reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Nathani to oby tak dalej :tak: Moja też tak na brzuszku potrafi dłużej przespać niż położona na boczku
Adgama ja nie wybudzam. Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze, to nic się nie stanie jak prześpi karmienie.
Fiolka dużo siły życzę i cierpliwości. Jak dla mnie z kolei to płacz ze znudzenia albo przemęczenia. Moja jak tak płacze to ją bierzemy do pionu, parę kroków i się uspokaja
Vivienne jak tam debiut łóżeczkowy?
Moja królewna dzisiaj przespała 8 godzin! :szok: Jutro idziemy do innego lekarza, nie czekam do poniedziałku. Ona chyba ma na coś uczulenie, bo jeszcze jej na karczku, za uszkami i pod pachami jakieś paskudztwo wychodzi :baffled: Już mi się płakać nad nią chce, pielęgnujemy tak samo od początku, nie wiem co jej może nie pasować. Wycierana jest do sucha, więc to nie może być z odparzenia, kąpana w Oilatum ciągle. Nie wspominając już o tej biednej pupci :-(

reklama
Nathani wrzuciłam przepis z którego robię do odp. wątku.

A debiut, cóż, krótkotrwały... Ładnie spała z 1,5 godziny, aż zaczęła kwękać o cyca, oczywiście nie dostała tak szybko jak do tej pory więc się obudziła, uśmiech od ucha do ucha i gada. Wyjęłam ją, pokarmiłam, odłożyłam i znowu szukała cyca, wzięłam ją do siebie i całą noc praktycznie ssała a smokiem pluła na odległość :szok:

Ostatecznie wstałyśmy godzinę temu i teraz jest czas na zabawę i wywijanie w końcu girami, bo śpiworek zdjęty :-)

ankka02 - może to od Oilatum - my mieliśmy próbkę tego i wykąpaliśmy raz i wyskoczyły nam krostki i mielismy zaczerwienioną skórę. wiec potem mylismy w czystej wodzie - dopiero teraz dodajemy emolientu bo miał za suchą skórę.

Odłożyłam go na chwilę , wracam a on śpi ..szok.... bez kołysania śpiewania

elak23 ale my właśnie od pierwszego dnia w tym kąpiemy, więc dziwne by było, żeby dopiero teraz coś wychodziło. No i chyba byłyby krostki na całym ciele, a nie tylko w tych zagięciach
Nathani ja też już kombinuję nad alergią pokarmową, ale za cholerę nie wiem na co. Nabiał odstawiony, chyba jedynie na wędzoną makrelę, bo reszta wszystko tak jadłam jak dotychczas.
Biedna moja królewna się marudna z tego wszystkiego robi :-( Pewnie ją to swędzi. Oby jutro zdrowe dzieci przyjmowała lekarka, bo znowu ponoć takie choróbska panują

ankka moj maluch tez cały w krostkach a raczej w takich czerwonych plackach łuszczących się. Ma na twarzy i uszach :szok: i chyba ciemieniuche ma, zrobił mu się taki strup żółty i na brwiach też tak ma, wygląda strasznie aż mi tak przykro z tego powodu. byłam dwa razy w przychodni u pediatry i odesłała mnie z niczym, kazała odzywiać sie zdrowo i obserwowac dziecko bo ma na cos alergie. jutro idziemy do alergologa bo ja nie jem niczego takiego a twarz ma okropną, a trzeba dziecku pomoc bo nie moge nic nie robic skoro twarz ma taką całą rozpaloną czerwoną i suchą do tego strasznie :no: :no: :no:

fiolka po obejrzeniu filmiku twojego wiktora "serce mnie rozbolało" przepraszam ze to powiem, ale jak mozesz go tak "oschle" trzymać jak on tak biedny płacze :baffled: ja swojego od razu przytulam zagaduje i zaraz jej po sprawie jak płacze, może twój potrzebuje tej miłości czułości tej prawdziwej a nie wymuszonej sorry ze tak bezposrednio ale na moje oko to on sie domaga czulosci

nathani mam plan na Twoje marchewkowe dziś ;) nigdy nie jadłam, nigdy nie robiłam zobaczymy co mi wyjdzie ;)
fiolka żadne pozycje nie pomagają? może go pionuj częściej, albo przewieszaj przez ramie.... choć pewnie już próbowaliście...
Zagłosuj na maluszka o imieniu Antosiek - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

moje Słoneczko dalej wydziwia w nocy i od 7 do 9 spał z cycem w buzi...już kolejny raz tak...

dalej liczymy na Wasze głosy... mamy 10 miejsce na razie... :)

madlen, Antek cyckał tylko 2 h a ja mam wrażenie że jak M. wzięłam do siebie to cyckała non stop, ale podobno przerwy były, tylko je przesypiałam :-p tyle dobrego ;-)

Witam z Sevilli

Jestesmy prawie w domu !! Wczoraj wyjechalismy od tesciow, wpadlismy na chwile do Madrytu, bo musialam w konsulacie zalatwic papiery na slub i obralismy kiedynek Sevilla. Moj eNek ma tutaj spotaknie z klientem i jak skonczy to jedziemy do domu. Nareszcie !!!
Majeczka zaliczyla dzisiaj pierwsza noc w hotelu, ale spala byle jak. Pewnie przez ta wczorajasza podroz. Najpierw 3 h do Madrytu, ktore przespala a pozniej ponad 4 z Madrytu do Sevilli, ktore rowniez przespala. Budzila sie tylko na jedzenie. Wiec ja sciagalam pokarm w aucie i jak tylko sie krzywila z glodu to ja jej butelke do pyszczka i w ten sposob nawet nie musielismy sie zatrzymywac. Pewnie przez to ze tyle spala w podrozy w ciagu dnia to w nocy spala byle jak. Pewnie w domu zejdzie jej ze 2 dni na przyzwyczajenie sie na nowo i znowu bedzie ladnie spac w nocy. Taka mam przynajmniej nadzieje...

Lilith witaj !!! Olci sliczna pyzulka i jaka duza.

Moja mala ma juz ponad 2 miesiace a dopiero teraz zaczne jej zakladac ubranaka z rozmiaru 62. Ale w koncu jak sie urodziala to malutka byla wiec i dluzej mogla ubranka w najmniejszym rozmiarze nosic.

Adgama &&&& aby inhalacje pomogly i nie trzeba bylo antybiotykow malutkiej podawac.
Ja nie wybudzam jak smacznie spi.

Fiolka wspolczuje ci bardzo. Biedny jak on placze... Dla mnie to placz z przemeczenia, moja mala tak placze jak jest zmeczona i nie umie sama zasnac a ja sie w pore nie zorientuje i jest juz tak nakrecona placzem ze ciezko ja uspokoic.

4madlen glos oddany i wczoraj i dzisiaj

Viviene gratulacje za debiut Marysi. Malymi kroczkami do celu.

reklama
viev ciasto w piekarniku ale nie wiem czy wszystko zrobiłam dobrze, wyrabianie tego męczarnia :szok:lepiło to to się do rąk i musiałam dosypywać mąkę.
ankka jajka? gluten? nie jesz nic mlecznego? wszystkie pochodne wyeliminowałaś?
aisha ja u ciebie stawiam na skazę po objawach , pediatra trochę dziwnie podeszła do problemu :-(nie kazała Ci odstawić jakiś produktów?
4madlen daj znaka jak wam smakowało ;-) głos oddany

Do góry