reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka ja mam silikonowy okrągły i Rozalka śpi z nim zazwyczaj w dzień ( najczęściej w wózku na spacerze ) i czasami jest łaskawa go wziąć do buzi w nocy jak nie może zasnąć ale wtedy to zazwyczaj pluje nim na odległość.
Nathani ja chyba przejdę na inną oliwkę i powalcze jeszcze na bazie oliwki a za jakiś czas jak nie zejdzie to kupię może tą olejuszkę albo z AA.
Dzisiaj będę Małą kąpać to zobaczymy jak główka po kąpieli będzie wyglądała.
Ale mam lenia od wczoraj , nie chce mi się nawet z dzieckiem wyjść na spacer...ehh...a dzisiaj jeszcze śnieg sypie , także chyba pójdziemy na spacer chustowy bo przynajmniej parasolkę mogę mieć a tak to cała mokra jestem od tego śniegu.

Basia Ty masz męża kucharza a ja piekarza-cukiernika i jakoś mój M też nie jest skory do robienia ciast itp.

reklama
Cze kobietki,
u mnie bez zmian, za to moj Franciszek jest taki kochany, ze az mi serce rosnie. spi w nocy od 20 do 2, pozniej je znow o 5 i 8. Moj madry chlopczyk pewnie czuje ze mama chora. Usmiecha sie slodko do cyca jak go karmie i guga po swojemu. Dziekuje Bogu ze go mam. Moj maz musial wziasc chorobowe, by sie nami zajac, bo nie mamy tu nikogo :-( ech, ciezkie jest zycie na obczyznie.

eni- ja od urodzenia malego olejem slonecznikowym smaruje i ma piekna skore, wszystkie polozne mi to tu zalecaly. Na ciemieniuche krem AA, a na przepukline (by jej nie bylo) ukladaj malenstwo na twardym stole, na kocyku, to masuje pepuszek i przepuklina sie wchlonie (jak jest)- zalecenie mojej cioci poloznej z 40 letnim starzem :-)

nathani- czego nie jesz mleka? Mala ma skaze? Mozesz zawsze pic kefir i jesc jogurty, bo nie zawieraja lactozy.

A ja mam męża-żarłoka i lenia, i jedyne za co się chętnie bierze to pizza :-D chociaż lasagne jaką mi na urodziny zrobił była przepyszna, co prawda z beszamelu mu wyszedł kluch ale jakoś go tam wciubił a w smaku tak samo dobre ;-)

Heej. Nocka średnia, ale za to do 11 odespałam z leksza ( z karmieniami o 7 i 9 oczywiście). Teraz zbliża się 13, więc zaraz mały się będzie budził na kolejne karmienie... Może uda się ciut was nadrobić do tego czasu ;-) Poza tym mała mi się zasmarczyła równo i siedzi w domu, śniadanie sobie sama zrobiła, no bo ja 'spałam'. Wlała sobie mleko do miski, podgrzała w mikrofali,wsypała płatki i zjadła :-) Cieszę się, że już w końcu się robi bardziej samodzielna :tak:
viv jeszcze nie użyłam, bo chcę jeszcze zamówić najpierw więcej wkładów i wkładki "sucha pielucha" co by mieć czym zmieniać :tak: Chce zamówić jeszcze do prania orzechy piorące (mój m. się napalił na nie, bo oprócz prania można ich użyć też do ciała i jeszcze tam do czegoś). Więc póki co leżą na półce i się do nas 'śmieją' :-D
'Zaraz wracam' - młody się dziera na cyca :blink:

wracam :-)
eni ja też jem wszystko, ostrożnie oczywiście z typowymi "pierdziaczami" typu kapusta, fasola, cebula itp. Nawet kawę piję już normalną, ale tylko rano. Do czekolady w końcu małego 'przyzwyczaiłam' i już nie ma po niej bóli :-):tak:
Liw no ja właśnie się zastanawiam czy te bibułki, czy coś innego. Bo póki co to nie używam wielo jeszcze, bo mały w dzień produkuje siuśkową kupkę po każdym karmieniu, więc po jednym dniu miałabym już co prać :blink:
znikam na chwilę po raz kolejny....kupka :dry:

kolejne wejście :-D
no ela23 ale się menio postarał :-) A co nawilżacza to ja mam zwykły pojemnik na grzejniku i wlewamy wodę, a mam też jeszcze taki co wygląda jak czajnik bezprzewodowy i po włączeniu 'paruje' wlaną wodę do niego, ale jego efekt uboczny bym tak powiedziała, to dodatkowo schładza powietrze. A że u nas w sumie średnio 18-19 stopni, więc póki co tego nie używamy. Ale w bloku się sprawdzał b. dobrze :tak:
cześć sylwia, witaj :happy2: Ja miałam termin na 5 grudnia, a w końcu mały wylazł tydzień wcześniej, jeszcze w listopadzie :-D
Basia i jak tam dziś dzieciaczki? Może to tylko chwilowe, i nie będzie się długo ciągnąć? :blink:
Piszecie o tej coli i mi się teraz chce jak nie wiem co, 'niedobre zołziny' :-);-)
muffy nie poddawaj się. Super, że tu do nas piszesz mimo bólu i smutku. Chcę ci powiedzieć, że mnie osobiście bardzo to buduje i z całego serca życzę ci byś mogła jak najszybciej i jak najmocniej tulić swojego synusia :sorry2: Buziaki dla ciebie i sił dla męża, który też jest teraz 'wielki' i też potrzebuje ciepłych słów :tak:
Dobra, teraz to już spadam teraz za robotę się brać i jakiś obiad :blink:

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Sarka no mala calkiem niezle, ale widac po niej ze chora, rano miala 37,5 goraczki. Grzeczna jest, ale czesciej wola na raczki :-D Wkurzam sie bo bez kapci mi lata, ciagle zdejmuje. Dostala panadol i witamine C. Narazie nie ma wodnistego kataru ani innych objawow.
Tez mam nadzieje, ze synek nie zalapie. Dalam mu dzis Cebionu kropelke profilaktycznie. A dla nas jade kupic rutinoscorbin do polskiego sklepu.
Dziwnie tak mam, ale od rana mam takiego powera, ogarnelam syncia o 7, potem Maja wstala, troche wzielam ja do nas do lozka, potem ubralam ja, synka, wykapalam sie. Ta wczorajsza goraczka corki mnie jakos pobudzila do dzialania....
My z mezem narazie uzylismy gumek dwa razy, ale jak tylko miesiaczke dostane to tabletki zaczne brac. Juz czekam az minie mi 6 tygodni bo chce zaczac cwiczyc, tesciowa w srode jedzie to zaczniemy sie z mezem odchudzac, maz tez narzeka na nadmiar kg po swietach, takze nie bede sama w katowaniu siebie. Ciesze sie bo to da mi motywacje, bo bede gotowac lekkostrawnie dla nas obojga.
Zaraz jade do sklepu, musze sie wyrwac troche z domu....zwariowac mozna.

paulina ja na bezmlecznej bo podejrzewamy skazę u malej
liwus ja mam z hippa, a ty?
muffy niestety nie mogę „ dieta bezmleczna „ to dieta bez białka krowiego. Odstawiamy wszystkie produkty zawierające uczulające białko:
  • mleko krowie i wszystkie pochodne produkty mleka czyli – śmietana, kefir, maślanka, serwatka, suszona serwatka, masło, jogurt, mleko w proszku, mleko zagęszczone, kwaśne mleko, ser biały/twaróg, ser żółty itp.itd

fiolka my mamy smoczki silikonowe. Antoś ich nie lubi za bardzo ale na noc zasypia z anatomicznym. wszystkie mu wypadaja wiec trzeba trzymac... a co do laktacji to herbatki pije i próbuje ratowac moze sie uda. w nocy mam juz duzo tylko w dzien brakuje...
myślicie że smoczki anatomiczne z różnych firm mogą sie na tyle różnić żeby z innej firmy nie wypadały?

ja jem ostroznie, tzn powoli wprowadzam nabiał i jest ok :) ale np pączki zaszkodzily Antosiowi... poza tym boje sie jesc owoców po tym jak przez pierwszy miesiac Antos cierpiał z powodu świeżych jabłek...
nathani mi kefir odradzano bo szybko fermentuje i przedostaje sie do pokarmu w sfermentowanej formie co moze wywoływac problemy z brzuszkiem - ale nie musi... podobnie świeże jabłka i soki.

u nas główka czysta w sensie bez ciemeiniuchy ale ja używam parafiny ciekłej do główki 2 razy w tygodniu
polecam bo jak pojawiły nam sie 2 strupki to po parafinie nic sie nie rozwineło :)

Nathani łączę się w bólu z odstawianiem produktów mlecznych :-(
Miałam dzisiaj mieć wizytę poporodową... Cały styczeń mojego gina nie było i kurka dzisiaj też. A dostać się do niego to następny miesiąc czekać :wściekła/y: Miałam dla niego mały podarek w podziękowaniu i chyba przepadnie, bo w końcu pójdę do innego, do którego można iść z dnia na dzień, a też mam do niego zaufanie. Nie chcę kolejny miesiąc czekać, a nie będę też go specjalnie po szpitalu szukać - jego strata :-p

Witam się i ja :)

My nocke mieliśmy ładną, zasnęła o północy, potem wstała koło 4, zjadła i spałyśmy do ósmej. :tak:

Byłam dziś kupić małej bujaczek, kupiłam o taki : BRIGHT STARTS LEŻACZEK HIPOPOTAM DO 18 KG. -KURIER (2990852055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale jak ją włożyłam do niego to niezbyt jest przekonana. Jak za miesiąc się jej nie spodoba to będę musiała sprzedać.

Dobra, uciekam przepisywać zeszyty, bo ostatnio dwa dni wolnego sobie zrobiłam. To teraz trzeba nadrabiać. :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-) Mala spi, starsza wcina :-) ja sie musze za sprzatanie brac, bo dzis gosci a mam lenia ze hoho...
Po wizycie u gina wsio ok. Mam przyjsc po pierwszej @ na cytologie.
Ela jako nawilzacz powietrza swietnie sie tez sprawdzi mokry recznik na kaloryferze albo po porostu postaw pod lozeczkiem miske/granek z woda :-).
Ehh... No normalnie nic mi sie nie chce :-p

Do góry