszke kreseczki na dziaslach -moze zeby? Orientujecie sie jak dlugo wychodza jak widac juz kreski biale dolne jedynki?aurelka - zdrowka dla malutkiej. Ja malemu w styczniu dawalam antybiotyk hiconcil w domu i nic mu nie bylo. Ale nie znalazlam dokladnie co malej jest - uszka - a jak do tego doszlas?ja se sypie wlosy leca buzia juznie wspomne :(Ewelina blizniaki - podziwiam ja przy jednym mocno sie naglowkuje co i jak zrobic zeby zdarzycviv - wit. C a czemu podajesz?

Hejka,

My dzisiaj kisimy sie w domu bo pogoda taka jakas bylejaka.

Malutka dzisiaj bardzo grzeczna wiec mam czas aby sie pakowac. Codziennie cos tam pakuje bo do przeprowadzki coraz blizej.

Ankka02 super ten gryzaczek do podawania pokarmu. Ja tez juz szukalam u siebie czegos podobnego i znalazlam. Pewnie niedlugo zamowie.

Aurelka biedna ta twoja corcia. Zdrowka dla niej.

Ewelina024 witaj. Kurcze blizniaki, super, podwojne szczecie ale i praca tez podwojna.

Magdzik witaj i rozgosc sie u nas

Basia_one juz gadacie ze soba?

Fiolka ja kupialm sobie na all jeszcze w ciazy jakies tanie biustonosze do karmienia ale jakies takie badziewie i prawie od samego poczatku nosze normalne. Jakos sie przyzwyczailam i do karmienia tylko odginam i juz i przynajmniej bardziej kobieco sie czuje bo te typowo do karmienia anykobiece sa.
W nocy wogole nie zakladam.

reklama
Do góry