reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Sa takie termosiki, ze trzymaja cieple mleczko;-)

Ja sie zastanawiam nad kupnem tego kamuflazu do karmienia, zacznie sie ladna pogoda zaczniemy bardziej korzystac z uroku spacerkow i roznych wyjazdow, wiec chyba sie przyda;-) zreszta teraz mamy w niedziele impreze i tez jakos przed tesciem sie musze schowac:-D:-D

ja nie za bardzo lubie karmic w miejscach publicznych. Nawet jak jestem w domu i mamy np. gosci to przy nich nie karmie, nie to ze sie wstydze ale to dla mnie jakies takie bardzo osobiste. Jak mala glodna i musze wycignac cyka jak jestem poza domem to oczywiscie ze wycigam ale staram sie tego unikac. Dlatego jak gdzies idziemy i wiem ze bede musiala karmic to sciagam albo rozmrazam mleko i jak przychodzi pora to mala dostaje moje mleko w butelce.
Ja do podgrzewania w terenie kupilam sobie cos takiego:

PODGRZEWACZ ŻELOWY DO BUTELEK CANPOL LOVI 19/400 (2953536220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wlasnie dzisiaj wyprobuje ten wyznalazek bo najpierw idziemy ogladac dom, ktory chcielbysmy wynajac a pozniej jedziemy do marketu na zakupy i mala dostanie butelke.

reklama
madlen79 nie wiem własnie czy to alergia. Na początku myslałam, że to trądzik niemowlęcy ale teraz wyglada mi bardziej na alergię, bo córka miała cos takiego w jego wieku:-(. Nie mam pojęcia a na wizyte u pediatry czekamy, mamy dostać list. A usg bioderek tow uk nie robią prawda? a jak Tobie sie udało?
Mały dzisiaj ładnie śpi, od wczoraj kupki nie było ale przed chwilą sie wypróżnił i mega zadowolony zasnął.:-)
Mnie rana boli bardzo, tak jakbym miała cesarke nie ponad m-c tylko kilka dni temu,ehhh... oO 17:20 wizyta u lekarza i zmiana opatrunku, pewnie znów tam jest bez zmian..:-(

bulkasia przepraszam,ze zapytalam..mam nadzieje,ze nie jestes zla ?
mi tez sie wydaje,ze to alergia...wyglada cos jak skaza bialkowa...:-(obyscie szybko dostali sie do pediatry :))
no i &&&& za twoja rane,aby juz wsio bylo si...bidulko ty sie nacierpisz....:no:
a usg nam zrobili,bo moja corka miala wytracone podczas porodu,powiedzialam im to i nas skierowali...i teraz sie martwie o ta niezamknieta kosc...:-:)-(.za 6tyg ponowna wizyta i usg
a w ten czwartek mam cukrzycowa wizyte...((boje sie wyniku ))mialam mala szczepic ale nie rozdwoje sie i szczep.przelozylam na za tydz bo u nas tylko w czwartki szczep:wściekła/y:

madlen79 no coś TY, nie gniewam się:tak: Przeciez jesteśmy tu po to aby sie wspierać nawzajem i pomagać. Też wyglada mi na skazę białkową. Może dzisiaj lekarz mi powie co to bo przy okazji jak bede to sie spytam, a co:tak: Co do usg to ja bym chetnie sprawdziła swojemu ale tutaj tego nie ma więc dopiero w lipcu jak będziemy w pl. Trzymam &&&& za Was:-)

Madlen79 u nas tez usg bioderek nie robia:no:, Milo mial bo mamy problemy ze starszakiem i dlatego zrobili:sorry:

Fiolka oj mi to sie serce kraje jak maluszki tak placza:-:)-:)-:)-( musiscie to sprawdzic czemu on tak placze:-:)-:)-(

Cinamona daj znac jak sie sprawdzi, a co do karmienia to raczej nikt nie lubi tego robic w miejscach publicznych i ja sie staram sciagac wtedy, ale czasami jest za dlugo nawet ze wzgledu na piersi i trzeba sciagnac, albo dac cyca;-) nas w niedziele nie bedzie caly dzien w domu i trudno wtedy nie karmic lub nie sciagnac pokarmu:sorry:

Bulkaasia moze to i rzeczywiscie alergia:confused:

Plusy babci sa fajne - wyszłam dzisiaj z domu na angielski - 2,5 godziny bez płaczu dziecka i rozmowa o co powinien zmieć barack obama przez 4 lata, super sprawa dla psychiki. Wrócilam i wtedy sobie pomyślalam ale mi brakowała małego.

Co do karmienia w miejscu publicznym to tez mówie nie - do tej pory mam uraz ze szpitala jak 3 pielegrniarki ugniatały mojego cycya przy teściowej, szwagrze i mężu dziewczyny z która leżałam a więc Cinamona jak się sprawdzi to napisz o tym bo na razie mam tylko termosik.

Fiolka -n obejrzalam bez głosu :) ale identycznie wygląda mój jak ma atak kolki. To jest wlasnie taki krótkotrwały intensywny płacz, przechodzący za chwilę. Zauważyłam ze mu pomaga "hoppanie" - ukladasz go na ramieniu i pozwalasz mu troche opaść tak aby brzuszek miał przy cycu lub przy brzuchu (tylko przy wystającym brzuchu sie sprawdza) i uginasz kolana (swoje) - mozna jeszcze klepać po pupie (jego) - wtedy cycek albo brzuch masują jego brzuszek i robi mu się lepiej albo po prostu lubi być hoppany

A poztym jak dla mnie każda kobieta posiadająca więcej niż 1 dziecko jest bohaterką. a jeszcze czytam, że jesteście wstanie ugotować obiad - WOW.

Ostatnia edycja:
Noukie dziwne ,ze nie robia tego usg ..w PL takie usg to rutyna bynajmniej tak bylo jak moje dzieci urodzilam..kazde dziecko obowiazkowo na usg bioderek..a tutaj..jak wczesniej byl problem..:no:
a przeciez takie usg jest wazne...tak jak u nas...ze wyszlo ze kosc nie zamknieta..:-:)-(jak dalej nie zamknie sie,to w pore mozna cos zaczac robic a nie czekac az dziecko zacznie chodzic ...zeby dostrzec problem...

reklama
Sarka dzięki, że pytasz no wesoło z trójeczką daję radę:tak: teraz mam komfort bo jestem w domu trochę się boję jak wszystko ogarnę po powrocie do pracy... Ale cieszę się z tej mojej Rodzinki. pl ;-) jakby nie ciąża i poród to może być 4 ;-) hehehe
cinamona zdaj relacje jak domek ;-), jak byliśmy na usg główki musiałam małą nakarmić w poczekalni , zakryłam się pieluszka tetrową, i zawsze na takie wyjścia ubieram rozpinane rzeczy jest łatwiej i cyc cały nie wychodzi ;-)
bulkasia daj znać jak rana
fiolka współczuje ale to minie :tak:siły życzę

Do góry