reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

nathani powiedziala by nie jesc czekolady cytrusow rzeczy zawierajacych konserwanty (chyba wszystko ma prawie w dzisiejszych czasach konserwanty:baffled:) i jeszcze paru rzeczy. pytalam o skaze ona powiedziala ze nie mozemy tego wykluczyc ze moze miec :no: jutro mam nadzieje wiecej sie dowiem na prywatnej wizycie

reklama
madledn - zagłosowalam i wsadzilam link na face może coś ci wpadnie:)
aisha - jak mieliśmy cale czoło w łuszczocej sie skorze pomógl nam kremik z emolientów (ten lżejszy) i teraz jak nam wyskakują jakieś krosty smaruje nim i odpukać na razie jest ok , ale co dziecko to inna skóra
ankka - jak w zgięciach to pewnie nie od oliatum , to były krostki na skórze. a co do chorych i zdrowych stron przychodni. Byłam w 3 tego typu przychodniach i w każdej dzieci zdrowe i chore wchodziły tym samym wejściem , ta sama rejestracja tylko poczekalnie inne - wiec nie widze dużej róźnicy na która stronę się idzie

Ciamona - jak ja ci zadroszczę , fajnie tak piszesz madryt , sewilla echh aż zazdrość mi dupę ściska:)

mój dalej śppi - tak byłam pewna że się zaraz obudzi , że mi sie nie chciało wstawac i nic robić ale co w pasjansa tez czasami trzeba zagrac ..

Vivienne to gratulacje :-) Małymi kroczkami do celu
Nathani no właśnie nie jem żadnego nabiału, ani w czekoladzie, ani jajek, żadnych jogurtów... Zobaczymy co jutro lekarka powie
Aisha o tym na twarzy to nawet nie wspominam. Ale właśnie jak odstawiłam nabiał to zaczęło to schodzić, dodatkowo smaruję Linomag A+E i coraz lepiej to wygląda
Elak23 u nas w przychodni są osobne wejścia dla dzieci zdrowych i chorych, więc jest różnica. Ale jak był ten okres największych chorób to zdrowych nie przyjmowali, szczepienia były przekładane itd.

cinamona tez ci zazdroszcze ze mieszkasz w hiszpanii. to moje ciche marzenie ze kiedys tam zamieszkamy albo pojedziemy na dłuuugo :-) jak byłam mala to co roku cale wakacje spedzalam w Mijas, mam takie wspaniale wspomnienia szkoda ze daaawno mnie tam nie bylo :no:

A jednak i ja dostałam aventową butelkę, dziś kurier był, nawet zadzwonił wcześniej czy jestem w domu :szok: a miałyśmy iść na spacer akurat i chwilę wcześniej małż zadzwonił że bardzo ślisko i nic nie odśnieżone i żebym nie wyłaziła sama :confused2: a więc siedzimy, M. śpi w chuście ale już w kieszonce. W ogóle jak kurier zadzwonił to akurat się wiązałam i w chuście mu otworzyłam i przy okazji zapytał jak to się nosi, czy plecy nie bolą, bo on z żonką też chciał zainwestować i tak mu się Marysia śpiąca spodobała że wyszedł z uśmiechem, rozanielony i że na pewno kupi :-)

Z Rosmana dostałam kolejny poziom rabatu (znaczy pierwszy :-D) i dodatkowo jakiś prezent do odbioru, ma przyjść do roska na dniach, ciekawe co tam sprezentują.

W końcu pieluchy Marysiowe schną, jak wstanie to znowu do wielorazówek wskakujemy, muszę zamówić wreszcie kolejne, bo mało nam, mało ;-)

Nathani ciasto na pewno będzie pyszne, ja idę skubnąć "kubusia", bo wyszedł pycha, tylko wczoraj herbatniki twarde były i kiepsko się kroił :sorry:

Ja ostatni rozszerzyłam sobie dietę i nawet zjadłam zupę grochową , bigos i pierogi z kapustą i grzybami. JEdymy rezultat u Rozalki był taki że po grochowej puszczała bąki jak stara a po kapuście zrobiła taaaaaaaaaaaaakąąą wielką kupę :-D
Fiolka no co tu dużo mówić biedny ten Twój Mały :-( I tak jak dziewczyny piszą wg mnie to ze zmęczenia i (wybacz) ale podzielam częściowo zdanie Aishy. Powinnaś wyjść gdzieś , pobyć chociaż 1h bez dziecka , zresetować się i wyluzować, bo dziecko też czuje Twoje napięcie i płacze. I mówię Ci spróbuj z tą chustą . Jak Mały poczuje Twoją bliskość , ciepło , bicie serca to się uspokoi. A On już na tym filmiku zagonił się w tym płaczu. Moja też tak miała na początku i lekarz mi powiedział że dzieci które są wyrywane z brzucha i które pierwsze tygodnie życia spędzają w szpitalu muszą otrzymywać od rodziców więcej czułości i ciepła oraz wyrozumiałości i powiem Ci że w porównaniu do starszego syna faktycznie Ona płakała bo np.chciała się przytulić a Starszak tak nie miał.
Wiadomo że najłatwiej jest doradzić , ale życzę Ci siły i wytrwałości i wyluzuj trochę , nie spinaj się - może będzie lepiej.

Byłyśmy dziś u neonatologa ale to opiszę jak wrócę bo musimy zbierać się po starszaka do przedszkola bo M poszedł sprawy załatwiać więc chustujemy się i w drogę bo przejechać dzisiaj u nas wózkiem to M A K A B R A !!!

viev wkleiłam fotkę w odpowiedni wątek ;-) a co to za prezent z roska?
aisha jeśli podejrzewa skazę to mleczne produkty eliminujemy, zobaczysz co ci powie alergolog
cinamona też zazdraszczam ;-)

Nathani nie wiem jeszcze, przysłali w mailu coś takiego:
Mamo,
Dziękujemy, że jesteś w programie Rossnę! *Dzięki regularnym zakupom produktów dziecięcych w drogeriach Rossmann, Twój rabat Rossnę! wzrósł o 1 punkt procentowy. Teraz wynosi on już 4 proc.
Twoją aktywność w programie chcemy również nagrodzić wyjątkowym prezentem: Prezent Rossnę! ZESTAW 1 (0-3)!

Za parę dni powinien być do odbioru w sklepie, więc chętnie się dowiem :-)
A więc oficjalny zlot grudniówek w Benalmadenie :-p Nigdy nie byłam w Hiszpanii, chętnie tam wyruszę :-p

reklama
cinamona rzeczywiscie niedaleko Mijas :tak: zycie od razu nabiera kolorów jak sie tam jest, u nas w Polsce szaro buro zreszta na pewno sama czujesz roznice no i to ciepełko u was :-)

nathani tak sie boje ze to skaza, z mlecznych produktow to jem jeden jogurt dziennie wczesniej jadlam ze 3 i nie było te nazwijmy to wysypki, ale skaza moze sie chyba pojawic w kazdej chwili :baffled:

Do góry