reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka mój zjada co 4 godziny 170 ml mleka hipp a i tak jest głodny :/
Podaje mu również herbatkę z hippa ponieważ jest od 1 miesiaca życia :)

Tak jak dziewczyny piszą może on jest głodny ?

reklama
Sarka moj tez je w nocy raz tak okolo 2.30 chociaz po szczepieniu ostatnio to jadl i dwa razy - taki wyskok mial :D.
a w dzien to je 5 razy plus 6 raz w nocy. Tak jak _ mnie napisali na puszcze od mleka to powinien teraz jesc 5 razy po 150 ml. Ale on az tyle za jednym razem nie chce i je 6 razy po 120 ml. Przez pierwsze dwa kc byl takim zarlokiem ze pewnie i ze 200 ml by zjadl za jednym razem ale ja mu dawalam najpierw 90 a pozniej 120 z tymze jadl czesciej/tak 8 razy na dobe. A teraz juz 6 razy a ma teraz 3 i pol miesiaca. Nadal troche ulewa.na wadze przybiera ladnie. Wazy juz 6,6 kg.

Jezu nie mam sił :( przed chwilą dał taki koncert że szok. Cały spocony purpurowy i mogę sobie bujać przytulać śpiewać :-( dopiero jak go ścisnęłam tak że nie mógł się ruszać uspokoił się potem dałam jeść bo biedak tak się zmęczył że ledwo na oczka patrzył to wszystko oczywiście po przebudzeniu się z pół godzinnego snu.

Eni tez taki łobuz z małej ? :sorry:

Sarka Rooibos - w

super post mi się skasował !!! wściekne się

neska no właśnie ożyw swój suwaczek bo nigdy nie wiem ile Twój Maluszek ma już na liczniku:-p I z tego co pisze to z niego wcale nie taki niejadek, całkiem fajnie je no i pieknie waży! Mój jest szczuplaczek i pewnie mamy niecałe 6 - okaże sie za tydz. na szczepieniu. A co do oznaczeń na puszkach to tym się nie sugeruj - producentom zawsze będzie zależeć żeby dzieci zjadały jak najwięcej mleka także te ich 'wskazówki' są zazwyczaj zawyżone;-)ja na swojej puszcze Enfamilu mam że w wieku 3-4 mies. powinien mi zjadać 180ml!! :szok: bez komentarza:-D
No i właśnie tak się zastanawiam bo to mleko fajne jest i smaczne ale coś mi go zatyka, dziś nie mógł zrobić kupki, męczył się, prężył, płakał, musiałam mu pomóc:confused2: ale ostatnio robił spoko 2 dni temu. Już sama nie wiem co o tym myśleć.

Majja ma Ci Synuś apetycik:-D

Kobietom w ciąży i matkom karmiącym - w ciąży dostarcza zapobiegającego anemii żelaza i hamuje mdłości, a po urodzeniu dziecka stymuluje produkcję pokarmu;

Do neurologa dzwonie ale zajęte mam nadzieje że w tym tyg. to załatwię
Alergia nie mam pojęcia ale wtedy chyba by płakał bez względu na porę dnia i w nocy?
My byliśmy u pediatry stwierdziła że co 2 dziecko tak ma niedojrzały układ nerwowy jakby była kolka albo jakiś ból szumy ani owijanie by nie pomogło, jej słowa

Basia ja karmię go naturalnie czasem podaje Hipp jak ze mnie wszystko wyssie.
nawet rozważałam że to przez moje mleko taki :eek:

Sory że tylko od siebie ale obiad trzeba zrobić D. wziął małego mogę dychnąć

Sarka - dzieki :) jako mama 3 na pewno maszduze doswiadczenie. Nie @miem tu suwaczka nowego ustawic. Pisze z tableta i niezbyt sie znam co i jak:/ juz pare razy probowalam ale nie wyszlo.
Fiolka lekarze to tez raz mowia tak raz tak. Ja bym jednak drazyla i szukaladalej.

Ostatnia edycja:
Fiolka ani mi nie mów, dzisiaj to przeszła samą siebie, spała 2 razy po 5 minut w dzień, i raz pół godziny, tak poza tym to płacz, marudzenie, krzyki i trochę zabawy i śmiechu, chyba będę jej co pół godziny zmieniać pampka bo to ją uspokaja, macha wtedy girkami cieszy się, pochwaliłam ją że w sobotę była taka grzeczna i dużo spała to teraz mam za swoje:crazy:, a ja jeszcze dzisiaj taka ni w humorze bo @ dostałam i tak mnie brzuch boli, mam dość dzisiejszego dnia:no:

reklama
No skąd to znam :confused2: mój dziś miał rekord spanie, u D. na rękach jak go usypiał 10 min potem w łóżeczku 5 podchodzę a on zadowolony cieszy się do zabawek :eek: za to teraz maruda oczywiście non stop na rękach :confused2:

Do góry