reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Ankka Maryśka też uwielbia spanie na brzuchu, zwłaszcza u taty, i jak miała fazę spania na noc to ją zostawiałam bo tata pilnował do 2-3 rano. Ale nie poszłabym spać jak ona tak śpi sama, bo choć nie ma poduszki/prześcieradła czy czegoś czym by się mogła nakryć, to przyszedł moment że majtała głową przez sen - a to główkę przeniosła a to czochrała twarzą po łóżku zanim ją położyła znowu, wyglądało to dość niebezpiecznie dla tego małego noseczka. Z tym że my nie mamy monitora oddechu, ale nawet z tym ustrojstwem bym jej nie zostawiła na dłuzej :sorry:

reklama
Mój tez brzuch lubi :eek: wczoraj wzięłam go do łóżka bo mi szkoda było go bo katar go męczył, po godzinie obudził się z wrzaskiem, dałam na brzuszek i spokój i jeszcze godzinę pospał :sorry:

u nas Nocka spoko, D. wstawał do małego ja tylko karmiłam a i z tym był problem.
Na wieczór dostałam gorączki i cuda mi się działy:baffled: już mówiłam aby D. zrobił mm bo nie byłam nawet w stanie nakarmić Wiktora
Już jest lepiej... zaraz się zbierzemy na jakieś krótkie wyjście.
Jestem zła bo dzwonie o to usg bioder prywatnie i co z tego jak terminy ranne a D. w pracy a tam gdzie mamy skierowanie nawet dodzwonić sie nie da:no:

Nasz maly spi na brzuchu w nocy, ale wiadomo ja to wtedy na czuja.
Moja mala ma dalej goraczke, dzwonilam do lekarza i powiedziala ze to albo na zeby albo tzw trzydniowka. Zobaczymy, ona zadnych innych objawow nie ma oprocz goraczki.
Vivienne dzieki za wklejenie opisu, przyznam sie ze u Majki chyba tez sie tak babralo a ja nie pamietam. Lekarka z reszta tez mi powiedziala to samo co wy :-D
Moj szkrab rosnie jak na drozdzach i kurde ubranka 0-3 mc juz sa z lekka za male....:szok: w tulowiu moze i jeszcze by byly, ale on ma dlugie nogi i rece, wiec nogawki juz na styk a rekawki przykrotkie:baffled:
Wczoraj polozylam sie o 21. Meza zagonilam na karmienie o 22. Potem maly obudzil sie o 24:30 zjadl, zasnal i obudzil sie jakos 2 i bardzo marudzil i poplakiwal, smoczek nie pomagal, wzielam go do siebie, po jakims czasie zasnal i spal do 4:40 ( ale ja wtedy nie mam spania, bo moj D. rozwala sie na swojej polowie, maly sie uklada w poprzek a ja prawie spadam z lozka i cierpnie mi cala prawa strona ciala)
potem synek zjadl pampka zmienilam i spal na brzychu do 8. A ja po tej nocy to czuje jakbym poszla spac dopiero co i wstala po godzinie...

Jutro bede miala wyzwanie, bo pierwszy raz sama z dziecmi zostaje na praktycznie caly dzien, maz z tesciowa wyjezdzaja o 13 a wroci gdzies kolo 19.

hej mamuśki :-)

betiks, basia zdrówka dla córeczek ;-)
liwus bałabym się zostawić córkę na noc na brzuszku :sorry:

nasza córa dziś mnie zadziwiła, spała od 23 do 7 bez żadnej pobudki na jedzenie :szok: ja oczywiście o 3 (bo o tej godz.zwykle si budzi) się przebudziłam a ona smacznie spała. pewnie odsypiała dni pełne wrażeń :tak:

jesteśmy po wizycie pielęgniarki środowiskowej - w sumie to przyszła w zasadzie tylko powypisywać jakieś ankiety i zadawała te same pytania co położna, ale babka bardzo sympatyczna na szczęście.
pytałam ją o to wyginanie małej (bo wyginania się w literkę "c") ale w sumie nie potrafiła mi za bardzo pomóc, tzn mówiła,że może po prostu mała tak była ułożona w brzuchu, ale mam jeszcze zapytać pediatrę.
czy wasze dzieciaczki też tak mają z tym wyginaniem?

a... i jeszcze chciałam was zapytać - może to głupie pytanie - ale ja nie mam pojęcia jak wygląda ten śluz w kale - pomożecie? :zawstydzona/y:

Powiedzcie czy Wasze maluchy śpią w nocy na brzuchu?

Moja mała dzisiaj od 4 w nocy do 11 spała na brzuszku. :-)

czesc kobity
My dzisiaj padamy - małemu nie posmakowały pulpeciki tatusia i dał całodzienny koncert :( a wiec odpowiadając na pytanie co jemy - to my najczęsciej - sucharki, dzem jabkowy, biszkopty i makaron z serem. Dziś miałam dzień wszyscy mnie wku......
Zajmuje się dzieckiem 20 godzin na dobę sama , mąż wychodzi do pracy od 16 -24 i wraca i ja wtedy ide się przespać bez małego do 5 rano po czym idzie spać i wstaje o 14- stej , bo musi się wyspać bo chodzi do pracy. Jego rodzina wpadła dzisiaj o 18 stej gdy udało mi się uspać małego z nadzieją , ze pośpi dłużej - wpadli zrobili bałagan - obudzisli dzieciaka i pokrzyczei na mnie ze powinnam gotowac i jesc zupy - k..... kiedy, uspalam go o 21 dzwonie pozalic sie mojej mamie , ze jestem wykonczona i slysze w odpowiedzi ze nie mam czym byc zmeczona wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mam to samo. Mój M chodzi do pracy na 1-2 w nocy, potem przychodzi, posiedzi z małą góra godzinę i idzie na cały dzień spać. Jedynie w soboty o ile nie idzie do pracy i w niedziele najmuje się nią więcej - chociaż w niedziele też kładzie się spać już o 16. Jedynie czasem mama M mi pomoże, bo ostatnio coś się wszystkim pomoc odwidziała. :baffled:

My wstaliśmy dziś o 11, nawet dała pospać, heh. :tak:
Zaraz siadam dalej do lekcji.

Helou,

Witam sie i ja.
Nie odzywalam sie bo chyba moje dziecko mialo jeden z tych slawnych skokow rozwojowych. Przez 3 dni doila cyca co 1,5h i w nocy budzila sie co 2 godz. Myslalam ze oszaleje.
Ale wczorajszy dzien juz byl spoko i dzisiejsza nocka tez niczego sobie bo Mayeczka spala bez przerwy od 24 do 5.30. Dzisiaj tez dzien dobrze sie zaczal tylko przed chwila miala napad histerii ale to ze zmeczenia. Wlasnie zasnela mi w ramionach i jak odkladam ja do lozeczka to od razu oczy otwiera wiec niech sie dziecie zrelaksuje w ramionach matki.

sorry ze tylko tak od siebie ale nie nadrobie tych 2 dni bo produkujecie jak szalone

Basia nam tez się paprała strasznie szczepionka- była wielka czerwona, potem zrobiła sie
biała a następnie to białe zeszło same i została czerwona.
Powodzenia jutro z dzieciaczkami , dasz radę - tylko nie planuj gotowania i sprzątania

Kasia_s - mi mój ginekolog po 6 tygodniach zlecił od razu zlecił cytologie,
widac co lekarz to obyczaj, my smarujemy linomagiem ale my to łysi jesteśmy
i mamy szampon przeciwciemieniużce

Ciril - powodzenia w nauce :) i miłego sprzątania - podobno nigdy dom nie jest posprzątany
tak dobrze jak podczas nauki

eni_ - ja dziś zrobiłam scenę (taką ze łzami) , ze chcę aby poświęcił 2 godziny czasu małemy
abym miała 2 godziny dla siebie w trakcie dnia. Dziś się udało - i to naprawdę pomaga, potem fajniej
się bawi z małym

Viev ale ty już masz dorosłą pannicę, całe 3 miesiące - pewnie już mówi dlaczego płacze.
Ja własnie się zastanawiam wietrzyć mieszkanie czy nie wietrzyć - bo u nas znowu przkroczone granice
zanieczyszczeń , tak że węgiel czuć w powietrzu

Liwus - mały zasnął raz na 10 minut na brzuszku i niegdy więcej mu się nie zdarzyło

Fiolka_130 - spróbuj dzownić pod koniec pracy przychodni - wtedy jest większa szansa
ze nie ma już ludzi

adgama85- popieram twoje pytanie jak wygląda ten śluz, bo też nie wiem założyłam
że jak będzie to się domyślę, że to śluz. Tak jak z tym czopem śluzowym :)
Nasz też wygląda czasami jak literka C, pediatra powiedział, ze do 3 miesięcy nie
ingeruje się bo dziecko do tego czasu się rozprostwuje. Jedynie co kazał nam układac go
główką w tą stronę w którą nie lubi - bo już nasz nie śpi na boku bo się przekręca

Aurelka - dokładnie, najpierw wszyscy sie rwali a teraz siedze sama jak kołek, a jak
ktoś wpada to nie do pomcy tylko pooglądać małego

Witam się i ja:-) Poczytałam ale nie odpisze bo miałam zbyt duże zaległości. U nas ok, teściowa Małego pilnuje a ja juz byłam drugi dzień w pracy. Ciężko było się przestawić,ciagle myślałam co tam robi mój synek a do tego ciało wszystko jeszcze takie obolałe ale zawsze to jakis rodzaj gimnastyki;-)
Pozdrawiam was wszystkie cieplutko:happy:

reklama
Do góry