reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dziendobry:-)

Nathani czosnek jesz przy karmieniu piersia???? Nie przeszkadza malutkiej???? Zdroweczka;-) Daj linka do tych zaproszen, ja tez czegos szukam, sama robic nie bede;-)

Kasia super, ze wyniki dobre:tak:

Ankka do trzech miesiecy, Milo dzis konczy 3 miesiace, wiec i konczymy z K;-)

Co do kombinezonow u mnie ten sam problem, mam dwa na 62 cm jeden nawet niezalozony:zawstydzona/y: maly juz sie w nie nie miesci, a wiosny dalej nie ma zeby wlozyc kurtke:baffled: Dzis nas zasypalo sniegiem:baffled:

Moj maly tez ciagnie 120-130 ml co dwie godziny, karmie jeszcze piersia, ale jak sciagam i M daje mu w butelce to wciaga 130 i szuka dalej:sorry2:

U nas nocna pobudka o 1;30. o 4, o 6;30 i teraz o 9 znowu wcinal:sorry2: ja jak zwykle niewyspana

Ostatnia edycja:
reklama
Betiks hihi wiem marudzę, ale ostatnio nasza mysza nas przyzwyczaiła do dłuższego snu ;-)
My jutro szczepienie, ale chyba się wstrzymam, skoro do soboty mieliśmy antybiotyk. Podobno po antybiotyku nie można szczepić, bo dziecko może mieć wstrząs anafilaktyczny :szok: Ale tak czy siak pójdziemy do lekarki, zobaczymy, co ona powie.

Dzien dobry

pisze na szybko bo mala zasypia a jak juz polegnie to lece sie kapac i myc glowe.
u nas nocka taka sobie, mala obudzila sie o 2 gdzie wczesniej wytrzymywala do 4- 4.30. Pozniej znowu o 4 i o 6. Wrrr spac mi sie chce.

jutro idziemy do pediarty to zobacze ile przytyla jesli znowu za malo to zaczniemy ja dokarmiac. Zapytam sie tez o mleko modyfikowane bo chce zaczac podawac i pomalutku konczyc z piersia.

Chyba spi, lece do lazienki

witam mamuśki :-)

sarka to się tobie śpioszek trafił ;-)
wiolka ja też się często zastanawiam po cholerę płacimy te składki jak i tak większość spraw załatwia się prywatnie, bo na nfz zawsze kolejki jak nie wiem co. kciuki za zabieg :tak:
basia a to 70 brzuszków to tak pod rząd? ja napewno póki co tyle bym nie dała rady :baffled:
kasia dobrze, że z główką wszystko w porządku. o.. widzisz, czyli jednak trafiają się przypadki kiedy można coś załatwić szybko na nfz :-)
nathani zdrówka
aurelka z tym ślubem to tak jak napisała ankka :-p
ankka dokładnie tak jak pieszą dziewczyny jak na suwaczku będzie "ma już 3 miesiące" to kończymy z witaminą k+d i podajemy tylko samą witaminę d ;-)

ja po wizycie, wszystko ładnie zagojone, ale nie powiem, to badanie wziernikiem zabolało, co lekarkę trochę zdziwiło, no cóż najważniejsze, że już mam to za sobą.
teraz muszę się do dentysty wybrać - na szczęście dentysty się nie boję :-D

co do karmienia to ja bym chciała tak do 6 miesiąca karmić piersią - zobaczymy czy będzie mi to dane..

Witam i ja :)
Betiks ja właśnie jestem na etapie poszukiwania info jak dbać o niemowlęce dziąsełka zanim wyrosną zęby i nastawiam się na pierwsze "szczoteczki" :tak: chyba czas najwyższy, u nas dziś 4 miesiące skończone :-)

Moja poszła spać o 20.40 i spała równe 12 godzin! Oczywiście z jednym dłuższym karmieniem przed 1 a potem na cycu z mamą w łóżeczku :tak:

U nas śnieżek pada z przerwami, odczuwalne -5, najważniejsze że wiatru nie ma. Zobaczę jak chodniki, może się przejedziemy wózkiem do pepco, bo dobry kawałek mamy.

Aurelka jaki termin załatwiasz w USC? Przed ślubem musicie iść do USC z aktami urodzenia i dowodami ale to zaświadczenie o braku przeciwwskazań do ślubu jest ważne tylko 3 miesiące, więc wcześniej tego załatwiać nie ma sensu. Resztą dokumentów po ślubie zajmie się ksiądz w kościele gdzie bierzecie ślub. Ślub konkordatowy. 5 krótkich kroków by wziąć ślub konkordatowy. tu masz sensowną ściągaweczkę.

Ostatnia edycja:
Viv jak znajdziesz info o czyszczeniu dziasel to daj nam znac:).
moje dziecie zasnelo na pol godziny i chyba stwierdzil ze sie wyspal. Dalam mu herbatki i zasnal przy butelce, ku mojemu zdziwieniu odlozony nadl spi.
wlasne mamy butelkowe ile razy dziennie Wasze dzieci pija i w jakich ilosciach?

dzien dobry

ale zimnica straszna, niech juz bedzie ta upragniona przez wszystkich wiosna!!!

my dalej meczymy sie z katatarem

wiolka aurelka adgama wy juz sie upralyscie z katarem?

basia ja juz wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy a przytylam 19 kilo. ale brzuch dalej wisi, a nic w tym kierunku nie robie,, a nie przepraszam kupilam koszulke korygujaca taka super obcisla, oddychac w niej nie moge a brzuch i tak wylazi.

maly spi wozku, moze troche pospi bo noc byla taka sobie przez ten katar, wiercil sie i wiercil. musialam czuwac i ciagle go smyrac po policzku i calowac wtedy sie uspokaja.

ah powtorze, niech sobie idzie ta zima wreszcie i zabiera te wszystkie przeziebienia ze soba!!

milego dzionka

Nathani b. ładne zaproszenia, my się zgapiliśmy i prosiliśmy "na gębę" :sorry2:

Neska tu piszą podobnie jak na innych stronach, a więc gaziki w dłoń ;-) Pielęgnujemy ząbki maluszka - BabyBoom ale dokupię jeszcze taką szczoteczkę zakładaną na palec, w rosmanie nie widziałam ale np. w carefourze tak, to się dziasełka pomasuje od razu

Ja mojej tylko czasem podaję herbatkę z koperku, z babydream, w saszetkach, piszą, że jest bez cukru, to tak a propos herbatek :-)

reklama
Hihi, położyłam się u teściowej z Zuzią i takim oto sposobem dopiero wstałyśmy. :-D Czyli oczywiście nic nie załatwiliśmy. :tak:

Nie wiedziałam, że trzeba dziecku przemywać dziąsełka. :szok::szok:

Nathani - Zaproszenia cudne, piękne. Chyba się skuszę na nie dla Zuzki. :tak::-D

Didior - A gdzie tam. Z katarkiem dalej się zmagamy. :tak:

Do góry