reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Ja u gina już byłam, kazał mi się zgłosić na koniec lutego, a jak się byłam ostatnio rejestrować to się okazało, że zapisy do niego dopiero na koniec kwietnia ją. :no:
Więc muszę iść do niego na koniec lutego i modlić się, żeby mnie przyjął bez rejestracji.

4madlen a jak stosujesz tę parafinę? to jest to, co na etykiecie ma, że do żołądka służy?

To ma być parafina ciekła, w buteleczce takiej jak woda utleniona.

Ostatnia edycja:
mamy taki sam :) najpierw miałam fisher price taki z wodospadem ale beznadzieja ten jest świetny :)
Mój lezy maks pół godzinki w ciągu dnia :tak:i najlepiej jak siedze przed nim i gadam z nim :)

4Madlen a odpoczywasz w ciągu dnia? ja jak nie usiądę czasem to od razu laktacja siada :/

Ja dzis jade po smoczek lateksowy, może akurat ten silikon strasznie twardy.
Kurcze ja miałam wychodzić już z małym na spacery i znów się opóźni bo ma katar i nieco kaszle :/
2 miesiące mijają a my prawie z domu nie wychodzimy :(

Fiolka - i kupowałaś w sklepie czy zamawiałaś na allegro?

Ja teraz znalazłam na allegro i jest prawie o 50 zł tańszy. Ale cóż, mogłam najpierw spojrzeć. :-p

4madlen co do smoczka to my mamy nuka i babydream, ten z nuka jest ciut większy i ma inną tarczkę ale to wszystko, Maryśka jak ma chętkę na smoka to nie ma znaczenia który dostaje. Jak chce ssać to jej nie wypada, jak nie chce to wypycha językiem, czasem przez sen któryś wyleci, ale nie prowadziłam statystyk który częściej :-D

Nathani to powodzenia u lekarza. Ja na razie tylko planuję taką dietę, bo jeszcze dzisiaj upiekłam pyszny sernik, więc się na kawałeczek skuszę :zawstydzona/y: Ale mała ma całe policzki w krostkach i takie zaczerwienione, mój siostrzeniec też tak miał i wczoraj znajoma też mówiła, że u niej było to samo i to była skaza białkowa, więc spróbuję. Nie lecę od razu do lekarza, bo tyle dzieci chorych, że nawet zdrowych nie chcą przyjmować :no:

No a u nas goraczka dalej, po drzemce Maja wstala z temperatura 38,3...dostala syrop na zbicie goraczki i jutro dzwonie do lekarza...:no:
Mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie.
Bylam w sklepie, zakupilam nam rutinacee, bo nic innego nie mieli.

Ja poki co nie zauwazylam skazy bialkowej u synka, moze nie bedzie mial:sorry2:
Dzis kupilam sobie piwo - Karmi classic, lubie to, przypominaja mi sie wyjazdy do prababci kiedy je pije :) bo nasza babcia kupowala nam to piwo jak napoj jakis hehehe.

reklama
vivienne to jest właśnie ta parafina co to niby na przeczyszczenie ale jak się na skórę jej używa to działa nawilżająco :)
basia zdrówka dla Mai, pewnie się bidulka męczy ...:(
fiolka ja w sumie czasem siadam :) tzn w całości poświęcam się Antosiowi i jego trybowi dnia, czyli jak On śpi to ja jak zrobię niezbędne rzeczy i czasu starczy odpoczywam :p

Do góry