reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

nathani kochana zauwazylam,ze ty mnie z sarka myslisz..juz ktorys raz :-D
no ja tam w ciazy byc moge i rodzic tez..szybko zapominam o bolu ;)
tylko boje sie o cukrzyce i p.ciala...dwojke dzieci urodzilam z konfliktu,ale trzeci raz wole nie ryzykowac...:no:;-)
chociaz juz mam mysli,ze moze tak za rok ..2lata czwarte baby....:-D,czasami takie mysli mnie nachodza...ale boje sie...chyba na tej naszej trojeczce skonczymy ...chociaz kto wie....;-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie!

Czy mogę odciągnąć dzisiaj trochę mleka, włożyć do lodówki na noc - jutro dociągać po trochę aż do wyjścia - i przed samym wyjściem na stypę podgrzać i włożyć do termosiku?
Dziecku to nie zaszkodzi?

Fiolka a moze maly sie przejada? My bylismy w szpitalu ostatnio. Nie wiemco i jak ale maly od prawie tygodnia ataku nie mial. Mysle ze sie przejadal. Badania wyszly ok. Powiem wam ze to bylo typowe bole jak na kolke ale mysle ze to kolka nie byla. Pozatympowiemwamze bol brzuszka to nie zawsze kolka. Dzieciaki mialy bakterie w kale w moczu. A boletez wieczorem wystepowaly. Takze polecam zrobic badania.

Cholera coś mi się wcisło nie tak :no:

Neska ja mam wrażenie że on nie najada się, sama nie wiem. Na cycku może wisieć ciągle. Je 20 minut maks potem zabawa i zasypia daje do odbicia wrzask jakby go ze skóry obdzierali, daje znów jeść to tylko ciumka.
My od początku mamy przeboje :(
Podczas porodu prawdopodownie mały zaraził się ode mnie bakteriami, miał podwyższone CRP co świadczy o infekcji jednak nas wypisali po 2 dniach. Po tygodniu wróciliśmy do miejskiego szpitala i leczyli go 2 tyg.
Był naświetlany ze względu na dużą żółtaczkę plus wyszło mu zakażenie układu moczowego.
Myślałam że wrócimy do domu unormuje się, atmosfera szpitalna była okropna a tu lipka :-(

Dziewczyny mam pytanie!

Czy mogę odciągnąć dzisiaj trochę mleka, włożyć do lodówki na noc - jutro dociągać po trochę aż do wyjścia - i przed samym wyjściem na stypę podgrzać i włożyć do termosiku?
Dziecku to nie zaszkodzi?

Z tego co ja czytałam to nie należy mieszać odciaganego mleka, ja zawsze odciagałam do różnych pojemników o róznych godzinach

neska - co znaczy przejada się dla takiego małego (miesięcznego) brzdąca

madlen79 you are my hero !!!!!! 4 - kaa

Mamy dość, czemu nas się trafił taki histeryk :( wczoraj okąpany przebrany pojedzony (z butelki moje mleko) a darł sie ponad 2 min aż nagraliśmy to :( przecież wykończy nas. ja chyba dostałam zastoju lewego cycka gorączkuje wymiotuje i w głowie się kręci :(
Placze01 - YouTube

Fiolka wg mnie nie jest histerykiem tylko ewidentnie coś mu jest - coś go boli .Jak dla mnie to On ma oznaki kolki chociaż trzeba by było brzuszek obadać. Spróbuj mu dać kropelki albo go odgazować. Może wsadź mu następnym razem termometr (albo windi) do dupalka i postaraj się go poprzytulać w pozycji pionowej.
Moja Mała tak się darła jak miała problem z brzuszkiem. Fakt też potrafi terroryzować przez 2 h ale to jest zupełnie inny płacz.

Nathani ale się uśmiała "myślałam, że wyrwę metalową rurke i jej przywalę" - super opis porodu :-)

Ostatnia edycja:
A brzuszek pomiędzy napadami nie powinien być też twardy ?
Tylko że on tak ma od urodzenia tym bardziej nie wierze że to kolka ale już sama nie wiem i łapię się wszystkich rzeczy :-(

Cinamona i jak ten podgrzewacz? Też chciałam kupić, ale teraz czekam na info jak to w praktyce ;) Mam termoopakowanie na butelkę ale jakoś nie czuję żeby się sprawdzało.

Fiolka moja M. miała podobny płacz tylko trochę gorszy 3 razy - raz dawno się wybudziła w nocy z takim (myslę że to jakiś nagły ból, np. zdrętwienie girki bo jej się podwinęła i tak na niej spała dziwnie), raz przy kąpieli (bo glodna a my ją do wanny) i raz jak się zachłysnęła z zachłanności przy cycu. Może to jakiś dyskomfort, ostatnio slyszałam że "kolka" to taki wór do którego wrzucamy wszystko, czego nie wiemy, tzn. dziecko placze i nie wiemy czemu, wniosek: kolka.

Liwuś ja się smiałam z tego samego opisu, Nathani jestes boska :-D

Marysia po spotkaniu z Antosiem była chyba tak rozanielona że strzeliła kupkę do wanny, za to kąpiel bez płaczu :-D

ja wtedy rycze razem z nim :-(

Wcale sie nie dziwie:-:)-(, ja bym poszla do lekarza wlasnie z tym filmikiem i poprosila, zeby jeszcze raz wszystko sprawdzili, taki maluszek nie placze z byle powodu, a jak nawet placze np z nudow to jest takie zawodzenie, a nie taki niemilosierny krzyk:-:)-(

Noukie dziwne ,ze nie robia tego usg ..w PL takie usg to rutyna bynajmniej tak bylo jak moje dzieci urodzilam..kazde dziecko obowiazkowo na usg bioderek..a tutaj..jak wczesniej byl problem..:no:
a przeciez takie usg jest wazne...tak jak u nas...ze wyszlo ze kosc nie zamknieta..:-:)-(jak dalej nie zamknie sie,to w pore mozna cos zaczac robic a nie czekac az dziecko zacznie chodzic ...zeby dostrzec problem...

Tez tego nie rozumiem, u nas nie ma w standardzie dopiero jak sa ku temu jakies wskazania to robia:baffled:

Aurelka mi tez sie wydaje, ze mleka nie powinno sie mieszac:sorry:

Viv fotki ze spotkania jakies macie???? Ja powinnam byc latem w Poznaniu to Wam nie odpuszcze;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mój to tak krzyczy jak mu pieluche zmieniam czy Go kąpię:confused2: dokładnie tak samo hosterycznie :/ wszystko zależy od dziecka i od jego układu nerwowego, od tego jak odbiera dane bodźce z otoczenia. Mój syn starszy taki był od urodzenia i do dziś jest szogun;-) (Fiolka mówiłam Ci że Wiktorki to gagatki;) ) córcia była zupełnie inna, spokojna, wcale nie płakała, mogłam ją po kapieli masować pielęgnować nic jej nie przeszkadzało i do dziś jest taka "zrównoważona" - cos w tym jest.
A fakt faktem że wszystko zwala się na kolkę (no bo na co???:eek:) a dziciaka może swędzieć np kolano:baffled:

madlen79 pokłony za chęci na czwarte bobo:tak: ja chyba szukałabym najbliższego drzewa jakbym miała znów w ciąży chodzić i rodzić:confused2: za nic w świecie:-D

Ja nie widze nic nietaktownego w karmieniu publicznym no byleby się obscenicznie z cycem nie wywalać, można to przecież zrobić dyskretnie ale żeby się chować to nie.

My dziś po usg bioderek - są idealne na szczęście:happy:

Do góry