reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Hej dziewczyny.U nas nocka w miarę, Mały budził sie co 4h więc jako tako:tak:
Wczoraj wzieli mi wymaz z mojej rany bo znowu cos tam narobiło, dzisiaj mają byc wyniki więc mam jutro o 8:50 wizytę i prawdopodobnie bedzie antybiotyk.:no:To mi sie chyba nigdy nie zagoi!!! Do tego boli mnie całe ciało, mięśnie i brzuch, ledwo sie ruszam:-(Jestem załamana...
Dorianka udało się też wczoraj wcisnąć do lekarza dyżurnego i mam mu smarować buzie wazeliną:szok: bo niby to normalne. Co za niekompetentna lekarka, dziecko ma na twarzy skórupę a ona , że to jest ok. Dała jakies krople do nosa i powiedziała, że może tez byc to alergia ale o zmianie mleka ma zdecydować położna. Czekam na telefon kiedy sie pojawi. A we własnym zakresi i po poradzie w aptece mąż kupił Aptamil Pepti1.:tak:
Sorki, że tak tylko o sobie ale mam mega doła ze wszystkim...:-:)-:)-(

liwus dobrze, że dałaś radę :tak: głowa mnie boli

Nathani ja jeszcze walcze z Mala zeby zasnela...juz ledwo trzymam sie na nogach. Chyba ja wrzuce do chusty. Przynajmniej bede miala wolne rece zeby zjesc sniadanie :-)
Bulkaasia bedzie dobrze, prezesylam pozytywna energie :)

Ostatnia edycja:
liwus no ja chusty jeszcze nie opanowałam, moja nie śpi nadal ...
bulkasia trzymam żeby rana się w końcu zagoiła. Dużo siły a z ta wazeliną pierwszy raz słyszę

liwus no ja chusty jeszcze nie opanowałam, moja nie śpi nadal ...

My wiążemy się tak Instrukcja wiązania Kieszonki - przykład - NATIBABY zachęcam bo mimo że nie wyspana jestem to chociaż ręce wolne i mogę pisać na BB a Młoda śpi...
Już Twoja Mała spora to możesz spokojnie ją zachustować a masz chustę tkaną czy elastyczną ? Nathani a Ty skąd jesteś ? Bo może by się znalazła w Twoich okolicach jakaś chustoMama do pomocy :-)

Dziewczyny czy Wy u Waszych Maluszków-Dziewczynek dbacie o jakoś o narządy intymne ? Chodzi mi o to czy myjecie mydłem itd. i czy usuwacie wydzielinę białą ( podobno to normalne ). Pytam bo na dziewuchach to się nie znam. Nathani Ty masz największe doświadczenie dziewczęce ...

Ostatnia edycja:
hej mamusie...
u nas nocka też kiepska.... ale co zrobić trzeba to przetrwać :baffled:
noukie , viv wspólny spacerek jak najbardziej :-):-):-)

liwus mi położna powiedziała, że tej białej wydzielinki nie ruszać i obmywać raczej tak "po wierzchu" wzdłuż kreseczki.... ja też po dwóch chłopcach jestem tym tematem przerażona.... chętnie wysłucham doświadczonych mam dziewczynek :tak:
bulkasia trzymam &&& by rana w końcu się zagoiła
fiolka moim zdaniem powinnaś ten filmik pokazac lekarzowi... &&& o szybką poprawę....

wszystkim niewyspanym mamusiom duuuuużo wytrwania.... damy radę :-) w końcu kiedyś spanie tych naszych pociech się unormuje no nie???

Liwus na szkole rodzenia mówili żeby nie usuwać tej wydzieliny, myć normalnie tą wodą z wanienki a przy oczyszczaniu chusteczkami po prostu wycierać nie wsuwając specjalnie do środka chusteczki, to co się zbierze to wystarcza.

bulkaasia Marysi też sie kiedys zrobila taka czerwona buzia z krosteczkami i u mnie pediatra powiedziala ze to skaza ale problemow z brzuszkiem odpukac nie ma, nie marudzi no i nie wiem... ale smarowalam ja kremem aquastop z ziołoleku, on jet na bazie parafiny i w konsystencji jak wazelina i pomogło...

Marysia miała dzis przerwe w spaniu ok. 5 nad ranem, narobila w pieluchę i poszla spać dalej. O 9-ej powitała mnie cudnym usmiechem :-) teraz leżakuje z tata i butelką mleka, więc się wykapałam i jestem w trakcie sniadania bo mamy gosci koło południa, jak tesciowie na pogrzeb pojada.

Moje dziecie tez o niebo lepiej spi na brzuchu, ewentualnie na boczku, jak lezy na plecach to zaraz sie budzi, sposob Liwus na małego ssaka/niespiocha i u mnie sie sprawdził więc również polecam wyprobowac.

Wszystkim, zwłaszcza niewyspanym, życzę pogodnego dnia :-)

reklama
liwuś delikatnie wacikami ( ja mam ukulane z waty) i wodą ruchem w dół czyszczę nie za głęboko ale to wiadomo. Dzięki za link muszę obczaić ale gwiazda dziś bunt i spać nie chce ;-(

Do góry