reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Nathani zdrówka. Zaproszenia fajne, nam robiła sąsiadka, ma babka zdolności :tak:
Co do dziąseł to kiedyś się tak robiło i jeszcze język przemywało. Teraz niby się od tego odchodzi, ale wiadomo, co lekarz czy położna to inna szkoła, tak samo jak z pielęgnacją pępowiny...
Ja się dzisiaj wybrałam z małą do koleżanki, pierwszy wypad z domu sam na sam z małą oprócz spacerów. Koleżanka ma chyba dobry wpływ na dzieci, bo pierwszy raz mała po powrocie do domu się nie obudziła przy rozbieraniu i jeszcze kima w łóżeczku ;-)
Jutro mamy szczepienie, ale ja chcę je przesunąć. Koleżanka miała wstrząs anafilaktyczny jak była szczepiona po antybiotyku, a moja Marta w sobotę skończyła antybiotyk na te odparzenia doustny, a dalej jej pupcię smaruję tym pudrem w płynie, który też antybiotyk zawiera. Ciekawe co nam jutro lekarka powie, boję się strasznie :szok:

reklama
A te mamy co karmiąc mm, podajecie tylko witamine D?
Bo ja odstawiłam całkiem witaminy K i D, bo ma to w mleku. A szczepienie mamy dopiero 28 marca, to wtedy dopiero zapytam. Ale nie wiem co teraz robić. Witamin w paczce zostało mi 3.

Aurelka wit. K nie podaje sie przy mm ale D. To koniecznie. Ja daje po kropelce dziennie do ukonczenia roku.

Dzień dobry przypomniałyście mi że musze iść jutro z Julitą na szczepienie:baffled: Didior my sie kataru pozbyłyśmy mam katarek i wode morską i kropelki do noska też miała i teraz spokój:tak:a was jeszcze męczy? ja za mój katarek płaciłam 58zł w aptece. Sarka no zjeść to ona umie ale zeby klusia była to nie zgrabniutka dziewczynka 6 kg wazy i ubita bo ręka boli jak sie ją trzyma ale ogólnie sprawia wrazenie szczupłej,na jabłko sie strasznie rzuca jak widzi:-D Aisha-ja kończe kariere z karmieniem bo pokarmu mam malutko a ona sporo je przystawiałaj ją i cudów nie zdziałałam więc nie ma sensu zaraz skończy 4mce i tak podaje jej już kaszki i jabłko i banana więc nie sądze żeby zakończenie karmienia piersią było dla nij jakąś traumą bo dobrze to znosi:-)gdybym miała pokar i by pojadała to pewnie ze karmiłabym piuersia nadal w nocy jeszcze czasem coś zje z piersi ale to tylko czasem i tylko w nocy bo w ciągu dnia susza:baffled:więc butla wtedy. Fiolka tak to jest w przychodniach niestety a ludzie to są świnie bez mózgów jak można matce z dzieckiem miejsca nie ustapić:wściekła/y: Ankka- u nas tez około 2 tyg po antybiotyku trzeba odczekać zeby szczepić dziecko my po katarze dopiero jutro pókdziemy a kataru od niedzieli nie ma ale tez zalecają po katarze odczekać:sorry2: Mnie też cholernie boli gardło solidaryzuje sie z Tobą Nathani:baffled::-) kurzce zrobiłam w sobote pyszne ciasto i dziś juz brytwanka pusta a doopsko rośnie:dry:

Aurelka wit. K nie podaje sie przy mm ale D. To koniecznie. Ja daje po kropelce dziennie do ukonczenia roku.

Aha, no to nie wiedziałam. Jutro lecę kupić witaminę D.
A Ty masz jakąś określoną 'firmę' kropli, które ty podasz? Mogłabyś mi napisać. ? ;-)

Aurelka na składzie mleka powinno pisać jakie witaminy zamiera

No właśnie mam napisane, że jest K i D. :tak:

Basia ja też prowadzę kalendarz , zapisuje o której godz jadł i ile , czy dałam witaminkę, biogaję i kupkę.
jest to bardzo pomocne , bo często nie pamiętam o której ma jeść. Poza tym lekarz często pyta ile jada dziennie ml. ile razy kupka itp. :)

reklama
Aurelka ja mam Devikap - popros o zapisane nazwy na recepcie a nie tylko ze wit. D to wtedy jest znizka na ta wit. Ja nie wiedzialam i placilam jakies 5 zl ale po co skoro mozna zaplacicze znizka jeszcze mniej :) ale szczerze to musze poszukac czy jest jakas wit.d z zakraplaczem. Bo ta srednio sie podaje.

Do góry