reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Ale klepiecie dziewczyny :)

No a ja nie spie,,,tzn my bo Olka tez nie spić, cały dzień spała to teraz bedzie buszowała do 3 w nocy hhehe...na szczescie Alan spi i mam nadzieje pospi do 10 :p

My kapiemy Ole codziennie miedzy 18 a 20 zależy jak się obudzi, dzisiaj była kapana o 18 ... moim zdaniem powinno sie codziennie kąpać zeby dziecko z czasem kojazyło sobie ze jak jest kapiel to pózniej kolacja i spać ... tzn Oleśka po kapieli przewaznie ze 2 godzinki nie spi ale potem usypia, dzisiaj zaraz po kapieli usnęła i pewnie dlatego teraz nie spi hhehe, ale jak si eobsrała po pachy to musiała nią troche wyczochrać heheh i pewnie to też ją rozbudziło.

hej dziewczyny. wyspana ;-) ale horror z młodą był późnym popołudniem ryk, płacz, twardy brzuszek, i gazy które nie chciały wyjść :crazy: ...zjadłam lody z nowości może to, wypiłam koper włoski i młoda jak nakarmiona o 21 tak spała do 2 :tak:zjadła i spała do 5:tak:. kąpiel uwielbia ne płacze. rozstaliśmy się z kikutem dość brutalnie, zmieniałam pampka, patrzę nie ma kikuta, przykleił się do pampka. trochę nie ładnie wygląda ale psikam octeniseptem.
fiolka, cinamona prześlę :tak:mam odkurzacz, suszarkę i wodospad :-D
kasia trzymam za małego
wiola nam dali usg bo mała była sina po porodzie ( ale trudno się dziwić jak była owinięta dwa razy pępowiną. ) i jak zrobili usg to coś się tam dr. nie podobało no i za tydzień kontrola była
basia mam nadzieję, że w końcu puściła :-)

Ja zaraz lecę z Młodym do przedszkola i pozałatwiać parę spraw. U nas nocka taka sobie Mała budziła się co 2-2,5h na cycka. Już trochę jestem zmęczona tym cycowaniem co 2 h i tym że Młoda przez te ostatnie dni taka niespokojna ...a dzisiaj jeszcze pewnie mnie czekają goście bo M ma urodziny ..ehh...

Nathani mi położna mówiła że jak już kikucik odpadnie to nie psikać octeniseptem tylko gazikiem spirytusowym przemywać...no ale różne są szkoły.

Hej:-) A ja o dziwo wyspana. Mały jak zjadł po 21 to obudził sie po 3 i zaraz szybko usnął po nakarmieniu i potem o 7 więc nocka należała do udanych. Teraz też smacznie sobie śpi:tak:
Dzisiaj o 18 mam wizytę u lekarza i zmianę opatrunku, ciekawe co powiedzą na temamt mojej rany. To juz m-c jak sie goi i powiem wam, że przez to nie moge wiele zrobić, nadal mam problemy ze zginaniem sie czy wstawaniem,ehhh...:-(
liwus, kasia trzymam kciuki za wasze Maluszki, oby to sie faktycznie wszystko wchłonęło:tak:

Bulkasia powodzenia u dr.
Dziewczyny czy myślicie już nad wyjazdem wakacyjnym z maluszkami? ja się zastanawiam właśnie myślałam nad morzem ale to kawał drogi od nas...

Witam :-)
Liwus najlepszego dla M. :-)
Mysmy na becikowe juz zlozyli, przeraza mnei ta tona paierow na rodzinne :-p
Nathani, na wakacje Mloda bedzie miala +- pol roku, wiec juz lepiej powinno pojsc z podroza :-)
Ja narazie nie mysle... jak beda wakacje to pewnie w pelni sponataniczne :-p po za tym bez auta z dwojka dzieci troche ciezko bedzie :-p chyba, ze do wakacji cos sie zmini pod tym wzgledem :-p
Mysmy pempek tylko spirytusem przemywali, jak odpadl to tez :-) Teraz już jest ldaniutki, polozna kazala "wyciagac" brudy fioletu raz dziennie przegotowana woda :-)
Moja wlasnie steka przez sen :-p A Starsza lata ze smoczkiem i probuje jej wepchnac na sile hehe :-p
Ide probowac dalej odciagac mliko :-) i sie wreszcie uczyc .....
Milego weekendu Mamusie :-)

reklama
Do góry