reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

didor no wlasnie ja tak robie, ze mam butelke w podgrzewaczu i jak przychodzi pora to dosypuje mleko i gotowe. W nocy najlepiej bo nie musze latac na dol grzac wody, codowac, przelewac. Mam termosik steropianowy, jest swietny wkladam wrzatek, a po 3h mam wlasnie wode gotowa do zrobienia mleka. Ten z Canpola byl fajowy, mozna bylo w nim i butelke trzymac i sloik podgrzac. Traz kupilam sobie z Aventu, bo potrzebuje, Maja jeszcze pije mleko dwa razy dziennie i zwlaszcza z rana potrzebny no i wyszlo, ze mam dwa :-D Mam tez z tommee tipie, ale nie polecam, tzn chodzi o to, ze woda z niego strasznie szybko paruje i trzeba ciagle dolewac bo jest szeroki, a ten z aventu fajnie zrobiony bo jak sie ma waska butle to jest taka wkladka w srodku ze woda tak szybko nie paruje, a jak szeroka, to wyciagasz i masz wiecej miejsca na butle.
4madlen powiem Ci, ze mnie tez na poczatku wkurzalo wszystko. Jak ktos cos robil przy Maji czy nawet ostatnio tesciowa przy Mateuszu. Przeszlo mi na szczescie, tez bylam zla i tez wkurzalo mnie jak mi prawila nad glowa ze to za male albo tamto za duze. Szlag mnie trafial. Na szczescie pojechala juz i mi juz nie truje, teraz tylko moj D. czasami, ze zakladam mu ubranka ktore ciezko zdjac przy zmienianiu pampersa i on sie meczy.

reklama
Byłyśmy już u niej któryś raz z kolei, pies zna dziewczynki , no ale to tylko pies i nawet łagodna rasa nie daje gwarancji;-(
Dziewczyny gdzie się podziała Ciril?

U mnie mama siedzi, małą się zajmuje to mam chwilę dla siebie. :tak:

Mieszkanie jednak nie takie kolorowe. Wyszło 350 czynszu + około 300 opłat dla ZUMU. No i kaucja 700 (powiedziała, że nam rozłoży na 2 raty) więc wyszłoby przez 2 miesiące około 1000, a potem już po około 700. Ale mój M stwierdził, że to i tak za drogo. Tańszego już mu na pewno nie znajdę. I jak go przekonać? Mieszkanie cudne, a kuchnia - zakochałam się. Ale cóż, marzenia warto mieć. :dry::dry:

Hej kobietki:-) Dawno mnie nie było i pewnie zapomniałyście o mnie co? Wybaczcie, że nie nadrobię ale to pnad 2 tyg. Czasu brak bo rano Małego obrabiam, córkę do szkoły i sama do pracy zmykam. Potem obiad gotuję i teściowa przekazuje mi synka.
Dorianek rośnie wzdłuż a nie wszerz, teraz pije mleczko Aptamil reflux i odpukać nie wymiotuje już. Kupki jedna co 2 dni a czasem po czopku to potrafi 3 w ciągu dnia. Bardzo lubi być na rączkach (babcia przyzwycziła):tak:, z zasypianiem ma problem bo płacze i trzepie sie na wszystkie strony ale już sobie unormował sen wieczorny bo przed 19 zasypia tak już konkretnie. Co do jego roszczepu podniebienia to dopiero dzisiaj wysłali pismo do szpitala, bo im sie zapomniało:szok: Mąż zjechał ich równo bo to już szczyt naprawdę. Nie dość, że nie zauważyli tego od razu to teraz jeszcze takie babole robią, ehh...:-(
Moja blizna nadal nie zagojona i nic nie mogą poradzić na to, także chyba dopiero latem w pl coś się wyleczy.
Pozdrawiam was cieplutko i buziaczki dla Maluszków:-):-):-)

Didor ja jestem na sztucznym mleku cały czas. Kupiłam czajnik z czujnikiem wody i cały czas w nim jest woda przegotowana ale sobie nastawiam na jaką chcę temperaturę i się do niej grzeje, albo ustawiam w nim odgrzewanie i cały czas mam daną temp. Też się bawiłam kiedyś w termosy, ale ten sposób jest o wiele wygodniejszy, mniej roboty :) a czajnik mam taki , naprawdę warty polecenia :)
Krups BW4108 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Dzień dobry my wczoraj bylismy z mała w przychodni lekarz powiedział ze ząbkuje i dodatkowo ma katar na katar mamy kropelki do nosa i odciagamy a na ząbki czekamy:-) Ania ja solidaryzuje sie z twoim m tez nie przepadam za dentystami zapinki to szkoda Nathani- o rany ale przezycia miałas:szok: ja miałam taki wózek dla Nastki i Wózek Baby Design Travel Spacerowy - Ceneo.plzadowolona byłam a jak znajde link do takiego jeszcze innego który miałam i tez fajnie sie sprawował Bułkasia pamietam o tobie nawet ostatnio o ciebie pytałam tule ale niekompetentni w tym szpitalu nprawde:wściekła/y:mam nadzieje ze sie zagoi w końcu twoja rana :tak:zagladaj jak tylko czas ci pozwoli:tak::-)
taki jeszcze z coneco miałam bardzo dobre wózki i super nam sie sprawdziły http://www.ceneo.pl/1465418

Ostatnia edycja:
Clodi czekamy na relację poszpitalną, mam nadzieję, że wszystko dobrze. Gratulacje z okazji 3 miesięcy, Kasjan ma śliczny uśmiech :-)

Wiolka na jakiej podstawie lekarz stwierdził ząbkowanie? Zachowanie czy po dziąsłach?

Aurelka to i tak bardzo tanio te mieszkania macie. Wyrobić, to byście się chyba z kasą wyrobili, ale chyba mąż się boi iść tylko z Tobą i Maluchem, jednak dodatkowa pomoc babci jest cenna. Ja bym nie chciała mieszkać z rodzicami jednymi czy drugimi ale raz na parę godzin babcia to skarb ;-)

Ale tak jak 4madlen - nie cierpię jak wszystkie babcie, ciotki i inne rodziny wiedzą lepiej. Ależ mnie wkurzało jak byłyśmy u rodziny i wszyscy tylko "daj ją do wózka, uśpimy; nie trzymaj na brzuchu; załóż jeszcze to; jak to bez koca, a gdzie ma skarpety..." itp. itd. itp.;-) i tak w koło. Jakby nie patrzeć, przez 99% czasu jestem z Małą sama to chyba wiem, co lubi i co jej pomaga itd.
I jakoś wkurza mnie zachowanie mojego taty, bo z kolei to on nie może zdzierżyć, i tak jakby to on był zazdrosny :baffled: Jak Marysia się rozpłacze to sobie tłumaczy "bo dziadka nie było", jak się zaśmieje to "bo dziadka zobaczyła", jak zaczęłam jej "prychać" i to ją strasznie bawiło to oczywiście dziadek robi teraz tylko to :baffled: a już jak słyszę MOJA to zawsze dopowiadam w zależności od tego kto mówi "Twoja to siostrzenica/wnuczka", bo tak to jest moja, a jak podrośnie to będzie mówić że jest swoja własna :-p Pod tym względem bycie pierwszą wnuczką to zło ;-)

A tak w ogóle my po wizycie koleżanki, wiedziałam że będzie z córką, ale że z dwiema to mnie zaskoczyła :-D Jedna 1,5 roku ponad, druga starszy przedszkolak, przez godzinę miałam tajfun w domu :-p ale o dziwo, Marysia dzielnie zniosła wszystko, bałam się że się rozpłacze jak ją J. "bawiła", bo to brzmiało jak takie dziecięce straszenie, a akurat byłam w kuchni, biorąc pod uwagę to, że Marysia się rozbeczała jak tatuś kichnął :baffled: to spodziewałam się wrzasków, a zaczęła miauczeć dopiero na koniec wizyty bo spać już jej się chciało :sorry2:

reklama
Aurelka to w sumie nieduzo, troche Ci wspolczuje, bo widac twoj maz nie liczy sie z toba tylko z gory zalozyl ze nie dacie rady. Czasem warto jest sie usamodzielnic. Ja nie moglabym mieszkac z moimi rodzicami, bo te ich bezstresowe wychowywanie to sprawilo, ze moj chrzesniak a syn mojej siostry ma 6 lat, rzadzi w domu, jest leniwy co do jedzenia, bo babcia go karmi zeby bylo szybciej. Ciagle siedzi przy komputerze, bo gra w gierki...6 latek w gierki?? Masakra, z domu wychodzic nie lubi, bo stwierdzil, ze w domu mu najlepiej. Dobrze, ze chociaz do przedszkola chodzi. Niestety moja siostra zmuszona jest mieszkac z nimi i tak to jest. A z tesciowa tez dlugo nie wytrzymalabym, byla u nas dwa miesiace i juz mialam dosc ona zreszta tez :-D
Fakt, moze boi sie ze jak juz macierzynski ci sie skonczy to bedzie ciezko znalesc prace, ale z drugiej strony tanie mieszkanko moze przejsc wam kolo nosa:sorry2:

Dzis calusienki dzien padalo...bylam w sklepie po nowy podgrzewacz, maz kazal nalac mi plyn do spryskiwaczy, zaczelam sie smiac bo mowie, ze jak jeszcze wleje gdzie indziej, to dopiero bedzie, ale jak otworzylam maske to fakt kazdy glupi by nalal tam gdzie trzeba bo byly rysunki na kapselkach hehehee powiedzial mi ze jutro bede zmieniac kolo.
Jutro mamy szczepienie Mateuszka, oj bedzie placz pewnie.

Do góry