reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Witam nową mamę, rozgość się :-)

Basia zdrówka dla córy, oby Mały nie podłapał infekcji.

Sarka my jak na razie uźywamy gumek. A co do wielorazówek, to ja tak całkiem nie rezygnuję z pampków, ale jak na domowe pielesze, zabawy na golaska wybieram wielorazówki, tzn. tak myślę bo dopiero czekam na dostawę :-) a że są przyjemniejsze i zdrowsze dla pupy, czemu nie spróbować :tak:

Spadlo troche sniegu i zimno jest, wiec nie wiem czy wyjdziemy dzis, mamy raczej pan na leniwy dzien.

Nasza nocka też ok, Maria usnęła ok. 20, dopiero koło 1 miała pierwsze kwękanie, o 3 nawaliła w pieluche wiec zmiana ja troche rozbudzila ale ostatecznie pospala do 8.30, troche pobrykała, zjadla i znowu mi spi na kolanach :-p

Ela Ty chyba pytalas o katar, my wychodzimy nawet jak cos furczy, chlodne powietrze jest dla noska dobre, a katarek moze byc m.in. od suchego powietrza, a Ty chyba mialas grzane mocno. Wychodz smialo nawet przy niewielkim mrozie.

U nas nocka lepsza niż ostanie 4 :happy2: Mała spała od 18 do 24:30 potem do 4:00 i do 7:00:happy: Nie tak źle...
Ciemieniucha nadal się trzyma , wyskoczyły jej jakieś krostki - może to od oliwki bo to w okolicach głowy i uszu.
Wczoraj był u Rozalki kolega urodzony 4.01.13 , zdjęcia wstawię na g.

Ela
tak jak Vivieen pisze , wychodź z dzieckiem na dwór nawet w mróz i jak coś w nosku furczy. Chyba że gorączkuje ale pamiętaj że gorączka u dzieci to 37,5-38 stopni dopiero.
Sylwia witaj
Enia ja też jem wszystko i podobnie jak Ania , kawę rozpuszczalną z mlekiem piję już jakiś czas. A wszystko inne na podstawie prób i błędów w tym że cola powróciła dawno do mych łask tylko że w mniejszych ilościach, bo jak idę do sklepu a ona w promocji na przykład no to rzuca się mi do koszyka i nie chce wyleźć :)

Ostatnia edycja:
Viv jak miałam jedno, czy dwoje dzieci to też starczały gumki:-D teraz kurczę boję i jak na razie lipa, stosujemy...szklankę zimnej wody:baffled: i co dalej.....?

Szkoda że tak nie można wyłączyć jakiegoś guziczka płodności:-D

Sylwia witaj;-) No dzici jeszcze malutkie są i nie ma co się ekscytować ładnie porzespana noca(choć mi dzisiejsza skrzydeł dodała i nadziei na te lepsze hehe) bądź nawet kilkoma, każda jest noiewiadomą ale z czasem tych lepszych bedzie więcej:tak:

Mój Oli tez pojadł i spi, czekam kiedy wstanie to znów podje i pójdziemy na spacer, córcia u babci bedzie do obiadu, syn w szkole więc dziś luzik, nawet gotować nie muszę bo Wiktor je w szkole a M w pracy:-p

Witaj Sylwia.gr, ja mam tak co noc, moja mała Lenka zawsze budzi się tak co 2,5 co 3 godz w nocy, i rano koło 5 lub 6 jest zazwyczaj wyspana i tak do 10-11 nie śpi, tylko ja chodzę jak zombi wiecznie, a w dzień ma bardzo lekkie i krótkie drzemki

Basia - mąż kucharz to skarb:) co by tylk omu się chciało gotować, zdrówka dla malutkiej.

Wittaj sylwia - no czasami są takie noce po ktorych człowiek kombinuje jak tu się przekimać
Sarka - my tez używamy gumek, tzn jak do tej pory użylismy ich raz, nawet wczorajsze pulpety mężowi nie pomogły. Macie jakieś sposoby na pobudzenie libida ?

no i już nie popisze - bo juz kwęka

tpo chyba nie katar tylko suche powietrze - szukam wlaśnie nawilżacza - macie juz coś sprawdzonego

cześć mamuśki :-)

madlen właśnie tak mi się wydaje, że woli chłodniej, tylko że boję się że się rozchoruje, bo już pokaszluje i nos ma zapchany, no ale jak "wyje", że jej za gorąco to nie pozostaje mi nic innego jak ją rozbierać :baffled:
muffy współczuje i powrotu to pełni sił życzę
fiolka ja mam smoczek lateksowy anatomiczny nuka i mała go bardzo lubi,minus jest w nim taki że nie jest taki płaski i się jej wrzyna jak mocno ssie
wiolka zdrówka dla cioci
eni fajne prezenciki dostała twoja córeczka, co do diety czy jej braku to ja niczego sobie nie odmawiam, no ale zastanawiam się czy to nie jest powodem tego, że mała ma czasem ulewająco/chlustający dzień
sylwia witaj
elak ja nie znam sposobu na pobudzenia libida, bo u mnie ono zerowe póki co, a i tak najpierw muszę się do lekarza wybrać - a cały czas z tym zwlekam :zawstydzona/y:

no i jesteśmy po chrzcinach, nasza córeczka nic a nic nie płakała, praktycznie całą mszę spała, także niepotrzebne były moje obawy:happy:
a mojego brata córeczka to taka fajna śmieszka, oby to było rodzinne i nasza też taka była :-D szkoda, że mieszkają tak daleko :-(

ja tak szybko bo Antoni marudzi..
eni ja jeszcze uważam bo jak zjadłam pączki mojej mamy w czwartek to sb i nd brzuszek bolał...:(
adgama gratuluje udanych chrzcin :)
uciekam zajrzę później

hej, nie wiem czy Was nadrobie:no:
viev zdolny Twój mężuś ;-)
fiolka ja mam silikon ale ona odrzuca , odkrywa swoje paluszki
eni piękne prezenciki co do diety ja od 3 dni dieta bezmleczna niestety
elak proszę jaki kucharz z męża:tak:
sylwia witaj
basia zdrówka dla małej
liwus u nas też ciemieniucha dalej ale oliwkuje i wyczesuje i nawilżam jest trochę mniejsza

reklama
my również już po chrzcinach, mały spał do kazania później zaczął się wiercić i kwękać ale nie płakał, za to wieczorem dał popis z tego nadmiaru emocji płakał non stop nie mogłam go uspokoić dobrze że dużo rąk było do noszenia to posiedziałam chwilę z gośćmi,
nathani ja również jestem na bezmlecznej a raczej byłam bo małego i tak boli brzuszek więc znowu wprowadzam wszystko, na chrzcinach nic nie zjadłam i mały i tak się darł wiec dzisiaj zjadłam kawał sernika zobaczymy czy będzie darcie
ja również zauważyłam ciemieniuchę u małego zaczynam oliwkowanie i wyczesywanie

Do góry