reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

didor współczuję nocnego incydentu
vivienne czekamy na efekty wizyty u fryzjera :-)
eni całuski dla małej z okazji 3 miesięcy. my też jutro szczepienie - pierwszy raz i też się boję po pierwsze tego jak je zniesie, a po 2 tego jak będzie po szczepieniu :confused:
wiolka zdrówka dla nastki
aurelka z tego co mi wiadomo to jak się karmi mlekiem modyfikowanym to pediatra ustala dawkę witaminy K, właśnie ze względu na to, że jest ona w mm ;-)

reklama
Dzieci spia, maz gra, ja ogladam avatara :tak: i umieram z glodu hehehe
Robilam dzis brzuszki w poludnie tylko corcia mi przeszkadzala ciagle.
U nas nic nowego sie nie dzieje, dni wygladaja podobnie, codzienna monotonie wynagradzaja nam dzieciaki ich usmiechy i placze w stereo :-D czasami jak sie zgraja moje dzieciaczki to glowa peka, a Majcia to ma glosik...

Vivienne bardzo dobrze zniosła plakała chwile w momencie samego przeklucia i jak kolczyki w uszach już miała to nie plakała bałam sie że moze bedzie wieczorem plakać czy jak będę czapke jje zakladać to ją uraże albo sama to zrobi jak sie będzie w łózeczku kręcila,ale nie nie bolą jej uszka codziennie przemywam ocatniseptem dziś pierwszy raz kolczykami jej ruszałam bo kazała dopiero dzisiaj kosmetyczka i super nie płakała nic jak to robilam.A łyżeczką żaden bobas odrazu jeść nie umie Julita zanim coś zje to troche wypluwa ale to normalne bo sie uczą:tak: Aurelka a wy mieszkacie z rodzicami?My wynajmujemy jest cieżko ale nie chce mieszkac z rodzicami mamy spokój i to co zrobimy to to jest:-) Adgama dziekuje a jak sie ma mała ksieżniczka? Basia dzieciaczki to nam urozmaicaja życie nie ma co dla nich człowiek wszystko robi:-)

heja. oczy mnie coś bolą :confused:
Aurelka ja podaję wit. d i k ale ja tylko piersią karmię
Didor współczuje
Viev i jaki efekt?
Adgama trzymam za szczepienie
Basia ja wczoraj tak miałam co zaczynałam ćwiczyć to mała płacz , ja już rozgrzana 10min. treningu i musiałam przestać w końcu mała padła i mogłam od początku do końca przeprowadzić cw. ale prysznic już w biegu bo się obudziła :-p
Wiolka zdrowia dla Nastki
Eni trzymam za szczepienia

Ostatnia edycja:
Nathani ranny z ciebie ptaszek :-D
Ja zajrzalam, ale lece pospac jeszcze, dzieci flaszki dostaly, Maja zjadla i chyba kima bo cichutko jest a Mati zlosci sie bo ma czkawke i rozmawia z karuzelka :-)
Oho chyba kupka idzie...czy wasze dzieci tez tak glosno kupke robia? Moj maly robi kupke dosc rzadka taka konsystencja musztardy, ale spina sie glosno conajmniej jakby mial zatwardzenie. No przynajmniej wiem ze kupa bedzie.

Witam się z rana, kto jeszcze nie wstał niech wstaje, bo my to już od 6 urzędujemy, ta mała moja nieśpiąca królewna:-)

Basia_one ja też zawsze wiem kiedy idzie kupa, robi się cała bordowa i też ciśnie jakby miała zatwardzenie a kupka tak jak u Ciebie jak musztarda
szczepienie dopiero o 15 więc przygotowuje się psychicznie

reklama
Witam :-)
Didor witaj :-) Przeżycie faktycznie nieciekawe... Ale my kobiety to chyba tak właśnie mamy, chybą przez to, że te Dzieciaczki sie u nas rozwijają najpierw :-) Ja też się budze jak się Mała już wiercić zaczyna, także w nocy nawet zaspecjalnie nie zapłacze. Nad ranem gorzej, bo już zapłakać musi, bo mega zmęczenie mnie łapie i oczy się otworzyć nie chcą a ja słysze :-p

Powiedzcie mi. na katarek ale wodnisty co będzie najlepsze? Maść majerankowa pod nos? Jak leży na brzuszku to lecą jej gile, ale nie jakieś zielone tylko właśnie tak jakby woda. I najwięcej jej rano przeszkadza ten 'katar'. Nie gorączkuje, kaszlu żadnego nie ma. Więc do lekarza nie chce zabardzo iść, żeby nic stamtąd nie przyniosła poważniejszego.

I znów wlaczymy z odparzeniem... Ale u nas chyba przez chusteczki. Jak ją wycierałam mokrą tetrą to ładnie schodziło :-) Podgoiło się nieco (nawet bardziej niż nieco:-D) i wróciłam do chusteczek a teraz zn.ów cała pupa jak u pawiana.... Narazie znów odstawiłam chusteczki.

Wiolka fajnie, że Julita tak fajnie zniosła przekłucie :-) U mnie Laura miała troche ponad rok chyba nawet 1,5 roku. Przy pierwszym uchu nie płakała dopiero jak zostało przekłute, drugie szybko, szybko, czekoladke dostała i cisza :-D Fajnie, bo nosiła i złoto i srebro i może nosić :-) Bo ja np nie moge srebra. Złoto moge, ale za złotem nie bardzo przepadam. Ciekawe jak Lena, czy będzie mogla nosić :-) wiem, że np moja mama nie mogła żadnych kolczyków nosić, ani srebra, ani złota. Pamiętam, że tylko klipsy nosiła :-p
Właśnie mi Lena zasneła nosem w poduszce... Co jej głowe przewracam, żeby chociaż jedną dziurką oddychała swobodnie to ta dalej przestawia głowe w poduszke....

Do góry