Witam
Ale te wszystkie maluszki piękne
Basia dostrzegam podobieństwo w naszych dzieciach :-)
viv z moim synkiem też wczoraj byliśmy w gościach był taki spokojny że pękałam z dumy
i w ogole od jakiegoś czasu jest ANIOŁKIEM też boje sie że może to niebawem odreagowywać, oby nie
Też muszę się zaopatrzyć w jakieś zabaweczki, bo z racji że to moje pierwsze dziecko to mam zaledwie pare miścków i taką "mate" do zabawy
Moje dziecko wczoraj przespało od godziny 22,30 do 6 rano
pierwszy raz tak!! Rano jak sie obudziłam o 6 byłam w szoku cięzkim że dopiero się przebudzil i nie moglam sobie rano przypomnieć czy wstawałam do niego w nocy- często tak mam że nie pamiętam ile razy wstawałam, musze się dłużej zastanowić
jak wstał o 6 to zjadł i jeszcze podrzemał do 7 :-)
Ja się tak wyspałam pomimo tego ze poszłam spać po 23, jednak te nocne pobudki męczą, niby są krótkie ale człowiek taki mniej wyspany...
Mam nadzieje że dziś też pośpi długo ale pewnie nie do 6 bo zasnął wcześnie o 20
Dziewczyny ja swojemu dziecku w ogole nie podaje picia, jakoś nie widze potrzeby jeszcze
w sumie mówią że jak się karmi piersią to nie trzeba dopajać
A i jeżeli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów to trąbią do okoła że dzieci cyckowe po 5 miesiącu i nie później niż w 6 tak mam napisane w książeczce zdrowia i w sumie wszędzie dookoła jak czytam o żywieniu dzieci to tak jest napisane.
Tak myśle że może warto do tego się dostosować i nie eksperymentować wcześniej, no ale każdy wie co dla jego maluszka jest najlepsze
Ja tez chętnie bym podała wcześniej coś do jedzenia innego niż cyc ale powstrzymam się jak najdłużej moge.
Moje dziecko rośnie jak szalone nie wiem ile waży dokładnie (2 i pół tyg temu 5740) ale nosi ubranka 74 i sa akurat
jest niemożliwie dłuuuugi. Szczupły ale dłuuuugasny jak go karmie to tak mu nóżki zwisają i gondola 80 robi się niebezpiecznie mała (zwykle gondole mają 70cm)
Trochę się rozpisałam ale z racji tego że rzadko pisze ale w miare często czytam to musiałam sie troche "poprodukować"