reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Mamy w całym domu ogrzewanie podłogowe, więc u nas ciepełko :) poza tym mój bąbel to grubasek i nawet w samym body jest spocony :) jak wzywaliśmy do domu pediatrę to stwierdził, że u nas powinno dziecko goło biegać bo tak ciepło bije od podłogi pomimo że w jest 22 max 23 stopnie :)

Noukie współczuję powrotu do pracy :-(
Aurelka ja co prawda kąpię codziennie, ale na noc przeważnie zakładam welurowy lub polarkowy pajacyk. A za dnia to jakieś body i śpiochy lub półśpiochy. Też nie lubię kaftaników i takich wynalazków
Coś się dzieje z tą moją Martą. Czasami woła o cyca, a jak się ją przystawi to się drze jakby ją ze skóry obdzierali. I wszystko jedno na którym boku leży, wzięta do pionu od razu spokój. Ostatnio to zawsze padła o 21szej i spała minimum 7 godzin, a teraz już trzy razy zapłakała, nie może tak zasnąć jak zawsze i tak długo pospać :confused:

Ja dzis wzielam sobie kapiel:-D odprezylam sie troche. Moj maz wspanialy dzis wyczyscil wszystkie 3 lazienki w domu wanne i prysznic, posprzatal kuchnie i jeszcze na podwieczorek budyniu ugotowal :-)
Takze nic nie musialam robic. Dzieci dzis grzeczne. Mateuszek jadl o 17:40 potem go kapalam o 18:30 i jeszcze sobie spi. Corcia tez zasnela.
U nas w domu jest tak 20 stopni ja ubieram Mateusza roznie, body z krotkim rekawkiem i pajacyk, albo bodziak z dlugim rekawe i spodenki z skarpetkami lub polspiochy. Czasem rajtuzki mu zaloze, zalezy jaka mam wene. A do spania zakladam tez bodziak na krotki rekaw lub bez rekawkow, Mati ma gruba kolderke. Staram sie go przyzwyczajac, ze po kapieli juz na dol nie schodzimy tylko do lozeczka spac.

Jeszcze dzis dowiedzialam sie od kolezanki z pracy, ze mamy impreze pozegnalna w pracy i bedzie mozna co godzinke 1000€ wygrac, wiec juz zapowiedzialam mezusiowi, ze w kwietniu ide sie rozerwac i moze uda sie kaske wygrac hehehe.

Noukie to chociaż tyle że będziesz zagladała :-) Viv ja mam taki płyn jaki link wsadziłaś do niego i dla nas rewelacja:tak:a katarek opowiesz jak sie u ciebie sprawuje bo u mnie rewelacja :-) dobranoc

Mój padł o 21 śpi sobie smacznie mam nadzieje że pośpi do 2 albo dłużej, bo zwykle ten pierwszy sen ma około 5h.
Znowu mojego pierdzioszki męczą nie wiem z czym jest to związane długo było dobrze ale od wczoraj troszkę go męczy brzuszek, zastanawiam się czy dac mu herbatke koperkową długo się wahałam ale chyba się skusze i jutro mu dam bo te wszystkie kropelki to chyba nic nie pomagają :baffled:

Ja dzis wzielam sobie kapiel:-D odprezylam sie troche. Moj maz wspanialy dzis wyczyscil wszystkie 3 lazienki w domu wanne i prysznic, posprzatal kuchnie i jeszcze na podwieczorek budyniu ugotowal :-)

Gdzie Ty takiego męża znalazłaś? :szok::szok:

Moja śpi, nie wiem ile pośpi. Jakaś dzisiaj dziwna jest, ech..
Ja wypije herbatkę i też lecę spać.

Co do mieszkania to się wstrzymamy. Piękne było, nie ukryję, no ale.
Chcemy robić wesele, a to też kosztuje.
Mam głupią sytuację - w rodzinie mojego M umarł w lutym wujek, a u mnie w lutym babcia. Chciałam zrobić wesele z tańcami, normalka. Ale nie wiem czy w takiej sytuacji wypada. Doradzcie.

Aurelko no trafil mi sie, a ze niestety nie pracuje to nadrabia w domu. Juz ponad rok na bezrobociu, corka sie zajmowal, a jak wroce do pracy to bedzie siedzial z dwojka...
Ja tez zmykam spac. Dobranoc wam !

Hej kochane,

Ja dzisiaj zabiegana i czasu na bb nie mialam wiec sorry ze tak tylko od siebie.

Bylam dzisiaj z Maja u pediatry. Zdrowa jest jak rydz tylko bardzo malo przybrala i trzeba poszukac przyczyny. Narazie mam jej dawac troche cyca i troche mm i po 2 tygodniach na kontrole. Lekarz powiedzial ze powinna jesc ok 120-150ml co ok 3 godziny. A Maja je czesciej co ok 2 godziny ale duzo mniej czyli z polowe tego co powinna i troche sie martwie. Bede sie starala odciagac moje mleko i dawac jej w butelce zeby zobaczyc ile ona je jednorazowo. Lekarz powiedzial ze to ze nie przybiera wystarczajaco moze byc wynikiem infekcji moczu i to tez trzeba bedzie wykluczyc. Ale najpierw poczekamy 2 tygodnie. Martwie sie troche

Aurelka powodzenia w szukaniu mieszkania. Ja cie rozumiem, fajnie ze tesciowa pomocna ale jednak co na swoim to na swoim.
Ja po kapieli przebieram w nowa pizamke i z rana w kolejna.

Majja ja tez uzywam smoczkow uspokajajacych suavinexu. To hiszpanska firma i bardzo tutaj popularna. Ja jestem bardzo zadowolona wlasnie dlatego ze nie zostawiaja sladu wokol buzi i do tego mala je polubila wiec teraz uzywamy tylko tych ze suavinexu.

Kiedy trzeba przejsc na smoczek nr 2 w butli?

reklama
Na chwilę jak zwykle...
D. wyszedł z małym na spacer w nadziei że potem bedzie spał ale niestety.
Ja poszłam na pocztę-chusta przyszła a potem do endo.
D. dał Wiktorowi po spacerku moje mleko i wypił całą butlę.
No i ja nabawiłam się zapalenia tarczycy po ciąży i porodzie zdaża to się rzadko no ale ja pechowiec:dry:
Euthyrox do odstawienia mam tylko jod brać na rozwój malucha aby w mleku miał. Kontrola w czerwcu.
No i do roku to niby się powinno unormować i też przez to mogą mieś huśtawkę nastrojów :baffled:
Prócz tego dowiedziałam się od endo. ciekawej rzeczy, mianowicie żeby nie podawać dziecku glutenu aż do roku. Wcześniej bardzo często powoduje uczulenia ale nikt o tym nie wie dopiero to wychodzi koło 2 lat a poważnie uszkadza jelita. Tłumaczyła mi na jakiej zasadzie że jelito ma naturalnie takie kosmyki i jak jest ta alergia to one przeciwciała je likwidują i jelito jest gładkie i mniejsze jakoś tak.
Tak czy inaczej podawać jak już kasze ryżową lub kukurydzianą.
Zdążyłam jeszcze iść do domu, próbowaliśmy małego związać u D. ale był rozdrażniony więc się nie dało.
Potem pojechałam do ortodontki,
dała mi nareszcie coś nowego, tzn. wyciągi :/ ładnie to ciągnie.
A i zapłaciliśmy połowę mniej :D bo tata żartował o rabacie.
D. przed kąpielą dał małemu herbatkę dzięki temu się uspokoił i dał go do leżaczka i przed tv:sorry2: podobno oglądał biały dym :-p
Na noc zrobił mu MM bo nie miałam czasu tyle ściągnąć.
Teraz musiałam odciągnąć bo by mi pękły i mam 2 butelki jutro dam mu w ciągu dnia mówiłam D. że moze to mu dać w nocy a ja się wyśpię :-p ale coś tam marudzi

Do góry