reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

No to skończyło nam się Bebiko. Podałam dzisiaj NAN - po połowie butelki miała odruch wymiotny i jak zaczęła nagle wymiotować to jaa. :szok:

Dzwoniłam do położnej, powiedziała, że jak to się dziś powtórzy to mamy wrócić do bebiko, ale podałam jej potem znów i już było dobrze. :tak: Więc zostajemy przy Nan'ie. Wczoraj kupki nie było, a dzisiaj jak walnęła to aż biedny pampers nie wytrzymał. :rofl2: I wszystko poszło bokami. :rofl2:

reklama
No to wracam.
dzis troche cwiczylam i skakalam na skakance, ale bede miala zakwasy :confused:
Aurelka a czemu zmienilas z Bebiko na NAN? Cos nie tak z dzidzia? Zazwyczaj tak jest na poczatku ze dziecko moze zwrocic bo to jednak nowe mleko, ja pamietam, ze jak corce zmienialam ze zwyklego na hipoalergiczne bo podejrzewalismy skaze to tez pierwsza porcje zwrocila.Musi sie przyzwyczaic.
Lece do banku poki starsza spi, bede pozniej.

Hejka
My po lekarzu. Leczenie tego wszystkiego to proces długotrwały, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Mam wszystkie te zagięcia smarować Linodermem, tym którym od dwóch dni smaruję pupcię. Na noc smarować pupkę obficie i dodatkowo sypać mączką... Zdziwiło mnie to, bo wydaje mi się, że się z tego grudki porobią. Gdyby nie było żadnej poprawy to za tydzień się jej pokazać, a ona się skonsultuje z dermatologiem. Stwierdziła, że mała ma bardzo głębokie fałdki, dlatego się tak odparza. Na zmianę kąpać raz w Oilatum, raz w nadmanganianie potasu. Mocz dobrze by było zbadać, ale żeby na razie jej nie przyklejać tego woreczka na to odparzenie. Ostatnio nam ciągle leje do wanny (raz nawet M. posikała jak ją do wanienki przenosił), to może jakoś z tym pokombinujemy

hej dziewczyny, staram sie was nadrobic i tylko 6 stron mi brakuje, potem postaram sie jak najwiecej poodpisywac:* teraz znowu maly sie budzi ale szybko chce cos zapytac.. do tych mam ktore maja dwu i trzymiesieczne bobasy juz.. jak wasze dzieci leza na brzuzku i podnosza glowke to podnosza sama glowke lekko tylko wypierajac sie na raczkach i tak sie wyginaja lekko czy konkretnie maja lokcie oparta prostopadle na podlozu i sie tak na rewkach podnosza?

Anka moja sika mi często przy przewijaniu, może zdejmij jej pieluszkę i chwilę poczekaj i narobi? Będzie chyba łatwiej niż w wanience.
Faktycznie dziwnie że krem i mąka... :confused: ale macie powiedziane że skaza, czy coś?
U nas sprawdziła się maść robiona na bazie cholesterolu + wit. A + E, Marysiowe fałdki też niezłe, także bywają czerwone

No to wracam.
dzis troche cwiczylam i skakalam na skakance, ale bede miala zakwasy :confused:
Aurelka a czemu zmienilas z Bebiko na NAN? Cos nie tak z dzidzia? Zazwyczaj tak jest na poczatku ze dziecko moze zwrocic bo to jednak nowe mleko, ja pamietam, ze jak corce zmienialam ze zwyklego na hipoalergiczne bo podejrzewalismy skaze to tez pierwsza porcje zwrocila.Musi sie przyzwyczaic.
Lece do banku poki starsza spi, bede pozniej.

Ciocia mojego M, położna - powiedziała, żebyśmy przeszli na Nan, bo dzieci te mleko dobrze znoszą. Nasza ma bóle brzuszka dość często i podejrzewamy, że to przez mleko.

hejka. po bioderkach mamy zalecenie podwójna tetrowa miedzy nogi, kontrola za 5 tyg. za ilość godzin kiedy Lena leży na brzuchu dostałam 3 na szynach gdyż 16 h to min;-( no cóż. pomijam porażkę w pomieszczeniu przed badaniem tłum dzieci plus rodzice nie było czym dychać. porażka, samo badanie tez trwało minute eh......
4madlen następnym razem się uda. poprawy humorku życzę ;-) nie martw sie skaza obserwuj jak nie minie wprowadź diete
fiolka nie szczepimy na meni i rota nie ma kasy , pneumo później zaszczepimy
aurelka zdrowia
basia dzielnas

Ankka02 no nasz tez sobie odparzyl w pachwinach, ja smarowalam go tam wazelina i wietrzylam troche przy kazdej zmianie pieluszki i poki co mam spokoj. skorka sie zagoila.
Aurelka moj chrzesniak tez na NANie chowany, moja siostra zachalala to mleko, no ale u nas przy corce skaza wiec odpadalo, a przy synku jestesmy na zwyklym mm, ale kupilam Aptamil, ogolnodostepne w Irlandii, z racji tego, ze gdyby mialo mi sie skonczyc w srodku nocy, jade do calodobowego tesco i moge kupic, a polskich sklepow calodobowych u nas nie ma.
nathani a tam dzielna, za wiele nie zrobilam bo spuchlam, co to jest 40 brzuszkow....i 5 min na skakance, ale z kazdym dniem bedzie lepiej, do wakacji mam zamiar zrzucic balast :-) oby sie udalo.

Witam Kobietki i bardzo dziekuje za slowa otuchy:tak: Dorianek po szczepieniu dobrze przespal nocke, nie marudzil. Martwi mnie to, ze robi kupke tylko raz co 2-3 dni,ehh... Co do tego rozszczepienia to niestety lekarze w uk to konowaly!:wściekła/y: Kazdy jest od czegos innego i niestety nikt wczesniej nie sprawdzal podniebienia. Polozna srodowiskowa zauwazyla sprawe z jezykiem ale reszty juz nie widziala. Wczoraj lekarka poprosila o konsultacje polskiego lekarza i on potwierdzil jej diagnoze. |Teraz czekam na list ze szpitala z data wizyty ze specjalista. Dori bedzie mial prawdopodobnie jedna tylko operacje w wieku 12 m-cy a do tego czasu nie wiem co bedzie:-(
Czekam aby ten rok sie skonczyl bo nie ma dnia aby cos nie wyskoczylo. Jedna choroba mija i zaraz cos nowego wskakuje, ehhh...:no:
Przepraszam, ze tak tylko o sobie ale jestem w mega dole i nie umiem sie juz cieszyc...

reklama
Moja córka znalazła sobie nowy uspokajacz... jak się rozwrzezsczy to cyca nie chce, smoka też nie, tylko butelkę... ale najlepsze jest to, że pusta wystarcza :baffled: dam jej i od razu cisza :sorry2: czasem ja wypchnie i szuka cyca ale tak to ciumka taką pustą ale na smoka za cholerę nie wymieni :baffled: nie wem o co jej chodzi...:confused:

Do góry