reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

witam mamuśki :-)

wiolka wiktoria tylko z rana ma nosek zapchany, a tak jest już zupełnie zdrowa :-)
basia nasza też głośno kupkę robi :-D
ania u nas na odparzenia pomogła maść bephanten ;-)
didor o matko co do za psychiczna baba :szok:- nie wiem co bym z taką zrobiła...:angry: a co do zostawiania dziecka z żłobku to szkoda, że musisz takie maleństwo zostawiać, ale wiem że czasem nie ma się wyjścia :tak:

my po szczepieniu, mała strasznie płakała, a mi się razem ze nią płakać zachciało :-( strasznie się patrzy na to jak twoje maleństwo tak cierpi... a za 6 tygodniu znowu :-(
zaopatrzyliśmy się w kropelki na gorączkę - mam nadzieję, że nie będzie potrzeby ich podawać

reklama
My na pierwsze szczepienie idziemy w piatek. Kurde chyba sama bede musiala to przezyc bo nie ma sensu ciagnac calej familii.
Cora spi, synek bawi sie w bujaczku, ale juz ma chyba dosc, bo kweka. Czas na spanko chyba.
Zupe mam zrobiona takze tylko zjem, chyba zaraz wezme sie za brzuszki :-D Poki jest czas.

Ja też polecam maść bepanthen. Jak był malutki po urodzeniu zrobiły mu się rejów brzydkie czerwone w fałdach na nóżkach. Nakłada się gruba warstwę i na drugi dzień nic nie było

A my po spacerku wózkowym, niby ciepło ale wiatr jednak jest i wcale nie za ciepły niestety :-( ale najważniejsze że Maria pospała 2 godzinki, jeszcze wyjdzie z tatą jak ja pójdę ścinać włosy, to pośpi popołudniu, może o 19 jeszcze nie padnie :-p tak sobie wybrała czas na kąpiel jak akurat 1 z 10 w telewizji jest, a ja lubię i ciągle przegapiam przez to:sorry2:

Witajcie

No i rozlozyla mnie choroba. Pol nocy mialam goraczke 39 st, do tego katar i kaszel. Byl lekarz i zaaplikowal mi zastrzyk w tylek po ktory poczulam sie duuuzo lepiej. Przepisal tez antybiotyk ale bezpieczny dla matek karmiacych wiec moge karmic bez problemu a troche sie o to obawialam.

Maja spala dzisiaj w nocy ze mna w lozku bo nie mialabym sily wstawac i zabierac ja na karmienia. Spala 12 godz!!! Jednak co dwie godziny ciumkala cyca wrrr.

Didor ale sie strachu najadlas, najwazniejsze ze szybko zareagowalas.
Szkoda takiego malusza w zlobku zostawiac ale jak mus to mus.

Fiolka mieszkam w Andaluzji na costa del sol.
Eni caluski dla Lenki z okazji 3 miesiecy, jak tam po szczepieniu?
Adagama trzymam kciuki aby nie bylo goraczki
Basia moja Maja tez rzadko robi kupke, gdzies tak co 3 dni i jak robi to slychac takie baczki ale duzo glosniejsze i dluzsze hehe
Ania789 ja chusteczek wogole nie uzywam, tylko ciepla woda i waciki i jak narazie pupa jak ta lala. Moze zrezygnuj wogole z chusteczek i bedzie po problemie.

Ania_789 - Ja też tak miałam. Też myślałam, że to chusteczki ale jednak nie. Polecam maść lub krem alantan - ja 2 razy posmarowałam i po sprawie. Ale smaruję jeszcze zapobiegawczo. :tak:

My długo na spacerze byliśmy, prawie cały dzień tam spędziliśmy. :-D

Namówiłam mojego M na mieszkanko. W czwartek idziemy oglądać.!Ale się cieszę. :-p

Aniu na taki katarek to nie wiem czy ma sens czyms psikac/smarowac ,moze tylko jej sciagaj gruszka ?
a na pupe polecam bepanthen ,dla mnie rewelacja pomaga od razu albo maczka kartoflana ,a co do chusteczek sprobuj innych ,byc moze ma uczulenie na te co uzywacie.moja nie moze jonhson uzywac bo zaraz dupcia odparzona .
i dziekuje za zyczenia tym,ktore mi skladaly na fb :)*

Mysmy jak wyszli kolo 12 to po 18 w domku dopiero wyladowalismy :-D.
Madlen79 najlepszego :-)
Tak sie wlasnie zastanawiam czy jej smarowac/psikac grucha jak odciagam to nic nie idzie... A jak chwile polezy na brzuchu to pod nosem wszystko :-D.
Nie sadze zeby zmiana chusteczek pomogla bo najpierw uzywalismhy tych z biedronki teraz mamy kindi cleanica czy jakos tak. Nie chce mi sie wstac zobaczyc bo siedze wygodnie a troche sie dzis nalazilismy :-p. Albo znow za kwasno jem...
Ide bo marud sie wlaczyl po kompieli :-)

Dzie dobry Ania Nastka u mnie moze nosic i złote i srebrne a Julita teraz ma srebrne kolczyki a za 3 tyg zmienie na zołte:-)ciekawe jak u ciebie bedzie miała mała:-) Adgama To dobrze ze tylko troszku katarek ma a nie załadowany nosek:tak: Cinamona zdrówka ci zycze:happy2: Didior teraz chyba taki czas ze wszystkie dzieciaczki zasmarkane:sorry2: Ja jutro do przychodni popołudniu z mała jade bo troszke pokasłuje niby dwa trzy razy w ciagu dnia ale miałam ja teraz szczepić i wole miec pewnosc ze oskrzela i pluca ma czyste:dry: A gdzie sie podziewa Bułkasia i Clodi ze o Bakusiowej nie wspomne,mam do was prosbe na fb wsadziłam kalendarzyk ze zdjęciem mojej córki tam są wszystkie dane do przekazania 1% podatku jeśli któraś z was sie jeszcze nie rozliczała i miałaby chęć Nastce oddać,jesli nie moze nam przekazać procentu to bardzo prosze o udostepnianie moze ktos bedzie chciał nam pomóc,z góry dziekuje;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cinamona po szczepieniu nawet nie tak źle, trochę popłakała przy samym szczepieniu ale później już ok i nie marudziła jak po ostatnich

Robiłyście po szczepieniach okłady z altacetu?

Lenka waży 6,4 kg, mój pońcuszek:-):-)

A i musimy iść do okulisty z oczkiem bo pani doktor powiedziała, że to już za długo Lence ropieje a przemywania nic nie dały:-(

Aurelka to fajnie że Ci się udało namówić m na mieszkanie, co sami to jednak sami

Do góry