reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Neska kupiłam w sklepie , bo chciałam na już. W allegro widziałam je taniej.
Mój od razu śpi jak przejdę kawałek i wkurzam się , że więcej czasu to ubieram niż go noszę w tym .
Chusta jest nie dla mnie, za duży jestem nerwus , oszalałabym jakbym miała to wiązać i wkładać potem dziecko.
Nosidło już mam zapięte , tylko wkładam dzieciaka.

Odnośnie wyparzania to ja butelkę każdą myję a potem jak mi się nazbiera parę wkładam do wyparzarki i do mikrofali.
Ze smoczkami robię to samo, mam ich parę i wymieniam a jak parzę butelki do dokładam tam brudne smoki.

reklama
Hej dziewczęta,
moja Maria już śpi od 19... ciekawe czy wcześniej się obudzi co nieco, czy już tak do rana... Jeśli do rana to pewnie max. do 6, au :no: no ale, póki śpi, trza się brać za pisanie, wczoraj zaczęłam a jeszcze trochę zanim skończę a parę dni ledwo zostało.
Jakiś bezproduktywny dzień dziś mam i nic mi się nie chce :baffled:

Pomocy potrzebuje rady - dalam dzis malemu pol lyzeczki kleiku ryzowego o 9 rano na 120 ml mleka wypil 100 ml.
po poludni skulil pare razy nozki a teraz po kapaniu plakal ale nie wiem csy to ten kleik jeszcze by go bolal? B i kulil rozki jak rzy kolce i pchal raczki do buzi mocno)-oba na raz. I nie wiem czy to kleik czy zeby czy jie daj Bog powrot kolki (ale jej juz nie mial1,5 mc)
jak sadzicie?
Czy mozliwe ze to skutki kleiku? - ale przeciez jadl go o 9 rano.
wzielam go na rece mocno przytulilam i krecilam biodram i po jakchs 15 min. Usnal. Dalam esputicon i posmarowalam dziasla

Hej
U nas dzień dziś super, Wiktor ani razu nie miał "napadu"
Rano Mały pospał ponad godzinę w chuście.
Potem spacer ale wytrzymał tylko 40 min:sorry: i zaczął się wściekać w domu od razu się uspokoił jak go wzięłam na ręce a na leżaczku wesoły
Następnie goście (mama, tata, ciocia i wujek) wtedy zasnął na pół godziny mama go uśpiła.
Strasznie kochany był dziś śmiał się do wszystkich gadał jak najęty
Przed kąpielą marudził bo zmęczony... usnął na rękach D. na chwilkę potem kąpiel i padł :tak:
Zaraz postaram się nadrobić

Fiolka i widzisz jak ładnie Wam dziś się udało z chustą, a Tyś ją chciała od razu sprzedać :-) ale dobrze, że masz nas i żadna by Ci nie pozwoliła tak szybko się poddać ;-)

Ja już po szkole, jeszcze tylko jutro na 8 i do 14 prawie. :confused2:
My z M też planujemy jeszcze jedno, ale jeszcze nie teraz. Może za 5-10 lat? :szok: Wtedy Zuzka już będzie starsza, zajmie się sobą i w ogóle. :-D
Co tam jeszcze pisałyście? Aha! Jaa też mam nosidełko! A nawet 2. :-D
Jedno mam takie fajnutkie, ale zuzkę wkładam tam raz na jakiś czas.

A dlaczego nie mozna myc butelek plynem do mycia naczyn? Ja od zawsze myje i nic im sie nie dzieje...:eek:
Dzieci spia to mam czas dla siebie wreszcie:-D
I odkrylam, ze jak moj synek pije ciepla wode lub herbatke to sie nie dlawi, a jak jest o temperaturze pokojowej to masakra dlawi sie i oddychac nie moze. Dziwne, ale dzis wypil tyle ile powinien bez zadnych problemow.

Aurelka my tez planowalismy, ze o drugie zaczniemy sie starac jak Maja bedzie miala poltora roku, a wyszlo tak, ze jak Maja bedzie miala 1,5 roku to Mati bedzie mial 4 mce:szok::-) Tak wiec nici z naszych planow hehe. A ja juz wiecej dzieciatek nie planuje i czekam taz na @ :-p

Ostatnia edycja:
Basia ja też myje płynem butelki i też nic nie słyszałam, że nie wolno:szok:, my od dawna powtarzaliśmy, że chcemy dwójkę, ale Lenka tak nam daje w kość, że napewno tak szybko się nie zdecydujemy świadomie, no chyba że wyjdzie inaczej:-D, :-Dostatnio nawet się zastanawiam czy nie poprzestaniemy na córci tylko:dry:

Ja tez myslalam o tym, zeby zostac tylko przy corci, ale jak widac dane jest nam miec dwojeczke :-D
Wstalismy wszyscy juz, Maja dzis tez pieknie spala, moze w koncu zacznie ladnie spac. Synek tez nienajgorzej, wstawalam o 1, 4 i 7:50. Takze super.
Ide na sniadanko bo umre z glodu:-)

reklama
Do góry