reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczęta,
Cinamona dzięki za zaproszenie :-p niestety nie dla nas takie podróże, póki co.

My byłyśmy już na słonku z chustą, Mała nie spała, słoneczko ją raziło, ale dzielnie przetrwała wszelkie wejścia do sklepów, za to na koniec usnęła i śpi do teraz. Ale wyjdziemy jeszcze na spacer wózkowy później, żeby się rozruszała i popołudniu pospała, bo w domu kiepsko sypia ostatnio a przed 19 już pada :dry:

Zapisałam się na jutro do fryzjera... już się boję, bo jakoś nigdy nic mi nie potrafili sensownego zrobić z tymi moimi kłakami. Ale muszę skrócić i obawiam się, że sporo, małż zadowolony nie będzie, ja też nie do końca, ale w imię "urody"...

reklama
didor o matko! ale miałas przezycie... ja daję espumisan i w sumie nie sądziłam ze to może być od tego ale rzeczywiście Antoś ulewa częściej. Właściwie to odbija takim serem nieprzyjemnym...

udało nam się odbyc spacer dziś bez płaczu. Nie wsadzałąm welnianego śpiwora do wózka i może dlatego sie Antkowi podobało? :)

Jabłuszka już wprowadzone do naszej diety na dobre... dziś zjedliśmy kilka łyżeczek marchewki i zastanawiam sie czy można już mu dawać chrupki kukurydziane takie "flipsy" bo niby kleik kukurydziany tez jest od 4 miesiaca a chrupki?

Madlen ale szalejecie z tą Antosiową dietą :-)
Mówiłaś Antkowi, że Marysia go zaprasza na spacer wiosenny? Może dlatego już mu lepiej w wózeczku ;-)
Właśnie wróciłyśmy z drugiego spaceru, tym razem wózkowy. Zapisałam małą na szczepienie przy okazji. Usnęła o 15, jeszcze śpi w wózeczku :-)

Witam,
Adgama i Aisha89 dołączam się do was, niestety, też czasu zawsze brak, albo nie ma z kim małej zostawić a ja muszę 30 km do mojej gin dojechać i przyjmuje tylko w poniedziałki, no chyba że prywatnie.

Byłyśmy dzisiaj na bioderkach drugi raz, wszystko ok, jutro szczepienie, druga tura, już się boję, ostatnio po szczepieniu miałyśmy strasznie ciężki dzień, ciekawe ile waży bo to już niezła kluska, a taka była drobniutka jak się urodziła i na początku zamiast przybierać to spadała z wagi, ale jak ruszyła z kopyta......, jutro się dowiem, spacer dzisiaj zaliczony i to chyba 1,5 godzinny, taka piękna pogoda, że nie umiałyśmy do domu skręcić. A muszę się pochwalić, mamy 3 miesiące:-)

Fiolka u nas jeszcze się zabardzo nie poprawiło, ta moja Lenka to taka płaczka, że szok

didor to okropne co przeżyłaś, moja też bardzo ulewa ale jeszcze nic takiego, odpukać i na szczęście się nie wydarzyło

Cinamona gratuluje przeprowadzki, pewnie już nie możesz się doczekać, a my planujemy remont.... duuuuuuży remont ale to się jeszcze zobaczy

A odnośnie espumisanu to ja podawalam ale nie zauważyłam żeby mały więcej ulewał. Teraz podaje odpowiednik BOBOTIC który ma troszeczkę większą dawke symetykonu i wydaje mi się że lepiej działa na moje dziecko. Mniej się pręży niż przy espumisanie i łątwiej mu się załatwić :tak:

Dzień dobry Julita od piatku ma uszy przekłute i slicznie sie goja nie ropieja:-)za 3 tyg zakladamy kolczyki które od chrzestnego dostała:tak:Nastka ma taki mega katar ze zostawilam ja dzis w domu i lekarza wezwałam bo troche przy tym pokasłuje ale był lekarz i płuca ma czysciutkie tylko przeziebienie ale do końca tyg juz ja w domu zostawie.Takze czasu na nude nie mam:confused:Julita je jabłuszko mozna powiedziec ze lubi dzis pierwszy raz zjadła troszku zupki ugotowałam jej dzis znowu smakowało jej strasznie i póki co (odpukać) nic jej nie dolega:happy2: Didor-pamietam cie współczuje ci przezycia najwazniejsze ze instynktmacierzynski zadziałał i pomogłas maluszkowi,buziak dla niego;-)
:tak: Madlen fajnie ze Antos tak wcina ja Julicie tez wprowadzam nowosci a chrupki ja starszej podawałam od 6m-cy a od kiedy mozna to nawet nie wiem:dry: Cinamona domciu gratuluje:-)

Wiolka a jak mała zniosła samo przekłucie?

Próbowałam podać Marysi kaszkę, ale coś jej nie podeszło :-p odpychała mi rękę z łyżeczką a jak udało mi się podać o nic nie połykała, także jeszcze się nie spieszymy :tak:

Witajcie.
Ja chrupki corce podawalam dopiero ok 8mca. A flipsy zjadla pierwszy raz jakies 2 tygodnie temu.
Pierwsze chrupki z Hipp sa po 7 mcu, a czy mozna podawac wczesniej to nie wiem.
My dzis bylismy w miescie zalatwiac sprawy i nic nie zalatwilam, jestem tak wsciekla, bo wszystko opuzni nam sie o kilka miesiecy.
Synek placze, wroce pozniej.

reklama
didior - Twojemu dzieciaczkowi ulewa się co jakiś czas czy po każdym jedzeniu?

Ja znów zaczęłam podawać witaminę K+D. Chociaż się zastanawiam, czy muszę podawać skoro w Nanie 1 jest wit. K i d?

Mnie dziś brzuch boli na @ jak nie wiem, nawet małej nie mogę nosić. :baffled:

Jutro mam zamiar rozejrzeć się za mieszkankiem 1 pokojowym, chociaż M i tak powiedział, że nie pójdziemy na swoje bo nas nie stać..

Do góry