reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej mamuśki :-)

cinamona fajnie, że udało się wam znaleźć odpowiedni dom :-)
clodi ja u małej na kaszelek miałam syrop hederasal i nam pomógł :tak:
ania co do leżenia to mojej też już nie odpowiada ciągłe leżenie - najlepiej jej jak jest właśnie w pionie i się z nią spaceruje
fiolka super, że mały już coraz lepiej sypia ;-)

"widzę", że nie tylko mój małż uwielbia grać jak nie na konsoli to na kompie, ale jak go o coś poproszę to to zrobi, tyle że czasem mógłby sam pomyśleć i np pow. "usiądź sobie, teraz ja z mała pochodzę do odbicia" :dry:

jestem ciekawa jak we wtorek mała zniesie szczepienie, bo ostatnio jakaś płaczka się z niej zrobiła :-(
a te refundowane szczepionki to są 3 wkłucia, czy 2 wkłucia i jedno w płynie?

reklama
A ja zdycham, masakra coś mnie rozbiera a we wtorek z małym do szpitala mam nadzieje że mi przejdzie i będe mogła z nim zostać na noc ehhhhh...........

Pochwaliłam małego, dziś prawie ciągle wyje, wszystko na nie :no: pospał ledwo 2 razy po pół godziny od 8 potem już wyszliśmy na spacer bo mieliśmy dość choć zimno pospał godzinę. Mieliśmy nadzieję że w gondoli w domu pośpi coś ale niestety.
Już takiego nerwa mam :baffled:

Tylko u mnie ten plus że D. mi pomaga i to bardzo.
Z pracy jak przychodzi bierze małego a mnie wygania odpoczywać, w weekendy praktycznie go tylko karmię a i w nocy wstaje nawet jak ma na rano.

Witajcie

Ale sie ciesze. Wynajelismy nowy dom. Bedziemy sie przeprowadzac jeszcze w tym miesiacu. Najprawdopodobniej 25go. Wykorzystam ze rodzice jeszcze tydzien beda i zaczne pomalu pakowac nasze graty. A w przeprowadzce pomoga rodzice eNka bo akurat przyjada na tydzien.
Moj eNek wyjechal dzisiaj sluzbowo na tydzien i nawet sie ciesze bo ostatnio cos nie mozemy sie dogadac. Mi nie pasuje ze on nic sobi,e nie robi z moich uwag co do malej i nie tylko. On mowi ze tylko sie go czepiam i marudze. Wiec chyba taki tygodniowy odpoczynek od siebie dobrze nam zrobi

Ania789 moja Maja tez czasem lubi sobie postac albo mam ja na rekach i jak ja stoje to jest ok a jak siade to marudzi. Nie wiem jak ona to wyczuwa.

Aurelka zrelaksuj sie :-) pros czesciej M. to bedzie wiedzial, ze jest Tobie potrzebny a najlepiej jak go zostawisz z Mala na pare godzin. Ty odpoczniesz a M. sie dowie, ze wcale to nie takie proste :-)
A i najlepiej jakbys z tesciami sie dogadala, zeby czasem sie mama swoja 'nie wysluzyl' :-p
Cinamona gratuluje znalezienia domu :-) hmmm chyba w miare szybko Wam poszlo :-p
Daj eNkowi tez troche podecydowac :-p wtedy bedzie czul sie wazny :-) i bedzie pozniej liczyl sie z twoim zdaniem tez :-) My co do dzieci to staramy sie razem decydowac :-)
A gdzie sie podziala Bulkaasia i lili ?

Cinamona super że macie nowy domek. To kiedy zapraszasz na parapetówę? :-p

Nigdy więcej nie idę na 18 do kościoła, dziś u nas mocno wiało i nie chcieliśmy małej ciągać, P. poszedł na rano, ja szłam na 18 i to był błąd. Miałam nadzieję że mała do 19 dosiedzi do kąpieli, wróciłam, a ona śpi :baffled: Okazało się że się rozwrzeszczała na pół godziny, P. nie wiedział jak ją uspokoić i o co w ogóle chodzi. Musiała być tak biedna zmęczona, że padła... bo usnęła już na noc, nawet zmiana pieluchy jej nie obudziła. Ale trochę mnie małżon wkurzył, się biedulka u niego spłakała. Cóż, przynajmniej więcej nie usłyszę, że mogłabym znaleźć jakąś robotę jak on będzie mógł siedzieć z Marysią :-D

A w ogóle to śmiać mi się z niego teraz chce, bo pisałam Wam wczoraj, że chciał, żebym ją przestawiła, a ona mimo że bez kąpieli to padła o swojej godzinie. Mówię mu, że mógł skorzystać z okazji i ją przestawić, to by była kąpiel dopiero teraz, to "teraz już wie, że tak się nie da".

Ostatnia edycja:
Wow mamuśki, ale produkujecie. Nie było mnie wczoraj, bo rano msza 30-dniowa za moją mamę, a potem robiliśmy tą zaległą imprezkę po chrzcinach.
Cinamona gratuluję nowego domku, niech się wam dobrze mieszka

Moja mysza też już ma dość leżenia, aczkolwiek czasami długo poleży i pogada do karuzelki. Wczoraj do wszystkich się chichrała, towarzyska dziewczyna. Na spacery lubi chodzić, jak jej ostatnio czapkę zakładamy to banan na całego na buzi. Gorzej przy zapinaniu kombinezonu, wtedy to już syrena. Na M. narzekać nie mogę, bo się garnie do małej, mocno zakochany tatuś. Czy do odbicia, czy ponosić, czy uratować z łóżeczka jak płacze, to zawsze pierwszy.
Acha - ten puder w kremie rewelacja! Po paru smarowaniach po odparzeniu prawie śladu nie ma. Pupcia się ładnie goi, ale jutro idziemy do kontroli, niestety na karczku i pod paszkami tak ładnie to nie schodzi, a na to ma jakąś specjalną maść

Dziewczyny, dziewczyny!

Co na ciemieniuchę polecacie? Zaczyna nam se robić, więc jutro lecę do apteki i zabieram się za to.

I napiszcie jak to się stosuje. Przed kąpaniem, czy po.?

Do mycia główki używam szampon i żel w jednym. :tak:

Aurelka najtaniej to oliwką, nasączyć np. gazik i 15 minut przed kąpielą założyć na główkę, spłukać, wyczesać. Ale u nas po oliwce był brzydki zapach na główce, zainwestowałam w Olejuszkę (25 zł :szok:), już ciemieniuchy nie ma, ale trochę to jednak trwało. A w Rosmanie np. można kupić za 16 zł krem na ciemieniuchę z AA, też któraś polecała. Olejuszkę piszą że 24 h przed kąpielą, ja smarowałam rano, a kąpiel wieczorem. Również wymyć i wyczesać. Można myć główkę gazą albo tetrą, lepiej się wymyje niż samymi palcami.

reklama
Viv parapetowa chyba po wielkanocy. Jak masz ochote wpasc to zapraszam

Moja pszczola zawsze zasypia pozno ok 23, pasowalo mi to bo ja szlam spac razem z nia i dzieki temu udaje nam sie spac do ok 9 oczywiscie z nocymi karmieniemi na spiocha. Ale dzisiaj polozylam ja wczesniej zeby sprawdzic czy sie wogle da i zastanawiam sie o ktorej mi sie obudzi.

Chyba jakies chorubsko mnie bierze. Troche bola mnie miesnie, cos chyba zaczyna sie z gardlem dziac no i katar tez sie przyplatal. Oby nic brzydkiego sie nie rozwinelo.

Do góry