reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny. Ja już po szkole. Robiłam dzisiaj z mojego M siostrą Calzone. Przepycha. :-D:-D
Jak chcecie do dam potem przepis do odpowiedniego wątku. ;)
U nas też pogoda piękna, chyba pójdę z małą na spacer. Jeszcze zobaczę. :-D:tak:

Majja - ja mam taki zestawik. I też mam zamiar z tego dawać jej pierwsze posiłki.

Ostatnia edycja:
reklama
Aurelka mi ktoś mówił, że jakaś łyżeczka musi być specjalna miękka i dlatego się zastanawiam... sama nie mam pojęcia to moje piersze dziecko :)

Clodi no to super, ze dziala. Jakis niezniszczalny jest.

Ja juz w domu i nawet po obiadku.
Wloski zrobione, narazie pieknie gladkie i proste. Teraz najgorsze bedzie wytrzymanie 3 dni bez mycia, ale jakos dam rade.

majja fajne te talerzyki. Za niedlugo tez bede musia sie za czyms takim rozejrzec.

Narazie krok po kroku przyzwyczajam mala do mm. Nie za bardzo jej smakuje tak wiec nic na sile, powolutku sie przestawi.

Witam się kochane po długie przerwie. Wybaczcie, że zaglądam sporadycznie ale nie mam czasu na nic. Rano do pracy, potem zakupy, obiad i przejmuję Małego od teściowej. Kąpiel, mleko i o 20 śpi. Wtedy czas dla córki a już dla mnie go brak bo padam na nos. Przy Małym też duzo nie da sie zrobic bo jak przysnie to na 10-15 min i takim lekkim snem, że szok:baffled: Plusy mamy takie, że zaczął więcej jeść tzn. 120ml i miejmy nadzieję, że przytył cosik bo w poniedziałek mamy kontrolę jego wagi a we wtorek druga tura szczepień.
Jutro stuknie nam 3 m-ce:-) Ależ ten czas leci...
Co do jego roszczepu podniebienia to cisza nadal, bo w gp zaniedbali i nie wysłali skierowania do szpitala. Mąż zrobił awanture i niby poszło ale po tygodniu szpital nadal go nie ma:wściekła/y: I weż sie nie denerwuj!!!
Ja od piatku juz nie noszę opatrunku, rana niby zagojona ale wyglada przeokropnie, wręcz odrzucająco:zawstydzona/y:
|Pozdrawiam was cieplutko i dużo uśmieców dla Maluszków!!!

Majja ja mialam dla straszaka zwykla lyzeczke i bylo ok, a teraz kupilam takie ta dla mnie do karmienia malego

Regulowana łyżeczka do nauki jedzenia Avent (3075820711) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a ta dla Milo od 4 miesiaca niech sie uczy;-)

momma lepel - Google zoeken

Obydwie sa mieciutkie, wiec krzywdy sobie nie zrobi;-)

Bulkaasia ja wracam do pracy w srode, tez bede weekendowo pewnie tylko zagladac;-)

I ja spacerow nie lubie ale jak to tyle korzysci maluszkowi daje no i mojej lini to biegam, dzis u nas ok 6 stopni ale wiatr jakis zimny:sorry2:

A u nas był brat mój cały dzień i nie miałam czasu na BB, sorry :sorry2:
Ugotowaliśmy zupkę, będzie jeszcze na jutro. Mała już padła do snu, tym razem śpi obok mnie bo muszę popisać, a jej czujka na płacze kiedy akurat "pracuję" mnie zadziwia. Więc jest pod ręką i pod okiem, no.

Noukie fajne te łyżeczki :-) ja jeszcze nic dla Marii nie mam w sumie... znaczy mam jedną łyżeczkę ale nawet się nie zastanawiałam czy ona się już nadaje :baffled: w każdym razie daję z niej witaminki i ładnie wcina, chyba sobie dziąsełka od razu masuje jak ją tak ciumka.

My dziś byłyśmy tylko na zakupach w ramach spaceru, bo niby słonko ale trochę mrozek chwytał. Mania na pewno nie zmarzła ale ja odziałam lżejszą kurtkę i wcale mi nie było za ciepło.

Kurcze nie nadrobię:baffled:

My byliśmy u rodziców. Do południa do Wiki strasznie marudny wstał lewą nogą chyba:dry:
D. robił mu dziś toaletkę poranna i tak biedaczek płakał :confused:: ponoć mu D. chciał wyciągnąć włoska z oczka a i tak stwierdził że ostatni raz to robi bo zawsze wtedy Wiktor się wkurza, za to ja uwielbiam to bo wtedy przynajmniej u mnie taki wesoły i daje sobie wszystko zrobić :-p
Przed samym wyjściem uśpił się u D. na rękach i przespał ubieranie się :sorry2: kompletna dętka nawet nie mruknął jak do fotelika dawałam :)
Obudził się w samochodzie ale siedział spokojne potem znów zasnął.
Jak przyjechaliśmy przełożyłam go do gondoli i pospał gdzieś godzinkę a my spokojnie zjedliśmy obiad (mmm pycha roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą) i nawet do sklepu skoczyć.
Jak przyszliśmy Wiki już był na rękach u mamy ale nie płakał ;) rozciągał się i ziewał.
Długo był fajniutki nie domagał się nawet jedzenia. Potem go nakarmiłam ale i tak humor miał taki sobie. Byliśmy nawet na spacerze na chwilkę bo zmino jak cholera to pół godzinki sie przespał.
Na koniec się totalnie rozwrzeszczał ale był zmęczony a my za długo posiedzieliśmy :/
Oczywiście ubieranie i wkładanie do fotelika koszmar jakby go kroili ;) ale już przywykłam że jak coś mu się nie podoba to dobitnie to sygnalizuje.
Jak ruszyliśmy spokój. W domu byliśmy dopiero o 19.30 :/
usnął mi też na rękach na chwile. Potem kąpiel i padł.
teraz się coś przebudził ale zasnął chyba znów....
D. dzis zdeklarował się nakarmić w nocy małego tylko mleko muszę odciągnąć a ja nie wiem czy tak kombinować czy nie.
W ogóle mama mi przyniosła 3 reklamówki ciuchów od takiej znajomej za 200 zł większość na roczek buty, koszule, spodnie, koszulki sweterki niektóre z metkami większość H&M, reserved, i jakas taka zagraniczna firma.
A ja muszę jutro przepatrzeć ubranka bo już powoli niektóre 62 małe :baffled:: a 68 chyba nie mam wcale...

Ostatnia edycja:
Noukie super ta łyżeczka z rączką okrągłą .

Fiolka a jak ty wyciągasz włoska z oka, mój też miał i nie wiedziałam jak to zrobić w koncu sam wyszedł.
Teraz w smyku sa takie promocje Fiolka ,ze za 200 zł możesz miec kupe ubranek nowych :)

reklama
Fiolka widzisz, coraz lepiej dogadujecie się z Wikim :-) za to moja Maria ostatnio przechodzi w tryb alarmu bez uprzedzenia, tak jak kiedyś kwękała w nocy, tak teraz płacze :baffled: przeważnie przez sen, i tylko przytuli się do cyca to śpi dalej spokojnie :baffled: ale tak co 2 godziny nawet jej się zdarza :shocked2:

My w 68 już chodzimy, 62 tylko bodziaki donaszamy. Ale pewnie niebawem i 74 dojdą :-) Na 68 ciuszków mamy, mniej niż mniejsze rozmiary ale da radę. Z 74 chyba najwięcej mamy pajacyków, w sam raz do spania. Ale póki nie wyrasta z 68 to nie przeglądam dalszych, jak na razie mam odłożoną kolejną torbę za małych :-)

Do góry