reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

dziewczyny ja pracuje w domu opieki i niedawno jeden z podopiecznych obchodził 94 urodziny a jak ktoś go pytał ile ma lat to mówił ze znów 21. Idąc tym tokiem możemy śmiało mówić ze my tu 18-stki

reklama
tak jesteśmy młode:-)
lenka głowa do góry dobrze że oboje z mężem możecie na siebie liczyć
włosy mam gęste nie wypadają :laugh2:póki co. muli mnie :confused2:

Hej:)
Ja dziś dzionek spędzilam w pracy (własny sklep) także do tej pory nie moge sie pozbierać, kręgosłup mi łupie, zaraz ide wygrzać gnaty w wannie..
No własnie - czy wam też ciągle tak gorąco??? ja mam ochotę skóre z siebie ściagnąć szczególnie w nocy!!! duszno mi i gotuję się mimo odkrycia i otwartego okna:no: rozumiałabym tkie odczucia ale na finiszu ciąży a nie nie starcie:eek:

Anka straszne to co przezyłaś!!!:-( aż mną wzdrygnęło...:(
A lekarze pewnie wine zwalili na jakąś dysfunkcję dziecka...?!

Mi też teraz wlosy bardzo wypadają ale dzieje się tak też na wiosnę, po zimie organizm osłabiony ...ale poczekajmy poczekajmy az rozhulaja sie na dobre ciążowe hormonki to nam gumki na włosach tylko pękać bedą:-D

nathani zdrówka!!!!! przerąbane z tą anginą teraz:no:

Mi z chińskiego wychodzi dziewuszka:-p ...a poprzednie się zgadzają:tak:

Hej Hej :-) My też dziś ruskie pierogi mieliśmy na obiadek i z kapustą - pyszności :-D Zaliczyliśmy spacerek na wieczór bo wreszcie można funkcjonować i teraz pora na neta :tak: Dziewczyny mające już dzieciaczki czy wasze dzieci ucząc się chodzić długo zbierały się na odwagę do samodzielnych kroków? Miki jak go postawię i stanę przed nim to idzie pewnie, z kucków też sam wstanie i pójdzie ale muszę go zachęcić bo inaczej to on ręki nie puści.
Anka bardzo mi przykro. Jak czytam takie historię to Bogu dziękuję za Prokocim i wspaniałych lekarzy. Mikołaj podczas pobytu na oddziale też gronkowca złapał ale zbili to dziadajstwo na szczęscie. Przykre jest też to, że nie każdy lekarz jest lekarzem. Tulę Cię mocno i modlę się za twojego Aniołka i nienarodzone jeszcze maleństwo :tak:
Nathani to cię angina złapała? Współczuję. Kuruj się kochana, kuruj :tak:
Madlen79 trzymam kciuki za wizytkę. Na pewno wrócisz cała w skowronkach :tak:
Lenka21 ważne że masz męża i jego wsparcie. Reszta się ułoży :tak:
Co do włosów to mi leciały strasznie. Teraz troszkę mniej ale za to mam dłużej "świeże" :-D
Odnośnie kalendarzy to w poprzedniej wychodziła dziewczynka a mam synka a teraz wychodzi chłopiec więc zobaczymy :-) Ostatnie przytulańce mieliśmy na 2-3 dni przed owu więc teoretycznie na dziewczynkę a co będzie to się okaże, byle zdrowe i do termonu :-)

Ostatnia edycja:
Lolcia u mnie to ciezko porownywac bo mayka zaczela chodzic jak miala 10 miesiecy, ale to zalezy od dziecka, kazde ma inne tempo I koncentruje sie na innych sprawach, jedne czybciej chodza inne duzo gadaja inne robia zupelnie co innego:)

Sarka moja Zuzia miała wszystko dobrze rozwinięte, więc na nią tego nie zwalili. Zwalili to na mnie, bo w polskim jest tak, że jak dziecko umrze do 48 godzin to się przyjmuje, że zakażenie było od matki. Zabrakło nam 4 godzin, więc nic nie możemy zrobić. Ale wszyscy lekarze spoza szpitala mówią, że niemożliwe żeby się zaraziła gronkowcem ode mnie, skoro go wtedy nie miałam, wody płodowe były czyste, a na dodatek w miejscu gdzie pobierali krew na fenyle...cośtam zaczęła się infekcja robić. Więc to tam najprawdopodobniej wdarł się gronkowiec, a lekarze powiedzieli tylko - zwykła infekcja, parę dni antybiotyku i będzie dobrze. Po dwóch godzinach Zuzia zmarła :-(

Lolcia mieliście duuużo szczęścia. Dziękuję za modlitwę, pozdrawiam

Anka mój młody urodził się w 24 tyg. To że żyje jest cudem, to że rozwija się tak a nie inaczej drugim. Moja wdzięczność do lekarzy z Krakowa jest ogromna i zawsze będę to potwarzać. Wszyscy lekarze mający kontakt z małymi dziećmi powinni być tacy jak z "mojego" oddziału. Przeszłaś dużo - nawet bardzo i nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak to jest być w takiej sytuacji. Ale wiem jedno - jesteś wspaniałą kobietą, masz córeczkę, która patrzy z góry na swoje jeszcze nienarodzone rodzeństwo i tym razem będzie dobrze. Nie wierze, że Bóg jeszcze raz Cię tak doświadczy bo to za dużo jak na jedną osobę. Myśl pozytywnie a zobaczysz, że na Święta Bożego Narodzenia maluszek będzie w wami w domku :tak:
Joanna dzięki. Wcześnie zaczęła ta twoja pannica chodzić. Mój się nie może zebrać na odwagę a jak nie to leniwiec straszny z niego jest :-D

Jak tak czytam to mi sie serce kraje co musialyscie dziewczyny przejść. U mnie jednym z powodów odwoływania ciazy a właściwie to ze przez długi czas w ogóle nie chciałam, był mój cciężki poród, i właśnie tego typu zdarzenia a były trzy w bardzo krótkim czasie. Moja koleżanka 3 tygodnie po term miała poród i dziecko ma uszkodzony mózg była niedotleniona niedługo skończy 3 latka nie chodzi niewiele rozumie. Kolejne dwie straciły dzieci tuż po narodzinach, jedna bo trzymali ja 36 godzin bez wód plodowych, a druga nie monitorowali i okazało sie ze mała była podtruta. I ja sie boje okropnie.

Ostatnia edycja:
Marcikuk kurcze współczuję takich mdłości :no:

bulkaasia i dobrze że jesz tak często bo to zdrowo :)

Mi ze wszystkich kalendarzy wychodzi dziewczynka :-D

Sarka mi tez gorąco raczej ale bez przesady :)

Anka bardzo przykre to co piszesz :-(

Okropne historie .
Ale chyba odkąd ujrzałam dwie kreski stres o maleństwo
będzie mi już ciągle towarzyszył, taka natura.
Do tego to moje pierwsze a widzę że reszta do doświadczone mamuśki :)
Wiek mój (21 lat :-) ) tez nie pomaga bo pewnie będą patrzeć na mnie niepoważnie :/

My wróciliśmy z działeczki chłopaka siorki .
Pucha jedzonko i leżeczek to jest to.
Zaraz idę odpoczywać bo lekko mnie brzuch pobolewa.

reklama
To straszne stracic dzidziusia, nie wiem co ja bym czuła przechodzac takie pieklo :( W IE jest strasznie beznadziejna opieka kobiet w ciazy, ja przez cala ciaze w szpitalu gdzie chodzilam na wizyty mialam tylko jedno badanie ginekologiczne!! oczywiscie chodzilam sobie prywatnie no bo wiadomo trzeba sie monitorowac, ale za to zadowolona jestem z opieki przy porodzie i po porodzie. fakt przenosilam ciaze 8 dni i mialam zielone wody, bo tu sprawdzaja ilosc wod a nie jakosc...ale na szczescie z Majeczka wszystko ok, rozwija sie prawidlowo, rosnie, refluks ja jeszcze meczy ale wszystko przejdzie.

Do góry