reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka moja corcia tez ulewala bardzo duzo, tylko ze ona miala stwierdzony refluks zoladkowo-przelykowy. Ja gdy moja mala zjadla i chlusnela juz pozniej jej znow nie karmilam tylko po kolejnych 3h lub gdy sie domagala, czasem malutkie dzieci jedza za duzo, nie znaja jeszcze umiaru.
A moze cos jej szkodzi? moja np ulewala bardzo po herbatce rumiankowej.

Moj smieszek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczornie,
wróciłyśmy z odwiedzin u znajomych,Marysia bardzo grzeczna była, rozkoszna, radosna, tyle komplementów zebrała :-D aż im się nie chciało wierzyć, że dziecko może być takie grzeczne, zwłaszcza u obcych :-p ciekawe, kiedy jej się odmieni... strach się bać, jak odreaguje te wszystkie dobre dni :-D
Dotleniła się sporo, może będzie dłużej spać, oby :cool2:

Basia one super to zdjęcie :)
Eni ten twoka Kruszynka przypomina mi troszkę małego Fiolki :) coś mają podobnego w uśmiechu :)
Noukie dziś poszlałam dodatkowo, mały nie miał prawie w ogóle zabawek to mu teraz nakupowałam, zdjęcia z allegro peoszę bardzo :)miś pozytywka (ciągnę za walizkę i gra) dwie grzechotki, dwie przytulanki i jedna pacynka lewek :)
Fiolka nakupowałaś tak jak ja :) jaka to przyjemność:)
ankka02 teraz z tatą będzie tylko coraz lepiej :)
Aurelka jaka śliczna :) na tym jednym zdjęciu wygląda jak w turbanie :)
Cinamonna mata w deche :)
Lil jaki Diabełek cudny z tej twojej z tą czuprynką :)

grzechotka.jpggrzechotkaa.jpgkukiełka.jpgpozytywka.jpgprzytulanka.jpgprzytulankaa.jpg

Załączniki

• grzechotka.jpg
    grzechotka.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 18
  • grzechotkaa.jpg
    grzechotkaa.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 15
  • kukiełka.jpg
    kukiełka.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 14
  • pozytywka.jpg
    pozytywka.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 15
  • przytulanka.jpg
    przytulanka.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 15
  • przytulankaa.jpg
    przytulankaa.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 17
Basia ale cudna fotka :tak:

Aurelka nasz tez ulewa :/

Viv nic tylko się cieszyć :sorry2:

Majja ale cudeńka :-)

A Wiki koncertuje cały dzień był super to na wieczór musiało się schrzanić . :dry:
Do południa spał jakoś godzinkę mieliśmy wychodzić na spacer szalał to suszarkę włączyliśmy uspokoił się potem przy kołysankach zasnął.
Poszliśmy na spacer trochę późno ale tylko kawałek do sklepu na polu godzinę a potem w domu godzinę i się obudzić nie chciał a była już 19
Za dużo chyba pospał:baffled:

Tak w ogóle zauważyłam że Wikuś zauważa rączki i dziś próbował celnąć do buzi :D ;)
a wasze maluchy tez się tak rozciągają po spaniu? Wiki to z 5 minut sie przeciąga jak stary chłop :p a jak oczy trze

Ostatnia edycja:
Witam :)
Ale te wszystkie maluszki piękne :)
Basia dostrzegam podobieństwo w naszych dzieciach :-)
viv z moim synkiem też wczoraj byliśmy w gościach był taki spokojny że pękałam z dumy :) i w ogole od jakiegoś czasu jest ANIOŁKIEM też boje sie że może to niebawem odreagowywać, oby nie :no:

Też muszę się zaopatrzyć w jakieś zabaweczki, bo z racji że to moje pierwsze dziecko to mam zaledwie pare miścków i taką "mate" do zabawy

Moje dziecko wczoraj przespało od godziny 22,30 do 6 rano :szok: pierwszy raz tak!! Rano jak sie obudziłam o 6 byłam w szoku cięzkim że dopiero się przebudzil i nie moglam sobie rano przypomnieć czy wstawałam do niego w nocy- często tak mam że nie pamiętam ile razy wstawałam, musze się dłużej zastanowić :-D jak wstał o 6 to zjadł i jeszcze podrzemał do 7 :-)
Ja się tak wyspałam pomimo tego ze poszłam spać po 23, jednak te nocne pobudki męczą, niby są krótkie ale człowiek taki mniej wyspany...
Mam nadzieje że dziś też pośpi długo ale pewnie nie do 6 bo zasnął wcześnie o 20

Dziewczyny ja swojemu dziecku w ogole nie podaje picia, jakoś nie widze potrzeby jeszcze :no: w sumie mówią że jak się karmi piersią to nie trzeba dopajać
A i jeżeli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów to trąbią do okoła że dzieci cyckowe po 5 miesiącu i nie później niż w 6 tak mam napisane w książeczce zdrowia i w sumie wszędzie dookoła jak czytam o żywieniu dzieci to tak jest napisane.
Tak myśle że może warto do tego się dostosować i nie eksperymentować wcześniej, no ale każdy wie co dla jego maluszka jest najlepsze :tak:
Ja tez chętnie bym podała wcześniej coś do jedzenia innego niż cyc ale powstrzymam się jak najdłużej moge.
Moje dziecko rośnie jak szalone nie wiem ile waży dokładnie (2 i pół tyg temu 5740) ale nosi ubranka 74 i sa akurat :no: jest niemożliwie dłuuuugi. Szczupły ale dłuuuugasny jak go karmie to tak mu nóżki zwisają i gondola 80 robi się niebezpiecznie mała (zwykle gondole mają 70cm)

Trochę się rozpisałam ale z racji tego że rzadko pisze ale w miare często czytam to musiałam sie troche "poprodukować"

reklama
Do góry