reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam,

Fiolka jak tam dzisiaj u was? u nas powtórka z rozrywki

Ja też nic nie wiedziałam o tych dziąsłach:szok:

O już krzyczy, karuzela się znudziła:baffled:

reklama
Współczuje dziewczyny krzykliwych dzieci, pocieszenia takie że na pewno to kiedys minie :tak: później będziecie z uśmiechem na ustach wspominać jak wasze dzieci dawały wam czadu :rofl2:

Mój odpukać w niemalowane spokojny od dłuższego czasu prawie w ogole nie płacze, ale już nic nie mówie nie chwale go, bo co pochwale to zaraz odmienia się :-D
Dziewczyny które rezygnują powoli z piersi?- moge zapytać dlaczego ? praca ?
Ja sobie postanowiłam karmić do 6miesiąca, później już powoli odstawiać, w sumie nie ma konkretnego powodu, może się jakaś praca znajdzie... Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, jak mój maluch zareaguje na odstawienie cyca bo im starszy tym na pewno będzie cięzej, chociaż dzieci czasem same odrzucają pierś, ja odrzuciłam jak miałam 8/9 miesięcy :-D

Adgama no staram sie robic pod rzad narazie robie 50 bez przerwy, chwile odpoczywam i jeszcze 20, a potem sapie jak parowoz hehe:-D
Neska moj maly zjada 130 ml 6-8 razy na dobe. Ja jakos tak licze dobe od polnocy do polnocy, wiec w sumie jak mi przespi czas jedzenia i zaliczy mi sie na drugi dzien, to czasem wychodzi jednego dnia wiecej a drugiego mniej.

Dzis u nas slonecznie, ale zimno i wiatr jest. Bylam z dziecmi na dworze, ale wkurzylam sie bo z wozkiem szlam z Matim, Maja mi uciekala na ulice ciagle ze swoim jezdzikiem. Poszlam do domu i awanture mojemu zrobilam, ze albo bedziemy chodzic razem, albo dzieci w domu siedziec beda, bo spacer ma byc przyjemnoscia, powoli i wogole a nie, ze ja bede latala za Maja, za wozkiem spoce sie, zmacham i zezloszcze. A jak siedzi ze mna w domu to go powietrze chyba nie zabije...:szok: Jemu na reke ze dzieci wezme bo wsadzi nos w komputer i zadowolony.
Ide karmic malego, do pozniej.

Nathani bardzo ladne:rofl2: ja musze wlasnie zaproszenia zamowic, podziekowania dla gosci (zrobimy magnesy na lodowke ze zdjeciem malego np z chrzestna, dla chrzestnego Milo z chrzestnym itd) no i musze swiece zamowic tez chcialam z nadrukiem;-)

Ja bym chciala karmic do 6 miesiaca, a pozniej zobaczymy, starszak cmokal do roku no, ale wtedy bylam w domu;-)

A prowadzicie sobie zapiski? Ile wasze dzieci jedza? Tzn wiem, ze mamy piersiowe nie sa w stanie tego zmierzyc:-D ja sobie prowadze taka ewidencje karmien, kupek i witaminy D. Mam tabelke na caly miesiac i zapisuje sobie o ktorej malego karmie i ile zjadl. Kropka zaznaczam kupke i w osobnej kolumnie czy dostal wit d danego dnia. Dla mnie to wygodne jest bo mam obraz jak sie wyproznia co ile i w jakich porach dnia. A czasem musze tez wyjsc z domu, wtedy maz sie nie musi glowic co synkowi jest tylko zaglada w kartke ...aha nie jadl juz powiedzmy 3h to glodny:-) czasem zapominam mu dac wit d i jak nie zaznacze ze dostal, to on wtedy zawsze moze dac i zaznaczyc. Przy Majce nam sie sprawdzilo:tak: to taka moja pamiatka bedzie heheheh.
Corcia spi, synek sie bawi Ja jestem w szoku dzis nasz maly obudzil sie po 6 na karmienie no i potem juz nie spal, ale nawet mu karuzelki nie wlaczalismy tylko sie patrzyl w taka nieruchoma przez dwie godziny!!!! Potem kolo 8 wstala Maja wiec juz wstalismy wszyscy na dobre.
ide wypije kawke przed obiadem, dzis moj D. serwuje makaron z krewetkami. A potem bede brzuszki cwiczyc:-p

Basia ia takich zapiskow nie prowadze. Ale pamietam o ktorej jadl i ile na cala dobe. Tak jak Noukie licze dobe od polnocy do polnocy. Dzis maly zje 7 razy bo jadl w nocy dwa razy. A tak to je 6 razy na dobe. W nocy przewaznie od niedawna je po 150 ml a w dzien po 120 ml. Wychodzi mi na dobe od 720 - 750 ml mleka.
Moj maluch dzis szaleje z balonami w lozeczku. Normwlnie dziecka nie ma. Gada do nich smieje sie. Wnikiem kolki ktora mial do dwoch i pol mc jest taki plus ze jest bardzo kumaty bo i rozbawiony. Tylko szkoda ze te kolki rozbily tez jego sen bo trwaly po 6 godzin ciagiem :/

Basia ia takich zapiskow nie prowadze. Ale pamietam o ktorej jadl i ile na cala dobe. Tak jak Noukie licze dobe od polnocy do polnocy. Dzis maly zje 7 razy bo jadl w nocy dwa razy. A tak to je 6 razy na dobe. W nocy przewaznie od niedawna je po 150 ml a w dzien po 120 ml. Wychodzi mi na dobe od 720 - 750 ml mleka.
Moj maluch dzis szaleje z balonami w lozeczku. Normwlnie dziecka nie ma. Gada do nich smieje sie. Wnikiem kolki ktora mial do dwoch i pol mc jest taki plus ze jest bardzo kumaty bo i rozbawiony. Tylko szkoda ze te kolki rozbily tez jego sen bo trwaly po 6 godzin ciagiem :/

reklama
Fiolka za ile kupowałaś Katarek? W aptece czy na allegro?
apteka 42 zł. Ja psikam wodę morską potem działam

Na sekundę postaram sie potem nadrobić.
Nocka masakra Wiktor poszedł spać o 20 obudził się o 23:baffled: potem jak zwykle o 1-2 i następnie jakoś o 5 :roll: dobrze że przynajmniej nie marudził i położony zasypiał. Rano jak zwykle wzięłam go do łóżka aby pospać choć do 8-9 :sorry2:
Pierwsza drzemka oczywiście spoko nawet nie krzyczy ;)
Oczywiście pół godziny i koniec poza tym robią nam domofon i wiercili i normalnie tak się zląkł zrobił taką podkówkę że mi się go żal zrobiło wzięłam go i dałam cyca ;) ale i tak trzeba było się szykować do lekarza.
Wchodzę a tam normalnie tłum :/ no to sobię myślę zaje.... :/
Kazała być na 12 jak dzwoniłam ale nie wiedziałam że od 12 dopiero przyjmuje i idzie według tego kto był pierwszy jakbym wiedziała na koniec bym przyszła (i tak byliśmy prawie ostatni) i dużo później.
Na początku Wiki ok patrzył się na ludzi ssał trochę smoka potem zrobiłam błąd bo go dałam tak normalnie nie pionowo i chciałam dać smocza aby się uśpił bo był senny a ten oczywiście zaczął domagać się piersi :baffled: i w ryk.
Wrzeszczał jak zwykle jakbym mu coś robiła i rzecz jasna nic nie pomagało, wyszłam do przedsionka bo tak było trochę ciemniej i mu szumiałam do uszka. Ludzi oczywiście się gapili jak nie wiem :no: ale mam to gdzieś.
W końcu się wyciszył po kilku min. i zasnął uff.
Nakryłam mu główkę pieluszką aby miał ciemniej i tak czekałam oczywiście nikt miejsca nie ustąpi a ja myślałam że umrę w końcu to 5 kg ::-p
Nareszcie weszliśmy do pani doktor na przewijaku się obudził i zaczął rozciągać ;-)
Mamy 61cm i 5100kg :D Pediatra powiedziała że dobrze przybiera nie ma czego się uczepić, zbadała bo popytała o rozwój. Malutki się do niej uśmiechał jak to stwierdziła zalotnie pochwaliła tez go że niezły jest w unoszeniu główki :D :-)
Potem poszliśmy do pielęgniarki i zaczął się denerwować chciał cycka
:roll: ja miałam zamiar go nakarmić potem ale tak się rozwrzeszczał że pielęgniarka mi kazała go najpierw nakarmić.
Zaprowadziła mnie do jakiejś separatki i tam sobie pojadł, oczywiście od razu strzelił kupę :sorry2:
Wróciłam no i go zaszczepiła jasna sprawa że wrzeszczał i się wyginał spodziewałam się tego :sorry2:
Potem w poczekalni już elegancko śmiał się i gaworzył do mnie na przewijaku :) Wracałam do domu i oczywiście od razu usnął w wózlu to zrobiłam małe kółko i dalej śpi :D:tak:

Do góry