reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Dziewczyny mam pytanie - czy jak wasze dzieci się zsikają to czujecie jakiś zapach? Bo ja nie wiem czy to charakterystyczny zapach mokrego pampka, czy coś się nam z moczem dzieje. Jest przeźroczysty, tak jak ma być, ale nie wiem czy tego zapachu wcześniej nie było, czy teraz jestem bardziej wyczulona na to :confused:
mój jak miał zakażenie ukł. moczowego miał bardzo charakterystyczny zapach moczu, taki strasznie dziwny słodkawy . teraz też pampers długo nie zmieniany śmierdzi siuśkami

reklama
Czesc,
Ankka02 no wlasnie u nas pampek dluzej nie zmieniany smierdzi siuskami,a do tego jeszcze ja uzywam pampkow 2 z new baby i one dodatkowo maja smierdzacy zapach.
Adgama z tego co mi mowila siostra meza, to przy kaszlu i katarku nie powinno sie na noc inhalowac, najlepiej tak do 15 a potem juz nie, no chyba ze masz zalecenie od lekarza i dajesz np antybiotyk w inhalacjach. Ona doswiadczona, bo jej corki czesto problemy z drogami oddechowymi i inhalacje na porzadku dziennym u nich byly.
bulkaasia mam nadzieje, ze wszystko u was bedzie dobrze, az dziwne ze nikt z lekarzy wczesniej tego nie zauwazyl...ale w uk takie same konowaly jak i u nas w irlandii...
Aurelka szybkiego powrotu do zdrowia.
Clodi to silnego masz syneczka jak juz chce siadac :tak:

Ja dzis mialam moja "zmiane" z syneczkiem, dal mamusi pospac, zjadl 21:20 spal do 23 w swoim lozeczku, ale potem mialam wrazenie ze ma problemy z oddychaniem, bo go tak dziwnie zatykalo, wiec wzielam go do siebie i spal do 2:45:szok: potem zjadl i spal jeszcze do 4:50 i znow domagal sie jedzonka. potem juz znow cos mu dolegalo, bo chrzakal, wiercil sie straszliwie, myslalam ze ma zatkany nosek i napsikalam mu wody morskiej i troszke odciagalam gruszka, ale w sumie nic nie szlo. dziwne bo jak je to oddycha normalnie. takze pomeczylismy sie do 7:30 kolejne jedzonko i juz wstalam.

Za to corka mi dzis nawalila kupke strasznie smierdzaca i troche w niej sluzu bylo, masakra od samego rana dwie kupy az chalupy wywietrzyc nie mozna:baffled:

Ostatnia edycja:
Bry.
bulkaasia może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, bo też mi się wydaje, że powinni to wcześniej zauważyć?
Fiolka ja nie szczepię w ogóle, na nic.
clodi twój siada, a mój staje sztywno na nogach jak się go podnosi i nie daje sobie zginać :baffled: On w ogóle uwielbia być w pionie, jest strasznie ciekawy świata :sorry2:
ankka z tym moczem to dla mnie też zagwozdka jest, bo czasem czuć faktycznie, jak się zsika, a czasami w ogóle nic. Więc nie wiem, czy np przyprawy jakieś mogą mieć na to jakiś wpływ? Bo ja jem wszystko... :confused:
Aurelka to cię wzięło :no: Zdrowiej szybciutko :sorry2:

Ja mam inny dylemat. Otóż wg mojej gin mialam już @ w styczniu. Byłam u niej 16.01 a 14 miałam tak jakby 1 dzień, tylko taki byle jaki. No i skoro tak, to teraz już powinnam mieć. A tu nic. Od jakiegoś tygodnia codziennie momentami mnie łapie ból, taki jak @ i puszcza, a samego krwawienia zero. A przed ciążą to miałam jak w szwajcarskim zegarku równo co 32 dni. I normalnie teraz nie wiem, co mam o tym myśleć, stresuję się tym :eek:

Fiolka_130 jesli jeszcze twoje malenstwo placze to moze ma zespol napiecia miesniowege tak potocznie zwane usuniecie sie dziecka czyli jednej strony ciala. moj synek to mial tez wyl jak opetany niewiedzialam co sie dzieje nic mu nie pasowalo az wkoncu wybralam sie do neurologa i wlasnie sie to okazalo chodzimy na rehabilitacje metoda NDT-BOBATH sprobuj moze w tym ykwi przyczyna, moj maly po trzech zabiegach sie uspokojil placze tylko jak ma kolki lub glodny lub kupa w pieluszce:) czyli standard. nawet zaczol w nocy ladnie spac po 4 godziny, a wczesniej godzina to byla max i placz.

Dzięki za odpowiedzi co do moczu. Sęk w tym, że my zmieniamy pampki tak co 1-2 godziny. Więc lecę za godzinę do lekarza, może coś nie tak jest :-(

basia dziękuję za radę a propos inhalowania :-) póki co inhalujemy tylko solą (i oby nic więcej nie było trzeba) ;-)

edit:
4madlen co się stało? głosik oczywiście oddany :tak:

Ostatnia edycja:
adgama dzięki, a problemy finansowe, które powodują podłe nastroje u mnie i m dodatkowo zmęczenie fizyczne przez nieprzespane noce, rozdrażnienie i tak w kółko.

Antoś mój ma krostki jakieś na buźce, najpierw myślałam że to od tego ślinienia i może od cyca bo to tak wokół ust gdzie właśnie cyc przy karmieniu dotyka... ale dziś zobaczyłam tez na czółku. Boję się że to skaza bo zaczęłam jeść nabiał i to dodatkowo mnie strofuje. Niby bledną po emoliencie ale nie znikają... skórka nie jest jakoś przesuszona wiadomo ze w miejscu krostek jest szorstka no bo te krostki są wypukłe ale poza tym nic sie nie dzieje. Obstawiam że to mogą być tez potówki bo w sumie dziś sie czołem do cyca przytuliła labo moze wrażliwość na mój żel do mycia?! no nie wiem...

elak mam nadzieje że jeszcze chodzić nie będzie ;-), chociaż ja w 8 miesiącu już chodziłam
ankka jeśli nie zmieniałaś pieluszek na inny model ostatnio i wcześniej nie czułaś tego zapachu to lepiej skonsultuj to z lekarzem, ja teraz zmieniłam pampki na sleep and play i one mają taki smieszny zapach same od siebie
Basia no to nie zazdroszcze zapachów, mój jak narobi w pieluche to aż nos musze zatkać bo mnie naciąga tak śmierdzi, nie wiem czy to normalne :confused:
betiks mój syncio też lubi oglądać wszystko i w pozycji pionowej, najbardziej uwielbia lampy i komputer, jak robie coś na kompie to potrafi godzine bez ruchu siedzieć i obserwować zmieniające sie obrazy

reklama
Hejka,
Clodi mojego malego kupka tez nie jest bezwonna, my to tak kojarzymy ten zapach z kasza manna :baffled:
Kurde maly sie obudzil, napisze troche pozniej...

Ostatnia edycja:
Do góry