reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Z tego co wiem to dzieci w przedszkolu nawet nie pija zwyklej herbaty bo jest niezdrowa a co dopiero taki maluszek.
Zwykla herbata zawiera kofeine i teine, ja na twoim miejscu podawalabym wode z odrobina cukru zagotowana na gazie, zeby tylko posmak miala. Albo herbatki ziolowe.
Herbata w diecie małego dziecka. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety.
a po co cukier? My podawaliśmy zwykłą wodę przegotowaną wczoraj podałam herbatkę z kopru pił jak szalony :tak:

reklama
Ja Oli podaje zwykłą przegotowana wodę, herbatkę od czasu do czasu bo zawiera własnie cukier, a po co uczyc od małego słodkości potem zwykłej wody nie bedą chcieli pić bo bedzie musiało byc słodkie.

Nasz maly wogole nie chce nic pic oprocz mleka, a musze go dopajac. Gdy zagotuje wode z cukrem to ta woda ma lekki posmak i wystarczy szczypta cukru.
Nie wiem czy ten cukier sie jakos rozklada w tym wrzatku, ale ja to chwile gotuje. No a ziolowe to normalnie pije, tylko musza byc cieple, bo takiej w temp. pokojowej tez nie chce pic.

Z tego co wiem to dzieci w przedszkolu nawet nie pija zwyklej herbaty bo jest niezdrowa a co dopiero taki maluszek.
Zwykla herbata zawiera kofeine i teine, ja na twoim miejscu podawalabym wode z odrobina cukru zagotowana na gazie, zeby tylko posmak miala. Albo herbatki ziolowe.
Herbata w diecie małego dziecka. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Mata super, ja mam tez taki grajacy kopacz dla dzidziusia, ale to super dwa w jednym.

Nie podaje jej dużo tej herbaty. 30 ml raz na jakiś czas, a tak to właśnie albo rumiankową, albo koperkową. Albo właśnie zwykła wodę z odrobiną cukru.

Nie dodawajcie cukru do wody, takiemu maluszkowi w ogóle cukier nie jest potrzebny, wystarczy że ma cukier w mleku. Niemowlakowi jest obojętne czy pije wode z cukrem czy bez aby tylko zaspokoić pragnienie, a po cukrze jeszcze bardziej chce sie pić

Mi też na to moja dentystka zwróciła uwagę że do czego przyzwyczaimy dziecko tak tak zostaje. Dlatego w szpitalu prosiłam o samą wodę bez glikozy

Hmm, co tu tak cicho dziewczyny? :tak::tak:

Moja Zuzka ulewa jak cholera, a ja nie wiem co mam z tym zrobić. :no:
Lekarz mówi, że nie ma jeszcze rozwiniętego przewodu pokarmowego czy coś takiego, no ale kurcze. Ona ledwo zje, odbije i chlusta.. A potem znów muszę ją karmić. :dry::dry:

reklama
Aurelka nasza też ulewa, prawie za każdym razem, no może w nocy nie, myślałam że przejdzie ale zaczynam się już martwić, z lekarzem się nie konsultuwałam, ale nie wiem co z tym zrobić

Do góry