reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Neska mi tez sie czasem zdarza, bo pisze z ipada, ale jakos to cofam.
Ja bym chciala troche sniegu, zeby u nas spadlo, chociaz przez tydzien zeby bylo bialo...ale to pobozne zyczenia.
Dzis musze synkowi zakupic wieksze spiochy, bo te 3-6 mcy sa juz za male:szok: musze kupic takie 6-9 mcy masakra jak on rosnie a ma dopiero 2 miesiace.
Niedawno dostal od mojej kolezanki zestawik bluzeczka i ogrodniczki wlasnie na 6-9 mcy to ta bluzeczka juz na niego dobra jest, ogrodniczkow jeszcze nie mierzylam.
Myslalam, ze znajde jakies spioszki po corci, ale nie mam, bo te po niej rozm 6-12 mcy ona jeszcze w nich spi tylko, ze poobcinalam nogawki, zeby miala gole nozki.

hej :-)

ale miałam do nadrobienia, na szczęście udało mi się wszystko przeczytać(oczywiście przez to, że było tego tyle to nie pamiętam co komu)
w ogóle teraz będzie mnie mniej na bb. postanowiłam sobie nie spędzać tyle czasu przy kompie i póki co udaje mi się to :-D

śliczne te wasze maleństwa :-)

ja dziś mam w końcu wizytę u ginka - wypisze mi też to zaświadczenie do becikowego (mam nadzieję, że będę pamiętała o tym by ją o to poprosić), bo w końcu trzeba pozałatwiać zaległe sprawy :-p

u nas też śnieg, a już było tak ładnie i myślałam, że już taka prawdziwa wiosna będzie a tu sru...

Zaś go owinęłam no dre się bez opamiętania :(

Sarka jasne że próbowałam kilka dni temu karmiłam go non stop efekt taki że jak krzyczał tak pozostało jedynie doszło rzyganie bo nie zna umiaru :(
A o roibos pisze że poprawia laktacje :eek:

Noukie ale on u nas w łożku też płacze :( jakby był spokojny to mógłby spać z nami ciągle.
To znaczy do tej pory w nocy ładnie spał ale coś się schrzaniło :/

Neka ja załanczam w radiu odkurzacz albo suszarkę

Ja też miałam iść do ginka dzisiaj ale ....... dostałam @, koniec tego dobrego
Lenka dzisiaj cały dzień szaleje i nie chce spać, teraz buja się w hustawce,
Majja z Fiolki synkiem nasze dzieci łączą chyba najbardziej charakterki, uciekam bo zaś marudzi:crazy:

Basia nasz najmłodszy ma już 2 miesiące:-)

Ostatnia edycja:
Moje dzięcię śpi:-D On czasem potrafi 4,5 godz. ciągiem spać - o dniu tu mówię:eek:

neska w miare regularnie to u nas wygląda więc Ci opiszę - ok 5-6 rano pociąga z piersi jeszcze i zasypia albo i nie, ok 8 daję mm, potem ok 11-12, 15-16, 18-19 i 21-21.30 - dwa razy ściagniete moje mleko a reszta to mm, w ciągu dnia rzadko chce się dossać do piersi już.

Fiolka a gdzie to wyczytałaś? bo z tego co ja wiem to herbata czerwona działa hamująco no ale nie wiem może sam Roibos ma jakieś szczególne właściwości co do laktacji ale o tym nic nie wiem:confused2:

Ja tez sernik będe na święta dopiero piekła, ja z regóły bardzo dużo pieke ale ostatnio powiedziałam basta bo potem ja to wszystko wpierniczam a dupsko sie niebezpiecznie poszerza:no::wściekła/y:

Fiolka a jeszcze mam pytanko odnośnie Wiktorka - byliscie na wizycie u neurologa? A odnośnie jeszcze jedzona - masz pewnośc że nie ma alergii na laktozę? Próbowałaś podawać mu Delicol?

Sarka to taki spioszek z Twojego synka :) moj spioszkiem nie jest. Lubi towarzystwo, bawi sie zabka slini. A ostatnio chichra sie jak podrzucam balon w gore. Zasypia o 22 i to chyba jest najgorsze ale nie chce sie dac przestawic i niestety na noc trzeba sie nameczyc zeby usnal chpciaz od 20 jest juz zmeczony i trze oczka to i tak nie usnie. Nie wiem czemu? :(

Fiolka na mojego odkurzacz i suszarka nie dzialaja. Jedyne muzyka :) takie melodyjne dziecko :)moze sarka ma racje i to jakas alergia. Najgorsze jest to ze przy pierwszym dziecku czlowiek jest zielony. Ale jak tak krzyczy to mysle ze go cos boli. Moze brzuszek.
ide obiad zmontowac poli maly spi.

Noo, byłam wymienić spodnie. Baba mnie wkurzyła jak nie wiem..
Spodnie miałam s, chciałam wymienić na M bo był dobre. - Ale w sklepie nie było i musiałam wziąć L. :no:
A te to znów wiszą na mnie jak cholera..

Może któraś z was byłaby chętna odkupić? Bo tak to będą leżeć w szafie.. Wrzucam zdjęcia do tematu [h=1]Zakupki dla mamusi i dzidziusia[/h]

reklama
Wlasnie Fiolka tez myslalam o tej laktozie. Moja corcia tez miala i darla sie niemozliwie od samego poczatku. Dopiero po zmianie mleka przeszlo.
Bylam w sklepie i kupilam jednak spioszki 3-6 bo wydaly mi sie naprawde duze i faktycznie opis byl ze sa na rozmiar 68, powinny pasowac. Wzielam od razu 3 szt takich 6-12 ale one zas sa tak wielkie, ze Majcia w nich jeszcze pospi:-D
Nasza mala ma spac, a sobie gada w lozeczku, ciekawa jestem kiedy ja zmognie, na szczescie nie placze juz jak ja zostawiamy w lozeczku, daje buzi, robie papa i wychodze.
Nasz maly juz coraz mniej spi, ale w porownaniu do corki to wiecej. Slini sie niemozliwie teraz.
Moj maz dzis robi spaghetti carbonara i jak tu sie odchudzac? Ja w sumie i tak malo jem bo kromke na sniadanie, obiad a na kolacje jablko albo gruszke. Brzuszki robie, tylko czekac na efekty.

Do góry