reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Aisha ja "poeksperymentowałam" z kaszką, taki kleik chyba bardziej, bezsmakowy,bardziej w celu aby wiedzieć czy jak się moje mleczko zapasowe skończy to coś innego je zastąpi. Ale nie bardzo :sorry2: wiele zachodu z tym karmieniem jak na ten moment, choć Marysia pysiulka jak mały ptaszek otwiera :-) nie ma to jak cyc ;-)

reklama
Alez pieknych foteczek, maluszki urocze:tak::tak:

Maja, Fiolka no to poszalalyscie z tymi zabawkami:tak::tak:

Co do ulewania to i Milo ulewa ale chyba z przejedzenia:sorry2::sorry2::sorry2: bylismy dzis na spacerze, ale zimno bylo:sorry2: nie wzielam rekawiczek to mi tak paluchy zmarzly, ze szok:baffled:

Moja też już mało ulewa w sumie, ale czasem jak się przyssie, że końca nie widać to leje nadmiar, dziś jej się 2x zdarzyło, oczywiście w obu przypadkach wszystko na mnie poleciało :sorry2:

Witam wieczornie Eni cudna twoja księżniczka a włosy bobowe:tak::-Dchyba przez całą ciażę dorabialiście włoski:-D:-) Aurelka jak cudnie i grzecznie sie kąpie :happy2: Lili twoje cudności na fb widziałam ;-) Basia zabójczy uśmieszek widać że szczęśliwy:-) Wyobraźcie sobie ze moja córcia pięknie sie śmieje ale jak zobaczy aparat robi sie moment poważna zawsze aparat ściąga jej uśmiech z buźki nie wiem czemu:dry:i dalej sie kąpać nie lubi wczoraj ją wstawiałam do wanienki w pozycji pionowej zeby stópki jej zamoczyć powolutku i tłumaczyłam w wanience stał leżaczek więc spryciula szybciutko nózkami potuptała z wody na leżaczek genialnie to wygladało,ale nie wiem czemu tak wody nie lubi przecież nigdy jej oczków ani buziulki nie zalałam:sorry2: moja Julita w nocy różnie je czasem 2 razy a czasem az co 2 godziny:baffled: Ja małej podaje hebratke koperkową czaem a nieraz samą wode ale niczego nie słodze tak samo jak jej jabłko podaje nie dosładzam ani jak zuoki gotuje to nie przyprawiam zeby sie nie uczyła niech je jak najmniej doprawione i słodkie
Ania współczuje zdrówka dla taty:tak:

Wiolka Marysia z aparatem ma dokładnie tak samo :-D raz ją mama moja chciała nagrać jak "śpiewamy" - mnie było słychać cały czas, Marysia jak zobaczyła aparat to cisza, jak jej zasłaniałam aparat żeby tylko mnie widziała to znowu śpiewała :sorry2:
i na kąpiel chyba też się nieco obraziła, ale walczymy z tym :cool2:

Viv ja nie mam jak zasłonnic aparatu bo z reguły chce jej zdjecie zrobić jak pięknie sie śmieje i jak same jesteśmy a lkąpeili od początku nie lubi nie wiem jak ją przełmać mówie do niej i tule ją zęby sie nie bała i bierzemy zabawki wczoraj ją chciałam do nastki do wanny włożyć pokazywalismy jej jak ona sie kąpie rączką ją po nózkach myziała zeby powoli ją wsadzic zamoczyliśmy stópke płacz:confused::dry: Po Marysi widać ze juz taka fajna kumata moja Julita tez taka jest poznaje zaczyna sie zabwanie na głos śmiać kojarzyć gaworzyć słodziutka sie robi a w lecie nasze skarby juz będą duże

Ostatnia edycja:
Ulewanie jest chyba od złego melka bo moi znajomi tak mieli i tez mieli bebilon jakiś na recepte kupowali zeby im mały nie ulwał,moja gwiazda ulewa nawet nie ulewa tylko wymiotuje jak przedobrzy:-D

tak na recepte jest bebilon pepti ale jest jeszcze jeden bodajze komfort sie nazywa. z tym ze juz na recepte nie jest a pepti jest 50% taniej na recepte i chyba kosztuje okolo 11 zl

reklama
Ja raz kupilam mojej malej Enfamil AR (antyreflux) ale przez smoczek nie chcialo leciec. Wiez zaczelam dodawac do mleka gaviscon infant, preparat ktory zapobiegal zarzucaniu tresci zoladkowej do przelyku. No ale moja miala reflux, zreszta w szpitalu mi kazali to dawac i podawalam jej az do roku czasu:blink:
na szczescie juz jej przeszlo.

Do góry