reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dziendobry:-)

Nathani czosnek jesz przy karmieniu piersia???? Nie przeszkadza malutkiej???? Zdroweczka;-) Daj linka do tych zaproszen, ja tez czegos szukam, sama robic nie bede;-)

Kasia super, ze wyniki dobre:tak:

Ankka do trzech miesiecy, Milo dzis konczy 3 miesiace, wiec i konczymy z K;-)

Co do kombinezonow u mnie ten sam problem, mam dwa na 62 cm jeden nawet niezalozony:zawstydzona/y: maly juz sie w nie nie miesci, a wiosny dalej nie ma zeby wlozyc kurtke:baffled: Dzis nas zasypalo sniegiem:baffled:

Moj maly tez ciagnie 120-130 ml co dwie godziny, karmie jeszcze piersia, ale jak sciagam i M daje mu w butelce to wciaga 130 i szuka dalej:sorry2:

U nas nocna pobudka o 1;30. o 4, o 6;30 i teraz o 9 znowu wcinal:sorry2: ja jak zwykle niewyspana

Ostatnia edycja:
reklama
Betiks hihi wiem marudzę, ale ostatnio nasza mysza nas przyzwyczaiła do dłuższego snu ;-)
My jutro szczepienie, ale chyba się wstrzymam, skoro do soboty mieliśmy antybiotyk. Podobno po antybiotyku nie można szczepić, bo dziecko może mieć wstrząs anafilaktyczny :szok: Ale tak czy siak pójdziemy do lekarki, zobaczymy, co ona powie.

Dzien dobry

pisze na szybko bo mala zasypia a jak juz polegnie to lece sie kapac i myc glowe.
u nas nocka taka sobie, mala obudzila sie o 2 gdzie wczesniej wytrzymywala do 4- 4.30. Pozniej znowu o 4 i o 6. Wrrr spac mi sie chce.

jutro idziemy do pediarty to zobacze ile przytyla jesli znowu za malo to zaczniemy ja dokarmiac. Zapytam sie tez o mleko modyfikowane bo chce zaczac podawac i pomalutku konczyc z piersia.

Chyba spi, lece do lazienki

witam mamuśki :-)

sarka to się tobie śpioszek trafił ;-)
wiolka ja też się często zastanawiam po cholerę płacimy te składki jak i tak większość spraw załatwia się prywatnie, bo na nfz zawsze kolejki jak nie wiem co. kciuki za zabieg :tak:
basia a to 70 brzuszków to tak pod rząd? ja napewno póki co tyle bym nie dała rady :baffled:
kasia dobrze, że z główką wszystko w porządku. o.. widzisz, czyli jednak trafiają się przypadki kiedy można coś załatwić szybko na nfz :-)
nathani zdrówka
aurelka z tym ślubem to tak jak napisała ankka :-p
ankka dokładnie tak jak pieszą dziewczyny jak na suwaczku będzie "ma już 3 miesiące" to kończymy z witaminą k+d i podajemy tylko samą witaminę d ;-)

ja po wizycie, wszystko ładnie zagojone, ale nie powiem, to badanie wziernikiem zabolało, co lekarkę trochę zdziwiło, no cóż najważniejsze, że już mam to za sobą.
teraz muszę się do dentysty wybrać - na szczęście dentysty się nie boję :-D

co do karmienia to ja bym chciała tak do 6 miesiąca karmić piersią - zobaczymy czy będzie mi to dane..

Witam i ja :)
Betiks ja właśnie jestem na etapie poszukiwania info jak dbać o niemowlęce dziąsełka zanim wyrosną zęby i nastawiam się na pierwsze "szczoteczki" :tak: chyba czas najwyższy, u nas dziś 4 miesiące skończone :-)

Moja poszła spać o 20.40 i spała równe 12 godzin! Oczywiście z jednym dłuższym karmieniem przed 1 a potem na cycu z mamą w łóżeczku :tak:

U nas śnieżek pada z przerwami, odczuwalne -5, najważniejsze że wiatru nie ma. Zobaczę jak chodniki, może się przejedziemy wózkiem do pepco, bo dobry kawałek mamy.

Aurelka jaki termin załatwiasz w USC? Przed ślubem musicie iść do USC z aktami urodzenia i dowodami ale to zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ślubu jest ważne tylko 3 miesiące, więc wcześniej tego załatwiać nie ma sensu. Resztą dokumentów po ślubie zajmie się ksiądz w kościele gdzie bierzecie ślub. Ślub konkordatowy. 5 krótkich kroków by wziąć ślub konkordatowy. tu masz sensowną ściągaweczkę.

Ostatnia edycja:
Viv jak znajdziesz info o czyszczeniu dziasel to daj nam znac:).
moje dziecie zasnelo na pol godziny i chyba stwierdzil ze sie wyspal. Dalam mu herbatki i zasnal przy butelce, ku mojemu zdziwieniu odlozony nadl spi.
wlasne mamy butelkowe ile razy dziennie Wasze dzieci pija i w jakich ilosciach?

dzien dobry

ale zimnica straszna, niech juz bedzie ta upragniona przez wszystkich wiosna!!!

my dalej meczymy sie z katatarem

wiolka aurelka adgama wy juz sie upralyscie z katarem?

basia ja juz wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy a przytylam 19 kilo. ale brzuch dalej wisi, a nic w tym kierunku nie robie,, a nie przepraszam kupilam koszulke korygujaca taka super obcisla, oddychac w niej nie moge a brzuch i tak wylazi.

maly spi wozku, moze troche pospi bo noc byla taka sobie przez ten katar, wiercil sie i wiercil. musialam czuwac i ciagle go smyrac po policzku i calowac wtedy sie uspokaja.

ah powtorze, niech sobie idzie ta zima wreszcie i zabiera te wszystkie przeziebienia ze soba!!

milego dzionka

Nathani b. ładne zaproszenia, my się zgapiliśmy i prosiliśmy "na gębę" :sorry2:

Neska tu piszą podobnie jak na innych stronach, a więc gaziki w dłoń ;-) Pielęgnujemy ząbki maluszka - BabyBoom ale dokupię jeszcze taką szczoteczkę zakładaną na palec, w rosmanie nie widziałam ale np. w carefourze tak, to się dziasełka pomasuje od razu

Ja mojej tylko czasem podaję herbatkę z koperku, z babydream, w saszetkach, piszą, że jest bez cukru, to tak a propos herbatek :-)

reklama
Hihi, położyłam się u teściowej z Zuzią i takim oto sposobem dopiero wstałyśmy. :-D Czyli oczywiście nic nie załatwiliśmy. :tak:

Nie wiedziałam, że trzeba dziecku przemywać dziąsełka. :szok::szok:

Nathani - Zaproszenia cudne, piękne. Chyba się skuszę na nie dla Zuzki. :tak::-D

Didior - A gdzie tam. Z katarkiem dalej się zmagamy. :tak:

Do góry