reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

U mnie położna była w poniedziałek. Stwierdziła przepuchline pępkową. Ale jak to 'leczyć' to ma mi pokazać moja lekarka na wizycie kontrolnej. Mała przytyła pół kilo w tydzień, za co położna mnie opieprzyła, bo niby przejadłam dziecko. No ale jak dziecku nie dać jak chce? :eek: Ważymy teraz 3500. ;)

reklama
Dziewczęta od jutra w Rossmannie do konca stycznia promocje na dziecięce produkty, np. chusteczki tami baby 72 szt 2,99 (Liwuś o nich pisala, ja tez z nich korzystam i jak dla nas są ok), podkłady chigieniczne za 9.99 (10 szt, zamiast 14.99)

Marysia ma dziś melodię do spania, przespala do 9.30 całą noc z trzema karmieniami na śpiucha, pobiegała, zjadła i spała ponad 2 godz. w lezaczku, wstała, zmieniłysmy pampka, pojadła i usnęła mi na rekach, przelożyłam ja na kanape na brzuszku i spi juz prawie godzinę :szok:
Za to pozycje jakie przyjmuje czasem rozwalają... jedna wrzuciłam na g :-D

Ostatnia edycja:
Viveen dzięki za info , to jutro podskoczę do rossmanna .
U nas nocka marna Rozalka budziła się teoretycznie co 1,5h na cyca,ale wydaje mi się że bardziej było to spowodowane brzuszkiem. Walczyłam tak z nią od 4:00 rano do 13:00 aż w końcu usnęła.Oby teraz było lepiej. Jak brzuszek dzisiaj da znać to w ruch pójdzie windi .
My do lekarza idziemy dopiero na szczepienie tak mi w przychodni wczoraj powiedzieli, ale zanim tam to czeka nas za 2 tyg wizyta w poradni neonatologicznej.
Jutro idę zanieść dokumenty do MOPSu o becikowe , rodzinne itp.

Sorry że tak o sobie ale nie miałam czasu nadrobić...

viev dzięki za info. Ale fajnie śpi Tobie malutka, nasza dziś nie ma melodii do spania...
liwus przebrnęłaś przez te papiery, ja już też wypełniłam ale muszę mieć jeszcze zaświadczenie od ginka a do tego wybieram się za miesiąc.

Witam :-)
Mysmy wstali dzis o... 12:30 :-D
Aurelka a moze faktycznie Mala sie przejada :-) Nasza tez w niecale 3 tygodnie prawie caly kilogram przybrala. Polozna stwierdzila, ze na nia to za duzo, bo waga wyjsciowa (od piatku 28.12)byla 2550g a we wtorek miala juz 3465g. Ale nasza Mala malo baczy. Zrezygnowalam ze smazonego, wczoraj troche lepiej bylo. Jak zjadla kolo 1-szej to obudzila sie na amcu kolo 5:40. Chyba po 3tygodniach najdzluzsza przerwa miedzy karmianiami. Ale wczoraj tez witamin nie dalam jej, wiec moze faktycznie to o tluste chodzi... Zonaczymy dalej jak bedzie.
Bulkaasia Najlepszego dla Dorianka :-)
Ide bo krzhkacz sie budzi :-p

Mamy dość, mały od 5 rano nie śpi jedynie spał jak była polożna pół godziny potem jak poszła pół i na D. godzinę i tyle
ciągły płacz marudzenie, krzyk :cry: daje mu ciągle jeść zaśnie przy cycu i jest elegancko jak go dajemy do łóżeczka płacz.
Czuje się do niczego:-(

nathani tak, wzięłam te 6w1... Jedna substancja konserwująca, jedno wkłucie... Nie przemawia do mnie osobna szczepionka... I tak dziecko dostaje wszystko jednego dnia:-(
Moim zdaniem wybrałam mniejsze zło:sorry:

reklama
Pospacerowalismy sobie dzisiaj ponad godzinke bo pogodna piekna była, lekki mrozik ale za to słoneczko mocno świciło. Młody przez sen zjadł i dalej śpi, tak juz od 11:30:-)
Aurelka ślicznie Mała przybrała:tak:

Dziewczyny czy wy macie nad łóżeczkiem zawieszoną karuzelę? Zastanawiam sie kiedy powinnam to zrobić?:eek:

Do góry