reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej mamuśki :-)

vivienne moim zdaniem powinnaś dostawać kasę za okres macierzyńskiego, pomimo tego, że skończyła się tobie umowa z końcem grudnia to "przeszłaś" do ZUS-u i oni teraz wypłacają tobie macierzyński. Ja zadzwoniłabym do ZUS-u.

ja już mam dwa prania zrobione, teraz trzeba się za sprzątanie wziąć, oczywiście najpierw trzeba zjeść :-p
za oknem póki co ładnie - ciekawe jak temperatura - mąż wróci od fryzjera to się dowiem, bo jak nie będzie aż tak zimno to chociaż na podwórko przed dom z małą wyjdę - niech pooddycha świeżym powietrzem.

reklama
Hej laski

ja tez myje butelki plynem do mycia naczyn. A niby dlaczego nie mozna?

Zaraz wybywamy cala trojka do miasta. Tatus z corcia troche pospaceruje i zrobi zakupy a mamusia leci do fryzjera. Ide sobie zrobic keratyne na wlosach bo nie mam czasu ich prostowac a uwielbiam proste. A po tym zabiegu nic tylo wysuszyc i beda ladnie proste.
kurcze trzeba cos dla samej siebie zrobic a nie tylko pieluchy i pieluchy :-)

Dziendobry...

A ja juz bylam prawie wszedzie dzis;-) bylam po pampki bo byly w promocji w jednym u nas sklepie az 6 paczek kupilam do tego maly w nosidelku i starszak nawet boje sie pomyslec jak wygladalam z tym wszystkim:-D:-D:-D:cool2::sorry2:
Kupilam sliniaczki takie gumowe do karmienia no i lyzeczki jedna taka fajna okragla dla malego i jedna dla mnie do karmienia aventu siliconowa, ciekawe jak sie sprawdza;-) no i jeszcze musialam skarpetki malemu pokupowac bo juz mi z wszystkich wyrosl i teraz juz takie z numerami musze mu kupowac;-)

Noukie toś Ty szybka babeczka, ja jeszcze w piżamie :szok: choć pierwszą pobudkę Maria zrobiła mi o 6 :baffled:
Potem chwilę dospałam a potem Maria marudziła co nieco, łezki jej z oczu lecą, i ten katar, to chyba jednak alergia :no: ale chyba bardziej na kurz czy coś takiego, co? Chyba że ma i pokarmową i "kurzową". Ech, ciężko :no: Usnęła mi na rękach i tak z godzinkę pospała więc dopiero teraz lecę pod prysznic. A potem idziemy na zakupy bo mrozek niewielki i słonko piękne.

hej u mnie jednak ciąg dalszy zastoju :(... tzn znowu sie zrobił wieczorem. chodzę z termoforem w cyckach i czekam aż Antos sie obudzi. trochę rozmasowałam to ale niestety zatkało się w nietypowym miejscu i polożna poradziła mi jak karmić Antka żeby stamtąd ściągnął ale raczej to będzie nie wykonalne bo ma być na brzuchu z nogami na moim ramieniu:no: dobrze że mogłam porozmawiać z ta położną bo moja gin nie wiele by pomogła (tak powiedziała) i dała mi kontakt do tej specjalistki...
jest taka piekna pogoda ale moj m mówi ze na spacer za zimno :dry:

My po godzinnym spacerku z corcia, nachodzila sie malutka za wozeczkiem:-D a teraz mleczko dostala i pora na drzemke, bo niedlugo w gosci jedziemy. Synek dalej spi na dworze. U nas tez dzis pieknie, slonko swieci i zero wiatru!

Połozna mi powiedziałą ,że można płynem do naczyń tylko trzeba dobrze wypłukać.
Jejku jak mi się nie chce chodzić na te spacery, żeby jeszcze było ciepło a tak ;/// brrr
dziś niby słońce a zimno jak diabli :/// zostajemy w domu :/

reklama
Dokladnie Basia, ja się już lata nie mogę doczekać. Bez kombinezonu, bez czapki ciągłego okrywania kocykiem i patrzenia czy aby nie za zimno dziecku ;/// brrr

Zastanawiam się nad taką łyżeczką i miseczką tylko nie wiem czy z takiej łyżeczki będzie mógł jeść bąbel pierwsze posiłki czy ona dla starszych bardziej ? jak sądzicie ?

EBULOBO zestaw miseczka + łyżeczka WILK (3040409945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/ebulobo-zestaw-miseczka-lyzeczka-czerwony-kapturek-i3031197795.html

znalazłam jeszcze coś takiego od 4 miesiąca i się zastanawiam :)
http://allegro.pl/skoczek-sassy-jumper-hustawka-bujak-zabawki-i3082515019.html

Ostatnia edycja:
Do góry