reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witam :)

Clodi współczuję przeżyć z synkiem, też bym pewnie płakała :no:

viv ja dziś zauważyłam że mój synek też wyrósł z zimowego kombinezonka który był na niego ciągle za duży a teraz już za mały :szok: oczywiście w nogach bo rękawy nadal ma takieee długie że musialam zawijać.

reklama
Clodi ja już poznałam się na naszej pięknej służbie zdrowia co z tego czy duży czy mały jednakowo traktują.
A wenflon tego nigdy nie zapomnę, Wiki miał 13 dni pół godziny mu próbowali bez skutku chyba kuli go 50 razy w każdą żyłkę koszmar

Witajcie,
Clodi wspolczuje przezyc, mam nadzieje, ze znajda przyczyne problemow Kasjana i szybko zadzialaja.

My dzis po szczepieniu, synek byl grzeczny, troche sie naczekalam, az zasnal i glownie dlatego plakal, ze go rozbudzilam. Wazy juz 6 kg:szok: boziu, ale przybiera 800g w dwa tygodnie:szok: Moja corcia, wazyla 6,2 kg jak miala 4 mce :-D

Moj Mati lubi spac wszedzie chyba, w bujaczku zasypia, w koszyku, w lozeczku, nie ma problemu, na szczescie nie wybudza sie jak go odkladam np gdy zasnie na rekach, bo z corka to bylo ciezej, fakt spala w lozeczku od poczatku, ale musielismy klasc ja w rozku bo inaczej wybudzala sie i koniec.

Dzień dobry wszystkim naszym kobietkom WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO:-) Viv- na podstawie dziąseł tak stwierdził ona już długo na dziąsłach ma kreski białe na dolnych a teraz od jakiegoś czasu tak niesmamowicie sie ślini ze jest to nie do opanowania śliniak musi mieć założony i jeszcze jej buźke trzeba wycierać bo jej kapie a łapki w buzi na okrągło trzyma nawet w nocy:eek: Widzisz jak ładnie wam idzie kaszka:-) Neska u nas też wychodzą ząbki na dole a kiedy wyjdą w końcu to nie wiem:sorry: Clodi kochana tule cie mocno wiem jak to jest bo z Nastką często po szpitalach jeżdże i wiele łez już wylałam jkak patrzyłam jak ją męczą,ale to dla dobra dzieciątka.Nie robili wam badań na mukowiscydoze w szpitalu?Nam robili po porodzie.Dużo siły ci życze jeśli moge cos doradzć to nie płacz przy małym bo dzieciaczki szukają wspoarcia w rodzicach a czują tak samo nasz strach wypłacz sie gdzieś sama zeby to nie było przy nim a bądź przy nim i dodawaj mu otuchy tulaj i całuj,będzie dobrze buziaczek dla niego kochany dzielniutki:tak: Nie wiem już która z was pisała ja zaczęłam od kaszki malinowej najpierw podałam 50ml do picia w butelce tylko gęstsze popołudniu jej podałam i obserwowałam jej reakcje,później włączyłyśmy jabłuszko starte ćwiartke zjada codziennie łyzeczką albo o 11 albo o 14 i 2 razy banana jadła :-)zamiast jabłka w tych godzinach

Nie wiem już która z was pisała ja zaczęłam od kaszki malinowej najpierw podałam 50ml do picia w butelce tylko gęstsze popołudniu jej podałam i obserwowałam jej reakcje,później włączyłyśmy jabłuszko starte ćwiartke zjada codziennie łyzeczką albo o 11 albo o 14 i 2 razy banana jadła :-)zamiast jabłka w tych godzinach

Jejku, ja chcę zacząć zagęszczać małej kaszkę na wieczór i boje się jak zareaguje. Ja mam zamiar jabłko podać dopiero koło 4-5 miesiąca. Wcześniej jakoś się boję. :-p

Na szczepieniu zapytam pediatrę co mogę jej wprowadzać i to co powie, to zacznę jej dawać. ;-):tak:

Aurelka Julita moja skończy 21 4mce ale wczesniej jej podawałam bo od 3 chyba to nie tylko wiek dziecka ma znaczenie ale tez kwestia trawienia czasem dziecko ma wiek odpowiedni a jednak brzuszek boli,ja mysle ze warto próbowac :-)

Aurelka to podaj malej kaszke do picia kilka razy w dzien albo z rana i zobacz jak reaguje, czy boli ja brzuszek, jesli nie to podaj na noc. Lepiej probowac w dzien nowosci, wlasnie ze wzgledu na ewentualne dolegliwosci. Jakby miala plakac to lepiej meczyc sie w dzien niz w nocy, takie moje zdanie.
Ja tez juz nie moge sie doczekac kiedy moj syncio bedzie jadl kaszke czy jabluszko, ale poki co malutki jeszcze. Mam nadzieje, ze nie bedzie mial alergii jak siostra. Majcia juz wcina wszystko i nadrabia to co ulewala za niemowlaczka, dzis wcinala ziemniaczki, mielonego i surowke z marchewki i jablka.
Dzien minal mi bardzo szybko, najpierw szczepienie Matiego, po obiedzie wzielam Maje do sklepu i na poczte i zaluje ze nie wzielam wozka, bo zamachalam sie biegajac za nia po calym sklepie....a potem przy kasie musieli postawic stojak z takimi malymi paczuszkami cukierkow no i ona oczywiscie wyciagala je i wrzucala do koszyka

Kurcze Dziewczyny nie boicie się tak wcześnie podawać tych nowości dziecku, przecież przewód pokarmowy jeszcze nie jest odpowiednio wykształcony. Ja się boję żeby nie uszkodzić żołądka , pediatra mi powiedział że od 4 miesiąca i nie wcześniej bo po co dziecko męczyć jakimiś rewolucjami tylko dla mojej przyjemności żeby sobie coś innego zjadło. On na razie smaku innego nie zna więc się nie domaga.

Ostatnia edycja:
Clodi aż się poryczałam.. współczuję i trzymam kciuki żeby same pomyślne wyniki były...
Majja ja nie podaje i nie zamierzam podawać jedzonka jeszcze przez długi czas. Chociaż fakt że jak Starszak był Mały to strasznie mi się śpieszyło i zaczęłam mu podawać pierwsze posiłki jak miał 4/5 m-cy, a teraz zamierzam czekać aż do skończenia prze Małą 6 m-ca czyli od lipca dopiero zacznę podawać jabłuszka , kleiki i inne cuda. Specjalistyczną butelkę do takich cudów mam( lovi.jpg ) także od razu zaczniemy trening z łyżką :-)

Neska jak mi zaśnie Rozalka w chuście to bez problemu ją odkładam potem do łóżeczka..

reklama
Nie wiem co się Wiktorowi dzieje od tygodnia ma taki dziwny humor fakt śmieje się jak szalony az piszczy ale chwila i płacze taki jakiś dziwny.:zawstydzona/y:
No i w nocy cyrki, dziś obudził sie o 12 potem o 2-3 i tak werzeszczał my myślałam że mi serce pęknie. Mało tego obudził się o 6 gotowy do wstawania, zawsze brałam go wtedy do łóżka i spał przy cycu a dziś nawet go już wypluwał :baffled:nawet to juz nie działa.

Fiolka a to nie zęby? Już mu mogą wychodzić. Zobacz czy jak masujesz dziąsła Małemu albo jak posmarujesz żelem to czy się trochę uspokaja...

Do góry