reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
My po 2 godzinnym spacerku, Alan ledwo doszedł do domu bo twierdził że go nogi bolą, ale dobrze teraz wyczerpany leży na kanapie i gra na telefonie :p

Młoda jeszcze spi zjadła 150ml wiec pośpi z 5 godzinek, szacuję ze obudzi sie około 16 a zjadła po 11.

Wasze dzieci też ssą kciuka ??? Moja o wczoraj namiętnie wkłada go do buzi jak jej wyciągam i wkładam smoczka to jest płacz i wypluwa smoka i dalej wkłada palca do buzi :p

Z dnia na dzień robi się coraz fajniejsza :)

neska a no trafiły nam sie niejadki :) moja już waży ponad 6 kg, a po jakims czaie dzieci bedą mniej przybierać na waze i do roku to z 8-9 kg najwięcej, no moj Alan teraz waży 13 a ma 3,5roku :p z tym ze on powinien wazyc z 17 no ale co zrobie jak mam niejadki w domku.

Co do dopajania do mm to ja daj po każdym karmieniu pare łyczków wody.

lilith moj tez wzial sie za kciuka, tak fajnie nieporadnie celuje , tez smoka daje, czasem zassie a potem wypluwa i jedzie z kciukiem, tatus z tym walczy zalozyl mu niedrapke na reke i kciuka ni ma :-D

Majja a ile twoj synus juz ma? Bo nie masz suwaczka. Zarty chlopak, rosnie :-p Moj tez duzo je jak na dwa miesiace bo 130 jednorazowo. Moja Maja taz zjada mi 60 ml mm...ale ona jakis kryzys przechodzi...chyba woli te z kartona bo jak juz pisalam wczesniej manne czy platki owsiane wsuwa az uszy sie trzesa.

Ostatnia edycja:
Lil moje dziecię to namiętnie ssie co się trafi, którykolwiek palec, czasem piąstkę. A smoczka nie chce od początku, za to jak zassie swoją część ciała to słychać z daleka :-D:-D
Sarka jak masz dużo mleka ściągniętego to najlepiej rozlać na dwie butelki. Moja czasami fajnie pije z butli, innym razem M. ma z nią problemy. Dlatego leję do Aventu i drugą część do Lovi, czasami z jednej nie chce, a z drugiej popije :eek:

Wczoraj M. miał wolne i rano jak się młoda obudziła, to przyniósł ją do łóżka. I zasrała mu prześcieradło :-p:-p:-p Generalnie mogłaby sobie te kupki rozłożyć na raty, a ona robi raz dziennie i to taką, że żaden pampers nie utrzyma i zawsze na plecy wychodzi :laugh2:

Neska z moich jednodniowych obserwacji wynika ze moja mala zarta nie jest napewno i do tego malo wazy. Ma 3 miesiace i jeszcze nie dobila do 5 kg ale ona mala sie urodzila wazyla 2740g. Wiec moja klockiem napewno nie bedzie. Jak czytam ile wam jedza maluchy to wcale nie uwazam ze malo.
Bylam na spacerze, Majcia ladnie sobie na nim pospala i jak wrocilysmy do domu to ja obudzilam. Od ostatniego karmienia minelo 2,5 godziny i zjadla mi mojego odciagnietego mleka 120 ml wiec ok. Zobaczymy co bedzie przy nastepnym karmieniu a chce jej dac mm.

Majja ja z kosmetykow tez uzywam Musteli i jestem bardzo zadowolona. Suavinexu jeszcze nie uzywalam i nie wiem czy bede bo Mustela mi podpasowala. Wlasnie dzisiaj kupilam jeszcze jeden smoczek ze Suavinexu, z innej serii i malej ten tez podpasowal:-) uwielbiam ta firme, sliczne maja wzory.

Sarka jak teraz bylam chora to wypilam morze herbaty z miodem i malej nic nie bylo. Nie wiedzialam ze nie mozna, a dlaczego nie mozna?

Lilith moja namietnie pcha piastki do buzi i czasem uda jej sie kcuika czy jakiegos innego palca i jak jej daje smoczek w zamian to tez czasem ryk jest. Chyba smakuja im bardziej paluszki niz lateks :-D

Majja o to ladnie wazy, jak widac tyle mu trzeba, jeszcze troche i zwolni z tyciem, moj ma 9 tyg i wazy ponad 6 wiec co ja mam powiedziec?:-D

obiadek w toku. Maja wsunela zupke i chyba poje drugiego bo juz sie kreci kolo mnie :-) Mateuszek wstal o 14:30 na jedzonko i teraz zobie lezy w bujaczku. Ladna sobie przerwe zrobil od 9:10 do 14:30 bez jedzonka.

Sarka ja miód winam że hoho zaczęłam od małych ilości nie zanotowałam niepokojących objawów u małej
cinamona bo miód silnie alergizujący jest dlatego trzeba sprawdzić ;-)
lil nasza piąstki uwielbia :tak:
ankka hehe dobre :-p

Właśnie! Czy któraś z Was po cc ma bardzo mocne bóle w lędźwiach takie aż promieniujące do nóg?

Ja mam. Ale rzadko. Wtedy to boję się małą podnieść. Ale to ponoć po wkłuciu co nas znieczulali.

My po spacerku. Zrobiliśmy prawie 9 km w dwie strony. Obeszłam z mamą miasto, pooglądałam wystawy, hehe. :-D
Moja mama nauczyła się przebierać Zuzkę na łóżkach (wkurza mnie to, bo od czegoś jest przewijak). No to dzisiaj Zuzka zsikała się na łóżko teściowej. No to poszła na przewijak - i tam też się zesikała, hehe. A najlepsze jest to, że na rzeczy, które miała mieć ubrane - taka to dzisiaj historia nam się wydarzyła.
Zuza ma chyba kolki, drze się jak nie wiem - leżąc na brzuchu nie płacze. I jak ją nosimy na rękach to też tak, że 'uciskamy' jej brzuch - wtedy jest spokój. Teraz jeszcze po spacerku śpi, więc zjedliśmy z moją mamą, a teraz pijemy herbatkę. :sorry::tak:

A właśnie - pytanie do dziewczyn, które mają przewijak (zresztą, to chyba wszystkie macie? :-p) Co dajecie na przewijak? Macie pościeloną flanelę, czy kupiliście takie 'prześcieradełko' na to? Ja widziałam to u kuzyna i mi się spodobało i chyba zamówię kilka takich 'prześcieradełek'. :-p o coś takiego :
POKROWIEC NA PRZEWIJAK Matex FROTTE 50x70 GUMKA (3032518706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Aurelka ja nie mam przewijaka :p bo stół mamy razem z komodami w łóżeczku, ale mam matę pielęgnacyjną z ikei, plus takie pokrycia GULLUNGE Pokrycie - IKEA ale i tak kładę czasem podkład bo mała przeważnie a to siku zrobi a to kupkę :-p nie nadążyłabym z praniem.

Kąpałam się dzisiaj z Marysią w naszym brodziku :-p ależ była spokojna! :cool2:

Dziewczęta a wiecie jak to jest, jak mam urlop macierzyński do końca marca a umowa o pracę skończyła mi się 31.12 to przysługuje mi do końca marca jakaś kaska, czy tylko do konca trwania umowy?

Ostatnia edycja:
Do góry