reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Dziewczyny cieszcie się że macie kogokolwiek do pomocy. ja prócz D. jestem zdana totalnie na siebie, on też pracuje ale całe szczęście wstaje nawet w nocy np. teraz gdy ja chora.

Mój też tak się zgina w C ostatnio to zauważyłam

Aurelka a herbatka laktacyjna? mi pomogła, i dużo wody.
Jak byliśmy w szpitalu mi pokarm zanikał pewnie ze stresu, działałam laktatorem co 2h plus pielucha w stanik (ciepło przyspiesza prosukcje czy jakoś tak)

reklama
Jesli chodzi o sluz w kupce to to wyhlada jak ciagnace sie gile, ze tak powiem obrazowo. Moj maly zrobil mi 3 kupki ze sluzem wygladalo to jak kisiel. Moja corka od samego poczatku robila kupki jak ciastolina lub zbite bobki :-D gdy byl w nich sluz to wygladalo jakby te bobki byly polaczone wlasnie gilami. No inaczej tego opisac nie umiem. No i przepraszam za takie obrazowe opisy.
U nas dzionek w porzadku, choc troche glowa mnie boli. Corcia juz lepiej sie czuje, goraczki juz chyba nie ma, lekarka powiedziala, ze to moze byc od zebow lub trzydniowka.

Dobry wieczór ale nam rosna szkraby Viv buziak dla Marysi z okazji 3 m-cy:-) Basia,Betiks zdrówka dla dzieciaczków:tak: Ankka,Nathani współczuje wam rezygnacji z nabiałów ja od poczatku odkad karmie to pije mleko jem jogurty i malej nic nie jest:sorry: Noukie a ty gdzie?:eek: Aurelka walcz o pokarm mam nadzieje ze uda sie sytuacje podratowac:tak: Fiolka ja tez jestem sama z dziewczynkami ale jak trzeba to trzeba zdrówka ci zycze dobrze ze m w nocy wstaje chociaz troszke cie odciazy
My w czwartek na zakupy przed chrzcinami jedziemy a w sobote od rana pewnie bede miec mase roboty,z ciocia bez zmian jak w piatek jej stan sie pogorszył i połozyli ja na oiomie pod respiratorem nieprzytomna tak lezy do tej pory ,dziekowac Bogu ze jej stan sie nie pogarsza chcielibysmy zeby z tego wyszła ale ciezko powiedziec jak to dalej bedzie.Najgorsza jest ta swiadomosc ze w kazdej chwili moze zadzwonic tel ze zmarła:-( zaraz trzeba sie kłasc spac jutro starsza do przedszkola my z mała w domu,postaram sie do was zajrzec;-)

Aurelka mi chyba też zanika pokarm bo wydaje mi się, że mam go coraz mniej, mała przyzwyczaja się do butelki i nie jest już tak przywiązana do cyca, czasami to się denerwuje i wcale nie chce ciągnąć, szkoda byłoby już skończyć :no:

Ostatnia edycja:
aurelka, eni nie poddawajcie się jak chcecie karmić. Takie kryzysy są normalne u nas też jest aktualnie ale od wczoraj jakby lepiej... przystawiajcie maluszki wtedy kiedy wołają bo rozumiem że wołają częsciej? ja przez ostatnie 5 dni własciwie nie odstawiałam Antosia od cyca...ciągnął nawet przez sen... no jest to wyzwanie ale nie jest niewykonalne. trzymam kciuki :)

Vivienne BUZIAK DLA MANI! OBY TAK DALEJ PIĘKNIE ZDROWO ROSŁA :)

No, troche was nadrobilam ale juz zapmnialam co komu

Eni moja mala tez nie lubi spac na brzuszku, no chyba ze na mnie albo na eNku bo wtedy to lubi ale sama w lozeczku zaraz sie zlosci.

Basia zdrowka dla coreczki. A tak wogole to was podziwiam, dwa maluszki pod opieka, latwe to nie jest ale widac ze super sobie radzicie i dzielicie sie obowiazkami. No i trzymam kciuki za jutro aby dzieci spokojne byly i nie daly mamie popalic.

Aurelka, eni trzymam za naplyw mleka

Vievienne wycaluj Marysie za te 3 miesiace, duza juz z niej panienka

Również trzymam kciuki za mleczko, chętnie podzielę się swoim :-p odpukać, wolę w tę stronę niż za mało. Ja zostawiam Małą na butli co dwa tyg. na kilka godzin, jak wracam to ma małe fochy na cycka, ale nie rezygnuję, powkurza się ale nie będzie miała wyjścia, bo butelki już przy mnie nie dostaje :sorry: tłumaczę jej wtedy, że musi się skupić na ssaniu bo to jedyne co ma, nie wiem co z tego rozumie ale ostatecznie się z cyckiem godzi :sorry:

Dzięĸi za wszystkie całuski i życzenia dla Marysi, dostanie rano albo w przerwie bo śpi od 20 z minutami :-)

Cinamona ja tez siebie podziwiam, ale mam duze wsparcie w mezu. Dzieki za dobre slowo, jak takie cos czytam to od razu mi lepiej :-)

Moje dzieci spia w swoich lozeczkach od 19:40 :szok: Mati przed chwila zjadl i spi dalej na boczku. Mam nadzieje, ze w nocy nie obudzi sie jak wczoraj choc to duzo prawdopodobne :sorry: Corka wczoraj tez obudzila sie o 2 w nocy, o dziwo bez placzu i sobie gadala w najlepsze jakby sie wyspala:szok: no ale ze nie plakala to nie szlismy do niej bo za jakies 10-15 min juz byla cisza wiec zasnela dalej a maz tylko poszedl ja przykryc.
Ja tez juz w lozeczku, choc powiem wam czy pojde spac o 21 czy o 1 w nocy to rano tak samo nie wyspana jestem. Wczoraj polozylam sie o 21, wstawalam do malego 3 razy a za drugim wzielam go do lozka do nas. To rano po 8 jak juz wstawalismy wszyscy to czulam sie jakbym poszla spac dopiero po 7 rano i spala ledwo godzinke :baffled:

reklama
Do góry