reklama
Melduje sie juz z domu.
Zimno w domciu jak cholercia ale nie ma to jak na swoich smieciach. Walizki juz rozpakowane, wszystko pochowane, jedna pralka juz puszczona i nawet pranie powieszone. Niestety u nas pada wiec w domu wywiesilam a nie mam ogrzewania wiec pewnie bedzie schlo ze 2 dni.
Bulkaasia tule mocno.
Jutro idziemy pierwszy raz na szczepienie. Juz sie boje, dobrze ze mala nie wie co ja czeka. Patrze na rozpiske i widze ze bada ja szczepic przeciw 7 chorubskom i sie zastanawiam czy ubezpieczenie spoleczne pokrywa tutaj szczepionki skojarzone czy normalne. Bo jesli nie skojarzone to beda ja 7 razy kluc!!!???
Zimno w domciu jak cholercia ale nie ma to jak na swoich smieciach. Walizki juz rozpakowane, wszystko pochowane, jedna pralka juz puszczona i nawet pranie powieszone. Niestety u nas pada wiec w domu wywiesilam a nie mam ogrzewania wiec pewnie bedzie schlo ze 2 dni.
Bulkaasia tule mocno.
Jutro idziemy pierwszy raz na szczepienie. Juz sie boje, dobrze ze mala nie wie co ja czeka. Patrze na rozpiske i widze ze bada ja szczepic przeciw 7 chorubskom i sie zastanawiam czy ubezpieczenie spoleczne pokrywa tutaj szczepionki skojarzone czy normalne. Bo jesli nie skojarzone to beda ja 7 razy kluc!!!???
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Asia, jak to rozszczep podniebienia? Myślałam że to się wykrywa od razu, jeśli jest... i coś teraz będzie robione w związku z tym? Kciuki mocne za Was
clodi
Fanka BB :)
cinamona aż 7, my mieliśmy ten podstawowy zestaw i 3 razy był kuty, w rączke i nóżki
bulkasia - wpuściłam w google i wg, wikipedi potrzbna jest jeden zabieg, a poniżej podaje spis kim można zostać mając taką wadę chociaz nie polecam seryjnego zabójcy .
poztym też mi sie wydaje , ze powinni takie rzeczy już wykryć wcześniej , masz zaufanie do lekarzy u ktorych bylaś ? a poztym dbaj o siebie .. niedługo będzie lepiej
Fiolka - my się jeszcze wahamy ale najprawdopodobniej zaszczepimy na pneumokoki i menikoki a rota sobie odpuścimy , sa najmniej groźne i ponatdo jest ich tyle odmian , ze szczepienie nie gwarantuje że dziecko ci nie zachoruje.
Waham się tez na pneumokoki - czytałam gdzies teorię , ze dziecko potem bardziej
choruje na oskrzela i płuca , bo pneumokoki stanowią pewną ochronę w drogach oddechowych i nie powinno się ich pozbywać.
clodi w takim tępie zacznie ci chodzić za jakieś 3 miesiące
nouki - powodzenia w walce z katarkiem, a wyplywa też noskiem ten katar?bo ja byłam przekonana ostanio , ze mamy katar i usłuszałam ze to tylko sapka + suche powietrze a takie krztuszenie i kasłanie to jak dziecko nei ulewa -- to w taki sposób zatrzymuje pożywienie.
Nazwisko | Informacje | Uwagi |
---|---|---|
Carmit Bachar | amerykańska tancerka i piosenkarka | [SUP][28][/SUP][SUP][29][/SUP] |
Victor Collins | angielski profesor | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Eric Edgar Cooke | australijski seryjny zabójca | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Jürgen Habermas | niemiecki filozof i socjolog | [SUP][30][/SUP] |
Wendy Harmer | australijska aktorka komediowa | [SUP][31][/SUP] |
Richard Hawley | angielski gitarzysta, wokalista, pisarz piosenek i producent muzyczny | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Michael Helm | kanadyjski pisarz | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Jesse Jackson | amerykański polityk, aktywista i baptysta | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Stacy Keach | amerykański aktor i lektor | [SUP][32][/SUP] |
Tim Lott | angielski pisarz | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Rita MacNeil | kanadyjska artyskta country oraz folk | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Cheech Marin | amerykański aktor i komik | [SUP][33][/SUP] |
Ljubo Milicevic | australijski piłkarz | [SUP][34][/SUP] |
Nikki Payne | kanadyjska komik i aktorka | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Geoff Plant | kanadyjski prawnik i polityk | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Lee Raymond | amerykański biznessman kierownik – twórca CEO i prezes ExxonMobil | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Louis Wain | angielski artysta, najlepiej znany za swoje rysunki przedstawiające antropomorfizowane koty o wielkich oczach[SUP][35][/SUP] | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Rosario Dawson | amerykańska aktorka | [SUP][36][/SUP] |
Tom Brokaw | amerykański redaktor telewizyjny (tylko rozszczep podniebienia) | [SUP][potrzebne źródło][/SUP] |
Chin-Chin | amerykański magik i iluzjonista | [SUP][37][/SUP] |
Owen Schmitt | amerykański futbolista | [SUP][38][/SUP] |
Denis Lebedev | mistrz świata w boksie |
Fiolka - my się jeszcze wahamy ale najprawdopodobniej zaszczepimy na pneumokoki i menikoki a rota sobie odpuścimy , sa najmniej groźne i ponatdo jest ich tyle odmian , ze szczepienie nie gwarantuje że dziecko ci nie zachoruje.
Waham się tez na pneumokoki - czytałam gdzies teorię , ze dziecko potem bardziej
choruje na oskrzela i płuca , bo pneumokoki stanowią pewną ochronę w drogach oddechowych i nie powinno się ich pozbywać.
clodi w takim tępie zacznie ci chodzić za jakieś 3 miesiące
nouki - powodzenia w walce z katarkiem, a wyplywa też noskiem ten katar?bo ja byłam przekonana ostanio , ze mamy katar i usłuszałam ze to tylko sapka + suche powietrze a takie krztuszenie i kasłanie to jak dziecko nei ulewa -- to w taki sposób zatrzymuje pożywienie.
Aurelka.
Fanka BB :)
bulkasia - mojej koleżanki synek to ma. Ale on urodził się w 6 miesiącu i wykryli mu od razu. tego co kojarzę to dzieci z tym podniebieniem nie mogą smoczka mieć? W każdym razie koleżance nie pozwolili dawać.
No cóż, u mnie nie za fajnie. Byłam wczoraj u lekarza i się okazało, że mam zapalenie płuc. Skąd się to choróbsko wzieło, to ja nie wiem. Lecę na antybiotyku Amotaks i do tego syrop i osłonowe przy antybiotyku dostałam Probiosept. Już nie wyrabiam.
Dobrze, że moja mama przychodzi do mnie na noc i pomaga przy Zuzi, bo ja po wzięciu antybiotyku o 21 padłam i wstałam dopiero dzisiaj o 8.
Mama mnie jedynie o 23 budziła, żebym właśnie tą osłonową wzięła. I ona biedna walczyła z małą całą noc, bo Zuzia humorki miała. :-( A ja nawet nie słyszałam jak płakała.
No cóż, u mnie nie za fajnie. Byłam wczoraj u lekarza i się okazało, że mam zapalenie płuc. Skąd się to choróbsko wzieło, to ja nie wiem. Lecę na antybiotyku Amotaks i do tego syrop i osłonowe przy antybiotyku dostałam Probiosept. Już nie wyrabiam.
Dobrze, że moja mama przychodzi do mnie na noc i pomaga przy Zuzi, bo ja po wzięciu antybiotyku o 21 padłam i wstałam dopiero dzisiaj o 8.
Mama mnie jedynie o 23 budziła, żebym właśnie tą osłonową wzięła. I ona biedna walczyła z małą całą noc, bo Zuzia humorki miała. :-( A ja nawet nie słyszałam jak płakała.
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Aurelka ale się urządziłaś zdrówka życzę, dobrze że masz mamę tak blisko.
Marysia dziś miała noc o niebo lepszą, usnęła ok. 21 i spała co najmniej do 3, dalej nie pamiętam, ale jakoś nad ranem ją karmiłam na śpiocha, ale nie wiem która spała mocniej w każdym razie o 7:11 moje dziecię obudziło mnie promiennym uśmiechem, wykąpałam się, trochę ją zagadałam i teraz padła po 9 znów, śpi w swoim łóżeczku i to na pleckach a więc ja zjadam śniadanie i biorę się za prasowanie.
U nas zimnawo, odczuwalne do -10 ale wiatr spory, poszłabym z małą po chleb i wędlinę tylko, ale czekamy na mężowego kuriera, jak się wcześniej przypałęta to wyjdziemy.
Ciekawe kiedy zrealizują moje zamówienie na lulajbaby, przed północą zmienili status na realizowane, chciałabym je do piątku dostać :-)
Marysia dziś miała noc o niebo lepszą, usnęła ok. 21 i spała co najmniej do 3, dalej nie pamiętam, ale jakoś nad ranem ją karmiłam na śpiocha, ale nie wiem która spała mocniej w każdym razie o 7:11 moje dziecię obudziło mnie promiennym uśmiechem, wykąpałam się, trochę ją zagadałam i teraz padła po 9 znów, śpi w swoim łóżeczku i to na pleckach a więc ja zjadam śniadanie i biorę się za prasowanie.
U nas zimnawo, odczuwalne do -10 ale wiatr spory, poszłabym z małą po chleb i wędlinę tylko, ale czekamy na mężowego kuriera, jak się wcześniej przypałęta to wyjdziemy.
Ciekawe kiedy zrealizują moje zamówienie na lulajbaby, przed północą zmienili status na realizowane, chciałabym je do piątku dostać :-)
Dziewczyny mam pytanie - czy jak wasze dzieci się zsikają to czujecie jakiś zapach? Bo ja nie wiem czy to charakterystyczny zapach mokrego pampka, czy coś się nam z moczem dzieje. Jest przeźroczysty, tak jak ma być, ale nie wiem czy tego zapachu wcześniej nie było, czy teraz jestem bardziej wyczulona na to
reklama
witam mamuśki ;-)
basia ale duży ten twój synuś
ankka ten uśmieszek bezcenny,co? co do moczu to przyznam szczerze ze jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale raczej nie wyczułam żadnego zapachu
izw nam pediatra też mówiła o tym katarku co do odkurzacza się podłącza - podobno super jest. a malutka śliczna
bulkaasia oby się u was polepszyło
clodi moja jak jest u mnie na rękach to też się zbiera do siadu
noukie zdrówka dla synka
aurelka tobie również zdrówka
u nas nadal kaszel i nos zapchany :-( teraz jakoś nawet fridą nie da się tego za bardzo wyciągnąć - nie wiem czy tak działa inhalacja, bo mama mi coś wczoraj mówiła, że jej koleżanki (bardziej zorientowane w temacie niż mama i ja) mówiły, że 3 razy dziennie inhalowanie to zbyt dużo, że wysusza śluzówki, no ale ja nie mam pojęcia to moja pierwsza styczność z inhalatorem w sumie to dawki mamy małe, bo inhalujemy 3 x po 1-2 ml.
jutro kontrola u pediatry
basia ale duży ten twój synuś
ankka ten uśmieszek bezcenny,co? co do moczu to przyznam szczerze ze jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale raczej nie wyczułam żadnego zapachu
izw nam pediatra też mówiła o tym katarku co do odkurzacza się podłącza - podobno super jest. a malutka śliczna
bulkaasia oby się u was polepszyło
clodi moja jak jest u mnie na rękach to też się zbiera do siadu
noukie zdrówka dla synka
aurelka tobie również zdrówka
u nas nadal kaszel i nos zapchany :-( teraz jakoś nawet fridą nie da się tego za bardzo wyciągnąć - nie wiem czy tak działa inhalacja, bo mama mi coś wczoraj mówiła, że jej koleżanki (bardziej zorientowane w temacie niż mama i ja) mówiły, że 3 razy dziennie inhalowanie to zbyt dużo, że wysusza śluzówki, no ale ja nie mam pojęcia to moja pierwsza styczność z inhalatorem w sumie to dawki mamy małe, bo inhalujemy 3 x po 1-2 ml.
jutro kontrola u pediatry