reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dziękuje bardzo:-) moje maluszki tez się troche pospieszyły bo o cale 3tygodnie. Daję rade,choc czasem przyznam jest ciężko,nie ma gdzie rak wlozyc ale dzieciaczki sa w miare spokojne i daja mi czasem odpoczac chociaz teraz zaczynaja juz pokazywac swoje humorki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendobry:-)

Ja juz po 21.00 poszlam wczoraj spac:sorry2::sorry2:

Witamy mame blizniaczkow:-)

Viv ile dajesz tych kropelek na lyzeczce?? Tez chce tak zaczac podawac;-)My tez w 68 chodzimy, ale body mam z H&M i 62 one jakies takie duze:baffled:

Fiolka daj przepis na te roladki, tak mi sie ostatnio mieska wlasnie z feta chce:sorry2:

Ankka fajny ten sloneczkowy luk:-)

Aurelka zdrowka dla malej:tak:

Cinamona i ja uwielbiam czytac, ale ostatnio otwieram tylko ksiazke i zaraz zamykam bo doslownie odplywam w lozku:sorry2:

Milej niedzieli zycze:tak:

Witam w przepiękny, słoneczny niedzielny poranek
Tak jak przeczuwałam, nocka zapowiadała się źle, bo mała obudziła się po godzinie spania. Pierwsze spanie zawsze ma najdłuższe. A jednak Marta zrobiła mi niespodziankę, bo obudziła się tylko ten jeden raz i potem spała do 7 rano :-D Zdążyłam pościągać pokarm, wysterylizowałam butelkę z Aventu, Medeli, Lovi, Tommy Tippee... Ciekawe, czy chociaż z jednej mężowi popije, kiedy pójdę do kościoła :-p
Aurelka jak tam temperatura małej dzisiaj?

Hej dziewczyny:tak:
Jestem mamą 4,5 letniej Julci, a w grudniu urodziłam Pawełka:-D Od jakiegoś czasu podczytuję forum mam grudniowych 2012 i jeśli pozwolicie, dołączę się do szacownego grona forumowiczek tego właśnie miesiąca. BB jest mi bliskie, gdyż jestem na lipcówkach 2008. Urodziłam co prawda w sierpniu, ale termin ze starszą córcią miałam na lipiec. Tak się zżyłam z lipcówkami, że nie wyobrażałam sobie kontaktów z innymi mamami i tak już zostało. Jestem jedyną mamą sierpniową na forum lipcowym:tak: Tutaj nie ma problemu - grudzień to grudzień.

Pawełek jest rozkoszny tyle, że kolkowy:-D Dla mnie nie pierwszyzna, bo Julinka też miała. Widocznie taki mój los:tak: Rodzę dzieci z brzuchowymi problemami. Jedno pocieszenie: to mija.................. kiedyś:-)

Pozdrawiam serdecznie z mroźnego ale bardzo słonecznego grodu Kraka. Muszę się zorientować jak działa ten i inne wątki oraz co gdzie hula, bo jeszcze nie ogarniam:tak:

Witam się i ja. Nocka średnia.
Odciągam to mleczko ale mi zeszło i prawie jak się kładłam chwila i Wiki sie obudził :dry: wcześnie bo koło 12.
D. mu dał buteleczkę i go uśpił. Znów się obudził jakoś 2-3 darł się okropnie to poszłam do pokoju i go nakarmiłam, zasnął. Obudził się zaś o 5-6:dry: nakarmiłam go D. go przebrał i położył na łóżku wytrzymał godzinę i marudził no to położyłam się z nim z cycem w buzi wytrzymał do 8 :sorry2:

Mam do Was pytanie do mam karmiących jakie biustonosze używacie? Jakieś specjalnie? Gdzie zamawiacie?
Ja mam takie taniochy z bazarku ale kilka razy użyje i naciągnięty dodatkowo ciężko znaleźć stanik do karmieniu w rozmiarze 70B.
Kupiłabym jakiś porządny. Przed ciążą zamawiałam ze sklepów internetowych na promocji można było tanio dostać i jakie porządne.

Anka świetne zabawki i ten gryzak :tak:zapisałam w zakładkach

Cinamona ja w ciąży wróciłam do czytania a teraz znów brak czasu :sorry2:

Ewelina, Madzia witaj:tak:

Aurelka a u takich maluchów nie podaje się antybiotyku tylko w warunkach szpitalnych dożylnie? :eek:
nam tak mówili pediatrzy

Naukie kurcze mi mama to tak mniej więcej powiedziała ;-)
znalazłam takie Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą :) - Kurczak - Drób - przepisy - Gotujmy.pl tylko moja mama zawijała w folię a potem lekko na patelni

Basia ciche dni? :dry:

Witam,

Witamy nowe grudniowe mamusie, może macie ochotę pokazać nam swoje maluszki?:-)

Aurelka współczuje zapalania, a czy twój szkrab ulewa, bo słyszałam że jak dziecko ulewa to jest właśnie większe prawdopodobieństwo zapalanie ucha, a moja Lenka mocno ulewa i cały czas o to drżę żeby się nie porobiło coś w tym uszku, pewnie ją te uszka bolą, biedna:shocked2:

U nas nocka tak średnio, Lenka o 3 zaczęła się wiercić i zrobiła kupkę, przez co się rozbudziła, ale o 4 udało się ją uśpić, zauważyłam, że mała robi sobie większe przerwy między karmieniami, jada mi teraz tak co 3,5 godziny i w dzień i w nocy, oczywiście o 6 pobudka:no:, mężuś poszedł do kościoła a ja się wybiorę na 11.30, Lenka właśnie usnęła więc tradycyjnie trzeba było zajrzeć na bb, idę włoski prostować

Aurelka jak tam temperatura małej dzisiaj?

Jeszcze nie mierzyliśmy. Zaraz będziemy dawać antybiotyk to zmierzymy. :tak: o 8 dostała syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy to temperatura pewnie spadła.
Noc straszna. M się nią zajmował. Poszła spać o 2, wstała o 3. Potem ja się nią zajmowałam i wstała o 5. Dałam mleczka, po tuliłam do siebie i pospałyśmy do 8.
Odkąd jest na świecie, to nigdy nam się tyle razy nie budziła.

Aurelka a u takich maluchów nie podaje się antybiotyku tylko w warunkach szpitalnych dożylnie? :eek:
nam tak mówili pediatrzy

Też to słyszałam, ale co mam zrobić jak pediatra kazała podawać? :dry:

Witam nowe mamusie. :tak:
Fajnie, że nasze grono się powiększa.

reklama
Magdzik witaj :-) u nas na grudniówkach to sporo listopadowych jak się okazuje :-D ale podobnie jak i Ty, ja nie wyobrażałam sobie przejścia na listopadówki, datę miałam na 1.12 więc w sumie ciężko było z początku przewidzieć, kiedy się urodzi, choć w moim przypadku najbliżej prawdy było pierwsze usg.

Noukie ja podaję wit. D w kapsułkach, więc na łyżeczkę wylewam zawartość kapsułki, a właściwie najpierw trochę mleczka tam trysnę a potem witaminkę, i witaminkę C wedle ulotki, tam jest że od 5 do 8 kropel na dobę, więc generalnie rozbijam to na 4 łyżeczki po 2 krople, bo Maria się przy tym krzywi, chyba to kwaśne, albo co :-p

Mała dziś pobudka o 6, ale w sumie tuż po 19 wczoraj zasnęła :sorry2: w każdym razie byłam niedospana z całego tygodnia i wygoniłam męża z łóżka a sama usnęłam. Gdybym nie nastawiła profilaktycznie budzika na 9, to chyba bym jeszcze spała :baffled: ale na 11.45 szykujemy się do kościoła. Słonko piękne, ciekawe jaka temperatura na dworku.

Kurcze, Marysia ma tego buzialka takiego usypanego po nocy :dry: posmarowałam kremem, jest lepiej. Ale ma czerwoną skórę przy brwiach :eek: nie ma co, będę umawiać jakiegoś alergologa po weekendzie, mam nadzieję że znajdę coś na ten tydzień, choć nie wiem, ile się czeka na wizyty. Ale pójdziemy prywatnie, bo czasu szkoda.

Do góry