reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Mam dość.
Po walce z D. mały zasnął o 21.30 a i tak wstał jak zwykle 1-2 pierwszy raz spoko gorzej potem, zaś obudził się koło 3.
Nakarmiłam i usypiał pół godziny ja stałam nad łóżeczkiem bo może się rozedrze ... pospał ledwo pół godziny może godzinę nie wiem i ryk,do 5 wył bez opamiętania w końcu go nakarmiłam no i super ekstra na rękach w łóżeczku płacz
D. już jest gotowy go zostawić w łóżeczku:-( bo w końcu się zmęczy ja owinęłam w kokon minuta i śpi.

reklama
hejka. Szaro buro u nas;-(
aisha ja tez nie podaje nic oprócz piersi
fiolka Lenka też się tak mocno przeciąga piąstka w buzi to już standard wczoraj jakby się jej przyglądała ale przez chwilę zainteresowanie większe około 3 miesiąca

Dzień doberek. :tak:
My od 7 nie śpimy. Zuzia zasnęła o 22:30 i wstała o 3 na jedzonko. Usnęła o 4 i wstała o 7. ;-) A najlepsze jest to, że spała w łóżeczku! :-):-) Zaczyna się chyba do niego przekonywać.

Ja też wiele razy próbowałam nagrać Zuzankę jak sobie gada, albo jak się uśmiecha. :) Wczoraj mi się nawet udało, ale bardziej słychać babcie niż ją. :cool:

Moja Zuzka nauczyła się 'ssać' dolną wargę. I robi to nie tylko jak jest głodna, ale czasami tak od siebie. Mam to nagrane to potem wam pokaże. :-p:-p

a wasze maluchy tez się tak rozciągają po spaniu? Wiki to z 5 minut sie przeciąga jak stary chłop :p a jak oczy trze

Też się rozciąga i to nie raz. :-D Ona nawet się rozciąga jak nie śpi, hehe.:-)

Cześć laseczki :)
Korzystam troche z wolnej chwili, bo Milcia dzis u babci, starszak w szkole a ja z Olim sama. Mój śpioszek śpi, tak w ogóle to on straaaasznie dużo mi śpi:szok: naprawdę w dzień wstaje ok 6 i spać idzie juz koło 8 i śpi jeszcze np teraz potem jak wstanie to chwilę pofika zje i znów idzie w kime na godz. dwie potem budzi się tyle z głodu na jedzenie i śpi mi aż do 15, czasem dłużej, generalnie ma ok 1,5 godz. czuwania i pada na godz. dwie na noc idzie spać ok 21 i śpi do ok 2,3 zje i śpi do tej 6:tak: niezły jest, mi to pasuje oczywiście i się tym upajam bo wiem ze to zbytr długo nie potrwa:-D choć nie obraziłabym się jakby się okazał śpiochem na dłużej bo moje pierwsza dwójka to ostatnia do spania jest od początku:sorry:

Dzieciaczki macie śliczniutkie:-p
Mi tak samo Oli na widok aparatu dębieje i koniec śmiechu jest, ostatnio zaczął mi się już chichrać w głos przecudnie jak go miziam po żeberkach:-)
My diety jeszcze nie rozszerzamy, on żarty raczej nie jest, zjada mi tak ok 100 ml mleka co 3 godz. w zalezności ile pośpi, ale potrafi nawet przespać karmienie. Zaczniemy zapewne od kwietnia wchodzą z zagęszczaczem na noc, jakim - tego jeszcze nie wiem.

Fiolka a może on niepojedzony jest i drze się bo nie dojadł, spóbuj Go podokarmiać szczególnie na noc. Cos wspomniałas że pijesz Roibos - ona zalicza się do herbat czerwonych, które pamiętaj, że przyhamowuja laktację.

Ania zdrówka dla Taty!!! Ale coś ciezki czas dla waszej rodziny:-( Oby się odmieniło&&&

Dziendobry...

Fiolka ja bym tak na sile z malym nie walczyla:sorry: on jest jeszcze malutki i jak mu lepiej z Wami w lozku to ja bym go do siebie brala:sorry:

U nas dzis tez szaro i - 3 stopnie:sorry:

Mój Oli też śpi w łóżeczku, z rgóły bo czasem się kokosi i kokosi i widze ża zasnąć nie może wtedy go wyciagam i biorę do siebie, od razu się wtula i zasypia, ewidentnie brakuje mu w łóżeczku ...MAMY:tak: w ogóle jakbym tak mogła swoja głowę mu powiesić na karuzeli, na macie czy przy leżaczku to byłoby extra, bo bez tego kiepsko jest:-D

Nouke u mnie jeszcze lepiej bo i śniegiem sypneło:sorry:
A wiecie, że teraz była najciemniejsza, najbardziej ponura zima od ponad 60 lat!!! Tak to fakt, było paskudnie i ponuro:no:

Ostatnia edycja:
Sarka moj maly tez duzo spi i ja tez sie z tego ciesze.
Moj maly przeciaga sie i chrzaka przy tym, a jeszcze lepiej uklada sie do snu z 5 min, wierci skacze i usypia.
Lubi spac na rekach, np wczoraj zasypial u mnie, kladlam do koszyka na dole i po 20 min pobudka. W lozeczku juz spi dluzej i lubi, wlaczam mu karuzelke i sie cieszy. Dzis za to o 3 rano juz sie wyspal, ale karuzelka wlasnie dala rade. Wczoraj zaczycil nas fest kupalkiem a o 3 w nocy dorabial i pampersa zmienialam dwa razy, jego usmiech wynagrodzil mi to wstawanie, bo mnie ogarnia wscieklosc gdy sie budze :crazy:
Mateuszek tez odkryl piache i ja sobie ciumka. Ja dzis jestem wykonczona po nocy bo ja dzis musialam wstawac i boli mnie glowa:confused2:
Moj maz ciagle mnie wypytuje kiedy zrobie sernik :-D Mowie, ze na wielkanoc moge, juz sie doczekac nie moze.

Hej dziewczyny.
Odnośnie ulewania to.w czwartek idziemy na drugi zestaw szczepienia im na zamiar właśnie zapytać o mleko na ulewanie.

Mam pytanie do.mam.z dziećmi starszymi, kiedy reguluje się sen dzienny u dziecka? Gdzieś chyba koło.roku co? Mały twardo śpi w nocy. Teraz ze względu na ulewanie śpi z nami ale w łóżeczku też generalnie do tej pory nie było problemu. Za to.w dzień zasypia na rękach ale odłożony do wózka budzi się po około 15 minutach. Jak.tak ski na rękach natomiast śpi znacznie dłużej, wczoraj np. prawie trzy godziny.... No.ale wiadomo przykuci jesteśmy oboje do kanapy. Teraz też śpi mi na kolanach 1,5 godziny. Jak to zmienić

Noukie też mam pytanie do ciebie bo zapamiętałam ze wracasz do pracy tak samo jak ja w przyszłym tygodniu. Czy twoje dziecko "przyzwyczaja" się do żłobka? Mój od zeszłego tygodni a był dwa razy po godzinie. Jutro też mam go zaprowadzić ale kurcze jeszcze ten katar ma im boję się ze od dzieci.znów coś załapie.i nie wiem czy pójdzie. Znowu już 19 idę do pracy im wtedy musi tam zostać pięć godzin. Im nie wiem czy to nie będzie naraz za długo.

Ostatnia edycja:
Ja przy corce stosowalam rozek, bo wlasnie przy odkladaniu od razu sie budzila. Nie wazne bylo czy w dzien czy w nocy, na noc to kladlismy ja w rozku do lozka, a jak juz twardo zasnela to delikatnie go rozpinalam i przykrywalam ja koldra. Czasami budzila sie od dzwieku rzepa :confused2: I trzeba bylo usypiac na nowo.
a ze snem roznie, moja mala szybko przeszla na jedna drzemke bo chyba kolo 10 mca. A byly i dni ze wogole spac nie chciala. Teraz kladziemy ja spac po 19 juz na noc, a drzemke w dzien ma ok 13. Spi roznie, czasem 2h czasem 2,5. Wczoraj np spala 1,5h. Wczesniej kladlam ja jak widzialam, ze jest zmeczona, przez to miala drzemki o roznych porach, a czasami chciala spac o 16... Co pozniej opuznialo nam wieczorne spanie, bo po kapieli trzeba bylo z nia siedziec w pokoju czasem do 21:30 bo spac nie chciala. Teraz na szczescie jest lepiej i corka szczesliwa bo juz nie placze jak idzie na drzemke i my mamy troche spokoju w dzien, no i wieczor dla siebie. Jak jeszcze Mati zacznie spac to bedzie bosko.

reklama
Basiaono - przepraszam chyba przez przypadek wcisnelam Ci wykrzyknik
Sarka -juz sie balam ze moj maly tylko taki niejadek. Jak byl zarty i jadl 120 mlco 2,5 godziny to teraz 120 ml co 3,5 godziny. Tak 6 razy na dobre. A ile Twoj maly zjada razy na dzien?
Fiolka - oby malemu szybko przeszly takie napady. Zdaje sobie sprawe ze musisz miec duzo sily na jego zlosci. Moze on po prostu tak ma i jest taki zlosnik.

Lil pisala o patencie na Olke a moj maluch w dzien zasypia tylko przy glosnej muzyce. Jak zasnie to sciszam ale zasypa przy narawde glosnej muzyce on wrecz sie wtedy uspokaja i dopiero lezy spokojnie i probuje zasnac. Fiolka moze tak sprobuj moze bedzie kaly sieuspokajal chociaz.

Milego dzionka.
U mnie lezy tyle sniegu ze hej. I tak ma byc caly tydzen. Wiec pogda uwiezila nas w domu grrrr

Do góry