reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

wiolka nie było mnie kilka dni bo w szpitalu byłam z synkiem
Aurelka mi położna kazała tylko witaminę D podawać przy karmieniu mm lub mieszanym
eni twoja córcia waży tyle samo co Kasjanek, a z tymi okładami to ja swojemu robiłam z wody z sodą, ale i tak na rączce został guzek po szczepieniu i sama nie wiem co mam teraz zrobić żeby to znikło :confused:
sarka mój też ma zielona kupke i już wszystkie mleka wypróbowałam i nic, myślałam że to po herbatce z koperku ale jednak nie, ale w szpitalu mu robili wymaz z dupki i wszystko ok więc może niektóre dzieci po prostu tak mają.

A do szpitala pojechaliśmy we wtorek rano zrobili mu wszystkie badania, założyli wenflon i kazali czekać do środy rana na tomograf, biedaczek tak sie popłakał tak go skuła pielęgniarka :-(. 5 godzin przed tomografem nie mógł jeść więc o 3 w nocy go zbudziłam dałam mu butelke i rano o 8 poszliśmy na tomograf. Oczekaliśmy się w kolejce do 9 nikt nie zwracał uwagi że mam niemowlaka głodnego :no:, jak przyszła nasza kolej anestezjolog powiedział że nie zrobiono mu badania czy można kontrast podać, no to znowu na oddział wróciliśmy, pobrali po raz kolejny krew i kazali czekać 2 godziny na wynik dalej na czczo, tak biedny z głodu płakał aż go skręcało, no to podłączyli mu kroplówkę z glukozą a tu nic nie leci, okazało się że wenflon przytkany i trzeba znowu zmienić, mój mąż z nim poszedł bo ja tak strasznie płakałam że nie dałam rady, wrócił z nim to uspokoić sie go nie dało aż piszczał z bólu, całą rączke miał pokutom bo babka se trafić w żyłke nie mogła :angry:. O 12 miał wyniki i poszliśmy na ten tomograf, dalej pół godziny czekania w kolejce, wreszcie go wzięli wstrzyknęli jakiś płyn na spanie i to było straszne patrzeć na niego jak odpływa szczęka zaczęła mu się trząść oczy mu zastygły i wtedy kazali nam wyjść i po 10 minutach skończyli, ja oczywiście przesiedziałam w ubikacji bo nie umiałam się uspokoić, cały czas mi łzy leciały. Jak nas anestezjolog zawołał to jak go zobaczyła takiego sztywnego z rurką w buzi to znowu zaczęła płakać, mąż mi kazał wyjść i sam z nim czekał aż się wybudzi. Wróciliśmy na oddział i dalej nie mógł jeść przez 2 godziny bo niby miał jeszcze wiotki przełyk i mógł się zadławić :-(. Potem już było tylko lepiej, całe szczęście. Wczoraj miał jeszcze jakąś próbę potowa robioną na mukowiscydozę. Wszystkie wyniki mają być za tydzień.
Jak wczoraj wróciliśmy do domu to tak Kasjanek się rozżalił że jeszcze nigdy tak nie płakał, nic nie pomagało, jak już zasnął gdzieś koło 23 to jeszcze przez godzinę przez sen tak łkał :-(. Dzisiaj już wesolutki, nie wiem co mu było może te przeżycia w szpitalu tak wpłynęły na niego

Aha wszystkiego najlepszego dziewczyny :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Clodi ale się nacierpieliście... to jest niepoważne żeby tak z niemowlakiem postępować :crazy: chociaź ten tomograf coś ciekawego pokazal? Wszystko dobrze?

Wszystkiego najlepszego kobietki
do mam ktore juz wprowadzily nowe pokarmy - co wprowadzilyscie i w jakich ilosciach. Jesli kaszke to w jakch propprcjach? Zielona jesem w tym temacie
Mam poradnik bobovita ale nie ma jak inne mamy :--)
powiedzcie mi jaknauczylyscie wasze dzieci spac w lzeczkach? Maly ma poblem z zasypianem ciagle go w wozku usypiamy ale on juz sie zaraz za maly zrobi :/
Podsiwiam te mamy ktore maja wiecej dziec bo ja ne mam czesto czasu na ogarniecie samej siebie a mam tylko jedno dziecko :) podczytuje bb ale nie mam juz czasu pisac. A czasami tyle pytan mam.
Co d zielnych kup to mly robi tylko zielone ale to mleko. Podobnoo bo bebilonie takie sa.
Z wiadomosci niciekawych to malyma niedbre wyniki watroby ( mam nadzieje ze nic dalej sie dziac z tym nie bedzie. Ehh takie male dzieci to nie powinny chorowac.
Clodi- wspolczuje przezyc szpitalnych

Do mam chustujacycu - czy jak Wasze dzieci usna w tej chuscie to da sie ja tak rozplataf zeby malec dalej spal?

Clodi ale was tam wymęczyli, dobrze że już po, i oby wyniki też były ok

Neska ja podawałam bebilon (teraz jestem na bebiko) i u nas kupki pomarańczowe, więc to pewnie różnie bywa, moja też tylko w wózku usypia i też niedługo z niego wyrośnie, po kąpieli na noc tylko sama uśnie w łóżeczku i tylko ją głaszcze po główce i trzymam za rączkę, w nocy też śpi ale w dzień to tylko w wózku, najgorzej jak się wróci ze spaceru i trzeba te koła myć, brrr

Ostatnia edycja:
Eni - pewnoe lasz racje z tymi kupami co dziecko to inna historia ale my mamy bebilon pepti.
dzis malego polozylam do lozeczka poplakal pomarudzil i spi juz prawie 2 godziny
co do kapoeli to maly sie po niej rozbudza i chociaz o 20 jest juz na masa spiacy to nie usnie az musze go do 10 trzymac bo to jego godzina. Zazdroszcze ze wam dzieciaczki ladnie spia na noc od 20. Jak wy to robicie
Viv - poradz :) a twoj maz by chcial mala przestawic. Ile ja bym dala zeby miec te godziny dla siebie
a tak to chodze razem po nim spac jak _snie o 22 bp ja wtedy padam ze zmeczenia.

viv wyniki dopiero za tydzień :confused2:, wszędzie trzeba czekać
naska mój w łóżeczku śpi od urodzenia więc sam się nauczył, śpi całą noc chociaż kiedyś budził się 2 razy to zaczęłam mu swoją koszulke wkładać do łóżeczka i tak całą noc przesypiał, jakiś tydzień spał z moimi ubraniami i się przyzwyczaił i juz mu nie daje. Z tą wątroba to może świadczyć o jakimś stanie chorobowym w organiźmie np. zakażanie dróg moczowych ale wcale nie musi to być nic poważnego. Pewnie będziesz za jakiś czas musiała powtórzyc wynik

A zapomnialam dodac ze my juz zabkujemy :/ jak mowilam w domu ze widze cos tam to mi niewierzyli. Ale na szczepieniu lekarz w srode potwierdzil. Wychodza nam jedynki na dole. Maly straszne pcha palce juz od dluzszego czasu do buzki i sie slini. A nadziaselkach widadac takie cos bialego - kreseczki.
Jak dlugo wychodza zabki jak juz troszenkie widac?

naska koło główki kładłam mu koszulke zwiniętą, ale on był jeszcze malutki wtedy i nie wymachiwał rączkami więc nie bałam się że zarzuci sobie ją na główke, teraz to chyba najlepiej rozłożyć pod główke jak podyszke

reklama
Do góry