reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dziendobry po weekendzie;-)

Lili witaj:-)

Moj Milo w rozmiarze 62, pampersy nr 3;-) no i tez gluzy na calego, nawet przy cycu co sie na niego spojrze to zaraz cyca wypluwa i dawja gada sobie:tak:

Wlasnie bylismy na spacerze bo ladnie sloneczko swieci:tak: moze po poludniu jeszcze jeden zaliczymy bo po starszaka pojdziemy;-)

reklama
Gluzy, gaworzy...hmm gada po swojemu:-D bardziej popiskuje. Wiecie ja tak nazywam gaworzeniem ;)
a smieje sie pelna geba hehe. Nasz Mati tez dlugi, chyba ze ja mam takie ubrania, niby rozmiar 62 ale mogly sie zbiec w praniu bo to juz czwarta tura tych ubranek coniektorych.
teraz synus spi na raczkach u mamy:-) u nas nawet cieplo jest, ale wieje strasznie, az mi sie mala przewraca....wczoraj bylam z nia chwile to otworzyla buzie i smakowala wiatru:dry: obu sie nie przeziebila.

No Lil 'kopę lat" :-D Witaj i nie znikaj już na tak długo ;-) Oleńka coraz fajniejsza :tak:
Liw założyłam nowy wątek o pieluszkach, a potem zobaczyłam twój wpis :zawstydzona/y: A może faktycznie masz rację, żeby te 2 tematy połączyć w jeden :tak: Na pewno łatwiej będzie coś znaleźć niż na ogólnym (za dużo klepiemy, hehe).
Mały w czerwonej kieszonce, zachustowany śpi jak kamień :-) Musiałam go wrzucić w 'szmatę', bo mi nie dawał nic zrobić.

Betiks moja też dziś ma melodię na chustę, także zamiast spaceru w wózku właśnie się zbieramy do chusty. Dziś pomaszerujemy z tatusiem, ale chustuje mama :-)

A no wróciłam bo już wszystko u mnie się normuje narazie, ale dalej walcze z problemami.
Moja mała o cycu juz chyba zapomniała od 2 tyg juz jej nie przystawiam bo mam bardzo malo pokarmu a ona sie tylko denerwowała.
Olka też się smieje pełną gębą i jak tylko mnie widzi to rączkami zaczyna machać ( mamo wez mnie na ręce heheh )

Alan bardzo pokochał siostrę, mówi na nia słodka dzidzia, siostrzyczka kochana słodka moja heheh. Wycałuje ją za wszystkie czasy. Nie moge tylko im zrobić zdjęcia bo mały boi się ją wziąśc na ręce.

Teraz postaram sie byc codziennie :)

hej mateczki
u nas ostatnio straszny młyn. Chcialam przestawić małego na regularne co 3 godzinne jedzenie, bo wczesniej było na żadanie. W związku z tym było raz cycek raz butelka i okazalo się ze nasz mały strasznie malo je. Bo wcześniej zawsze było stwierdzenie, ze z piersi sie na jada, dopychaliśmy tylko MM. Wychodzilo,że dzeinnie zjada jakies 250 ml sztucznego i drugie tyle zakladamy, że wyciąga z piersi - aloe 500 ml to raczej za mało dla takiego bąka - tak pisza w naszej książce.
W ostatni czwartek mielismy przełom jak zjadł 120 o godznie 17 to nie chcial jeść do godziny 4 nad ranem i wtedy tylk osobie pociućkal pierś -zamiast jeśc, cały piątek jadł nic kompletnie nie chcial - wmuszalismy mu po 10 ml. A piąstki wkladał do buzi i wył - wiec byl glodny. W nocy w sobotę zjadl z prostestami 120 ml ale to był jego jedyny taki posiłek. Rano .. pociućkał pierś zamist jedzenia :( Wiec my w sobotę w te pędy do lekarza i to do chorych dzieci - bo na zdrową stronę terminy za 3 tygodnie -mimo że wizyta płatna. Lekarka zwrżyła malca, poogladal i stwerdzila, ze dzieicak zdrowy i ze mamy obserować za tydzien do kontroli i ewentualnei jak dalej nie bedzie jadl to zrobić morfologie i mocz.
Wiec obserwujemy i się nakręcamy - wiem ze troche panikujemy ale zawsze nam zjadał 120 lub opytalał cała pierś i chciał jeszcze a teraz hmmmm.....
zobaczymy na razie wiec zamartwiamy sie :(

reklama
My juz po szczepieniu, wazymy 5070 :happy2: w 2 tyg. przybrał 700g niezle:szok: hehe ale i tak jest drobinek:-p

Lil witaj:) Olcia słodziutka:-p

Ja własnike siedze i sciagam mleko bo mały od nocy na cycu nie był i juz mi az mrowia piersi:sorry2:

elak pamietaj ze mm bardziej syci jest gęstsze i dziecko mniej go zje. Na piersi dziecko na zadanie zazwyczaj zjada duzo mniej jak z butli za jedym podejciem, inny jest troche system karmienia i potrzeba czasu az sie dziec przestawi:tak:

Do góry