reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Nathani zdrówka. Zaproszenia fajne, nam robiła sąsiadka, ma babka zdolności :tak:
Co do dziąseł to kiedyś się tak robiło i jeszcze język przemywało. Teraz niby się od tego odchodzi, ale wiadomo, co lekarz czy położna to inna szkoła, tak samo jak z pielęgnacją pępowiny...
Ja się dzisiaj wybrałam z małą do koleżanki, pierwszy wypad z domu sam na sam z małą oprócz spacerów. Koleżanka ma chyba dobry wpływ na dzieci, bo pierwszy raz mała po powrocie do domu się nie obudziła przy rozbieraniu i jeszcze kima w łóżeczku ;-)
Jutro mamy szczepienie, ale ja chcę je przesunąć. Koleżanka miała wstrząs anafilaktyczny jak była szczepiona po antybiotyku, a moja Marta w sobotę skończyła antybiotyk na te odparzenia doustny, a dalej jej pupcię smaruję tym pudrem w płynie, który też antybiotyk zawiera. Ciekawe co nam jutro lekarka powie, boję się strasznie :szok:

reklama
A te mamy co karmiąc mm, podajecie tylko witamine D?
Bo ja odstawiłam całkiem witaminy K i D, bo ma to w mleku. A szczepienie mamy dopiero 28 marca, to wtedy dopiero zapytam. Ale nie wiem co teraz robić. Witamin w paczce zostało mi 3.

Aurelka wit. K nie podaje sie przy mm ale D. To koniecznie. Ja daje po kropelce dziennie do ukonczenia roku.

Dzień dobry przypomniałyście mi że musze iść jutro z Julitą na szczepienie:baffled: Didior my sie kataru pozbyłyśmy mam katarek i wode morską i kropelki do noska też miała i teraz spokój:tak:a was jeszcze męczy? ja za mój katarek płaciłam 58zł w aptece. Sarka no zjeść to ona umie ale zeby klusia była to nie zgrabniutka dziewczynka 6 kg wazy i ubita bo ręka boli jak sie ją trzyma ale ogólnie sprawia wrazenie szczupłej,na jabłko sie strasznie rzuca jak widzi:-D Aisha-ja kończe kariere z karmieniem bo pokarmu mam malutko a ona sporo je przystawiałaj ją i cudów nie zdziałałam więc nie ma sensu zaraz skończy 4mce i tak podaje jej już kaszki i jabłko i banana więc nie sądze żeby zakończenie karmienia piersią było dla nij jakąś traumą bo dobrze to znosi:-)gdybym miała pokar i by pojadała to pewnie ze karmiłabym piuersia nadal w nocy jeszcze czasem coś zje z piersi ale to tylko czasem i tylko w nocy bo w ciągu dnia susza:baffled:więc butla wtedy. Fiolka tak to jest w przychodniach niestety a ludzie to są świnie bez mózgów jak można matce z dzieckiem miejsca nie ustapić:wściekła/y: Ankka- u nas tez około 2 tyg po antybiotyku trzeba odczekać zeby szczepić dziecko my po katarze dopiero jutro pókdziemy a kataru od niedzieli nie ma ale tez zalecają po katarze odczekać:sorry2: Mnie też cholernie boli gardło solidaryzuje sie z Tobą Nathani:baffled::-) kurzce zrobiłam w sobote pyszne ciasto i dziś juz brytwanka pusta a doopsko rośnie:dry:

Aurelka wit. K nie podaje sie przy mm ale D. To koniecznie. Ja daje po kropelce dziennie do ukonczenia roku.

Aha, no to nie wiedziałam. Jutro lecę kupić witaminę D.
A Ty masz jakąś określoną 'firmę' kropli, które ty podasz? Mogłabyś mi napisać. ? ;-)

Aurelka na składzie mleka powinno pisać jakie witaminy zamiera

No właśnie mam napisane, że jest K i D. :tak:

Basia ja też prowadzę kalendarz , zapisuje o której godz jadł i ile , czy dałam witaminkę, biogaję i kupkę.
jest to bardzo pomocne , bo często nie pamiętam o której ma jeść. Poza tym lekarz często pyta ile jada dziennie ml. ile razy kupka itp. :)

reklama
Aurelka ja mam Devikap - popros o zapisane nazwy na recepcie a nie tylko ze wit. D to wtedy jest znizka na ta wit. Ja nie wiedzialam i placilam jakies 5 zl ale po co skoro mozna zaplacicze znizka jeszcze mniej :) ale szczerze to musze poszukac czy jest jakas wit.d z zakraplaczem. Bo ta srednio sie podaje.

Do góry