reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

hej mamuśki :-)

vivienne moim zdaniem powinnaś dostawać kasę za okres macierzyńskiego, pomimo tego, że skończyła się tobie umowa z końcem grudnia to "przeszłaś" do ZUS-u i oni teraz wypłacają tobie macierzyński. Ja zadzwoniłabym do ZUS-u.

ja już mam dwa prania zrobione, teraz trzeba się za sprzątanie wziąć, oczywiście najpierw trzeba zjeść :-p
za oknem póki co ładnie - ciekawe jak temperatura - mąż wróci od fryzjera to się dowiem, bo jak nie będzie aż tak zimno to chociaż na podwórko przed dom z małą wyjdę - niech pooddycha świeżym powietrzem.

reklama
Hej laski

ja tez myje butelki plynem do mycia naczyn. A niby dlaczego nie mozna?

Zaraz wybywamy cala trojka do miasta. Tatus z corcia troche pospaceruje i zrobi zakupy a mamusia leci do fryzjera. Ide sobie zrobic keratyne na wlosach bo nie mam czasu ich prostowac a uwielbiam proste. A po tym zabiegu nic tylo wysuszyc i beda ladnie proste.
kurcze trzeba cos dla samej siebie zrobic a nie tylko pieluchy i pieluchy :-)

Dziendobry...

A ja juz bylam prawie wszedzie dzis;-) bylam po pampki bo byly w promocji w jednym u nas sklepie az 6 paczek kupilam do tego maly w nosidelku i starszak nawet boje sie pomyslec jak wygladalam z tym wszystkim:-D:-D:-D:cool2::sorry2:
Kupilam sliniaczki takie gumowe do karmienia no i lyzeczki jedna taka fajna okragla dla malego i jedna dla mnie do karmienia aventu siliconowa, ciekawe jak sie sprawdza;-) no i jeszcze musialam skarpetki malemu pokupowac bo juz mi z wszystkich wyrosl i teraz juz takie z numerami musze mu kupowac;-)

Noukie toś Ty szybka babeczka, ja jeszcze w piżamie :szok: choć pierwszą pobudkę Maria zrobiła mi o 6 :baffled:
Potem chwilę dospałam a potem Maria marudziła co nieco, łezki jej z oczu lecą, i ten katar, to chyba jednak alergia :no: ale chyba bardziej na kurz czy coś takiego, co? Chyba że ma i pokarmową i "kurzową". Ech, ciężko :no: Usnęła mi na rękach i tak z godzinkę pospała więc dopiero teraz lecę pod prysznic. A potem idziemy na zakupy bo mrozek niewielki i słonko piękne.

hej u mnie jednak ciąg dalszy zastoju :(... tzn znowu sie zrobił wieczorem. chodzę z termoforem w cyckach i czekam aż Antos sie obudzi. trochę rozmasowałam to ale niestety zatkało się w nietypowym miejscu i polożna poradziła mi jak karmić Antka żeby stamtąd ściągnął ale raczej to będzie nie wykonalne bo ma być na brzuchu z nogami na moim ramieniu:no: dobrze że mogłam porozmawiać z ta położną bo moja gin nie wiele by pomogła (tak powiedziała) i dała mi kontakt do tej specjalistki...
jest taka piekna pogoda ale moj m mówi ze na spacer za zimno :dry:

My po godzinnym spacerku z corcia, nachodzila sie malutka za wozeczkiem:-D a teraz mleczko dostala i pora na drzemke, bo niedlugo w gosci jedziemy. Synek dalej spi na dworze. U nas tez dzis pieknie, slonko swieci i zero wiatru!

Połozna mi powiedziałą ,że można płynem do naczyń tylko trzeba dobrze wypłukać.
Jejku jak mi się nie chce chodzić na te spacery, żeby jeszcze było ciepło a tak ;/// brrr
dziś niby słońce a zimno jak diabli :/// zostajemy w domu :/

reklama
Dokladnie Basia, ja się już lata nie mogę doczekać. Bez kombinezonu, bez czapki ciągłego okrywania kocykiem i patrzenia czy aby nie za zimno dziecku ;/// brrr

Zastanawiam się nad taką łyżeczką i miseczką tylko nie wiem czy z takiej łyżeczki będzie mógł jeść bąbel pierwsze posiłki czy ona dla starszych bardziej ? jak sądzicie ?

EBULOBO zestaw miseczka + łyżeczka WILK (3040409945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/ebulobo-zestaw-miseczka-lyzeczka-czerwony-kapturek-i3031197795.html

znalazłam jeszcze coś takiego od 4 miesiąca i się zastanawiam :)
http://allegro.pl/skoczek-sassy-jumper-hustawka-bujak-zabawki-i3082515019.html

Ostatnia edycja:
Do góry