reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry my w poniedziałek jedziemy z Julita na przetykanie kanalika łzowego i oczywiscie prywatnie bo na NFZ dopiero od maja szpitalu rejestruja:szok:oczko dalej łzawi był czas kiedy był przestój i ucichło ale nie na długo:confused2: wiec 200zł bedziemy lzejsi:wściekła/y:nie wiem po co te zasrane składki:angry:

reklama
Fiolka ani mi nie mów, dzisiaj to przeszła samą siebie, spała 2 razy po 5 minut w dzień, i raz pół godziny, tak poza tym to płacz, marudzenie, krzyki i trochę zabawy i śmiechu, chyba będę jej co pół godziny zmieniać pampka bo to ją uspokaja, macha wtedy girkami cieszy się, pochwaliłam ją że w sobotę była taka grzeczna i dużo spała to teraz mam za swoje:crazy:, a ja jeszcze dzisiaj taka ni w humorze bo @ dostałam i tak mnie brzuch boli, mam dość dzisiejszego dnia:no:

Moja dzisiaj też masakra, a najgorsze, że nie chce jeść. Jak dajemy na siłę to wylewa jej się z buzi. Jadła ostatnio po 14 no i teraz zjadła z 30 ml? :-( Nie wiem co jej jest, ech... M teraz się nią zajął , ja się wykąpałam. Ale widzę, że śpią.. Jak się kąpałam to słyszałam jak płakała. Zaraz muszę zmienić M bo on po nocce i na nockę idzie, a nic nie spał, więc teraz ja będę z nią walczyć.

Ja swojego tez przechwalilam, na raczkach mu sie dobrze spi, a w lozeczku nie, po 5 min pobudka.
Fiolka ja wiem, ze karmisz piersia, ale w mleku matki tez jest laktoza.
Ciezko okreslic co mu dolega, trzeba przeczekac, az bedzie wiekszy chyba.
Mnie tak plecy bola od noszenia malego, ze hej:-(
Odlozylam go do lozeczka, ciekawe jak dlugo pospi. Dzis lezal troche na macie, nawet mu sie podobalo:-D z tym, ze u nas to ciezko z tym lezeniem bo Maja sie naokraglo kolo niego kreci, polozylismy go troche jak ona spala.

A Marysi coś się kąpiel odwidziała, już się tak pięknie kąpała z uśmiechem na ustach a ostatnio ledwo się ją po kawałku włoży i płacz :eek:próbowaliśmy z różną temp. wody i nic, dziś się bałam że znowu będzie płacz, ale był tylko w pozycji "klasycznej", czyli bardziej na pleckach, jak ją wzięłam brzuszkiem w dół to spokój, pluskała się że mało z wanienki nie wyskoczyła, prawie jakby pływała, tylko cholibka wanienka na takie akcje za mała...:confused2:

Byłam dziś w dwóch aptekach na poszukiwaniach gryzaczka i nie mieli w obu żadnych :eek:

Ciekawe ile będzie spać, bo miała dziś krókie drzemki co 2 godziny, ostatnią o 18 gdzieś do 18.45, potem kąpiel i usnęła przed chwilą. Mogłaby do 8 pospać :rolleyes2: zwłaszcza że małżon na 11.35 dopiero do pracy idzie.

Aurelka kazde dziecko jest inne szwagierki córeczka tez miała czas kiedy malutko jadła,nie marwt sie mi lekarz mówił ze dziecko nie da sie zagłodzić jak będzie głodne to będzie sie domagać :tak:mam nadzieje ze to przejściowe;-) Vivienne-u nas mała ma tak samo kapieli nie lubi nie wiedzieć czemu,a gryzaczek kupisz w każdym sklepie z asortymentem dziecięcym jak mają zabawki mają też gryzaki,u nas gryzak przy nastce nie zdał egzaminu Julita woli swoje piąstki niz fryzak ewentualnie kurczaka z leżaczka mumla:eek::-D Moja Julita je po 120 co 2 godziny my sobie juz chyba odpuścimy karmienie piersią bo pokarm mi zanika a nawet jak ją porzystawiałam to cudów nie ma i tak ją przez ten ostatni czas dokarmiałam moge powiedzieć z zadowoleniem ze prawie do 4 mcy ją karmiłam a i tak miałam zamiar max do 6 więc teraz przejdziemy juz na butle ktorą i tak jej zagęszczam albo kaszką albo kleikiem widocznie więcej jej trzeba:sorry:

Marysia też się lubuje w swoich piąstkach albo w naszych palcach... ale gryzak ma jeden wodny i go wcina też, ale chciałam dokupić jeszcze jakiś elastyczny. żelowe widziałam w społemie a przypomniało mi się że mamy też jedno stoisko z rzeczami dla dzieci i tam muszę spróbować.Muszę też zajrzeć na ciuchy czy nie trafię jakiegoś kombinezona wiosennego niedrogo na nią, bo mamy jeden ale strasznie niewygodny się okazał :confused2:

Kombinezon wiosenny?Ja Julicie kupiłam juz troche temu kurtke i chodzi juz w kirteczce jeszcze zamówilismy jej płaszczyk czekamy aż przyślą;-)Mała gryzie prezdewszystkim swoje rączki dziś bardziej ją dziąsełka bolą bo je i po chwili płacze zachwile znowu je dałam jej syropek przeciwbólowy zeby jej troszku ulżyć i tak na to ząbkowanie jest przekochana:-)mam nadzieje ze niebawem jej zębolek jakis w końcu wyjdzie

No to szybciutko zabki bedzie miala, moj maly wreszcie zasnal z moja koszulka u boku. Ja cwicze, chcialam sobie zamowic stepper, ale moj chlop tak mnie motywuje i twierdzi, ze to mi nic nie da i ze za darmo moge sobie po schodach pochodzic....jak znajde jakis tani to i tak sobie kupie. On potrafi tylko dofasolic, ze czas odchudzac sie, a sam nic nie robi, ani jednego brzuszka. Zrobilam narazie 70 brzuszkow i spuchlam...:sorry:

Kombinezon raczej, taki przejściowy, bo do kurteczki trzeba mieć porcięta a my mamy głównie śpiochy i półśpiochy, dresiki może ze dwa.

Fiolka za ile kupowałaś Katarek? W aptece czy na allegro? Ja muszę dokupić bo mąż mi się buntuje przy chorobie że siły nie ma :eek: a Marysiowe glutki jakoś szybko zasychają i nawet sól nie bardzo pomaga, więc chyba ten katarek pod tym względem lepszy?

reklama
Kombinezon raczej, taki przejściowy, bo do kurteczki trzeba mieć porcięta a my mamy głównie śpiochy i półśpiochy, dresiki może ze dwa.

Fiolka za ile kupowałaś Katarek? W aptece czy na allegro? Ja muszę dokupić bo mąż mi się buntuje przy chorobie że siły nie ma :eek: a Marysiowe glutki jakoś szybko zasychają i nawet sól nie bardzo pomaga, więc chyba ten katarek pod tym względem lepszy?

Jak chcesz to ja mam kilka kombinezonów. Ale są troszkę duże, więc mogą być nawet za duże. I nie wiem czy będą się nadawać. :-p Jaki rozmiar byś potrzebowała?
Chyba,że chcesz kupić nowy w sklepie. :sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry